Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-hurriyet-ve-adalet-sutunlari-ustunde-yukselen-bir-anayasa-istiyoruz-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
'Hürriyet ve adalet sütunları üstünde yükselen bir anayasa istiyoruz' - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

'Hürriyet ve adalet sütunları üstünde yükselen bir anayasa istiyoruz'

Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2016, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 67464

İSTANBUL

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan ile Hürriyet ve Adalet İnisiyatifi Sözcüsü Ahmet Büyükgümüş, Gülhane Parkı'nda bulunan İstanbul İslam, Bilim ve Teknoloji Müzesi önünde "Gençlik Yeni Anayasa İstiyor" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Bugüne kadar yazılan anayasaların darbeci ve vesayetçi zihniyetin yazdığı anayasalar olduğunu ifade eden Ecertaş, "Şimdiye kadar Türkiye’de dört tane Anayasa yazıldı. Bunlar darbe anayasaları, vesayetçi sitemin anayasaları, Türkiye’de kapalı kapılar ardında yazılan anayasalar. İlk defa millet olarak biz hep beraber bir anayasa yazma süreci içerisine girdik." dedi.

CHP'li vekillerin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan ayrıldıklarını hatırlatan Ecertaş, "Uzlaşma Komisyonu diye bir konu gündemde kalmadı. Ama biz CHP’li genç arkadaşlardan rica ediyoruz. Diyoruz ki, arkadaşlar gelin hep beraber tartışalım, konuşalım. Sizler, kendi geleceğinizi lütfen düşünün ve hep beraber oturalım tartışalım bunu." diye konuştu.

"Gençlik yeni anayasayı tartışacak"

Ecertaş, ortaya net bir tavır koyduklarını, hürriyet ve adaleti temel alan bir anayasa istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Hürriyet ve adalet sütunları üstünde yükselen bir anayasa istiyoruz. Bu kapsamda çalıştaylar yapılacak. Parklarda, bahçelerde, sahillerde gençlik yeni anayasayı tartışacak. Bu çalışmalar sonucunda oluşacak taslağı götürüp Meclis'e teslim edeceğiz. Hem partimize hem CHP ve MHP’ye teslim edeceğiz bu taslağı. Yeni anayasayı tartışmak için biz buradan bir çağrı yapıyoruz siyasi parti, ideolojik görüş ayırt etmeksizin tüm gençlere çağrı yapıyoruz. Burada Türkiye’nin geleceği olan bizler, hür ve adil bir dünya istiyoruz."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam