SON DAKİKA
reklam
reklam

AYMOD sektörü buluşturdu

Eklenme Tarihi: 10 Ekim 2020, Cumartesi - 00:12   Okunma Sayısı: 168742
Ayakkabı sektörünün yakından takip ettiği AYMOD Fuarı, 63’üncü kez ziyaretçilerine kapılarını açarken, 52 ülkeden binlerce marka sonbahar kış koleksiyonlarıyla görücüye çıktı

 

Dünya ayakkabı sektörünün en büyük buluşmalarından bir olan Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı AYMOD, devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem ile kapılarını ziyaretçilerine açtı. CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde 4 gün süren fuar binlerce sektör profesyoneline ev sahipliği yaptı. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV) işbirliği ve KOSGEB desteğiyle organize edilen AYMOD Fuarı, bu yıl 63’üncü kez ziyaretçilerine ev sahipliği yaptı. CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde binlerce sektör profesyonelinin ziyaret ettiği Fuar, pandemi süreci sonrası sektörün ilk buluşması oldu. Fuarda binin üzerinde markanın ürünleri sergilenirken, Fuar ayrıca Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan, ABD ve Avrupa’ya kadar 52 ülkeden alım heyetleri ağırladı. İtalya’daki MICAM Fuarı’nda beklediğini bulamayan İtalyan firmalar da Fuarda yer aldı. Sektöre yön veren markaların ürünlerinin sergilendiği fuarda, 2020-2021 SonbahaKış sezonu ürünleri dikkat çekti. Vücut ağırlığını dengeleyen ortopedik ayakkabıların yoğun ilgi gördüğü fuarı, binlerce sektör profesyoneli ziyaret etti. Dünya ayakkabı sektörünün en büyük buluşmalarından bir olan AYMOD - Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem ile gerçekleştirildi.

 

Sonbahar Kış koleksiyonu beğeniye sunuldu

 

Ayakkabı sektörüne yön veren binin üzerinde markanın ürünlerinin sergilendiği fuarda, Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan, ABD ve Avrupa’ya kadar 52 ülkeden alım heyetleri ağırladı .Kadın - erkek ayakkabısından çocuk ayakkabılarına kadar klasik, spor ve el yapımı binlerce yeni modelin yer aldığı fuarda 2020-2021 Sonbahar/Kış sezonu ürünleri uluslararası sektör profesyonellerinin beğenisine sunuldu. En seçkin ayakkabı markalarının son model teknoloji ve özgün tasarımlarını on binlerce sektör alıcısı ile buluştuğu fuar, katılımcılara iç piyasadaki aldıkları payı artırma fırsatının yanı sıra yeni uluslararası iş bağlantıları kurma imkânı da sundu. Fuarı yeni iş kurmak veya işini geliştirmek için ziyaret eden bir çok profesyonel ise ayakkabı ve saraciye sektörüne dair her türlü ürün ve hizmete ulaşma olanağı buldu.

 

Dünyaca ünlü tasarımcılar katıldı

 

Yeni sezon ürünlerin sergilendiği fuarın ziyaretçileri, en yeni modelleri yakından görme fırsatının yanında ihtiyaçları doğrultusunda ürün gruplarına aynı çatı altında ulaşabilme ve karşılaştırabilme imkanı buldular. Türk ayakkabı sektörünün en büyük uluslararası gücü olan AYMOD, T-Talks seminerlerine de ev sahipliği yaptı. Yerli yabancı dünyaca ünlü tasarımcıların katılımı ile gerçekleştirilen T-Talks Seminer Programı’nda dünya ayakkabı sektörünün dünü, bugünü ve yarını konuşuldu. Sektörün yeni trendlerine ev sahipliği yaptığı AYMOD, gelecek yılın ayakkabı modasına yine yön verdi.

  

 

 

İhracatı zirveye taşıyacak

 

Başta Türkiye olmak üzere Rusya, Ukrayna, Pakistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, İran, Irak ve Ürdün gibi yakın coğrafyada yaşayan 600 milyona yakın insanın ayakkabı ihtiyacını karşılar nitelikteki AYMOD Fuarı, katılımcı ve sektör profesyonellerine yeni iş fırsatları sundu. Türkiye’de 12 bine yakın işletmeyle 300 bin kişiye istihdam sağlayan Türk ayakkabı sektörü, salgın süreci sonrası sektörün ilk randevusu olan AYMOD Fuarı’na büyük ilgi gösterdi.

 

Fuarlara katılımda HES kodu zorunluluğu

 

Her yıl yılda gerçekleştirdiği 40’ın üzerinde fuar ile sektöre yön veren CNR Holding, yeni normalleşme döneminde fuarlarda katılımcı ve ziyaretçilerin sağlığını güvence altına alarak, olası risklerin bertaraf edilmesi için devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem aldı. Buna göre; fuara giriş ve çıkış noktaları yeniden düzenlendi. Fuar girişlerinde vücut ısısı kontrolü yapılırken, havalandırma sistemlerinde harici hava kullanılarak içerideki hava sürekli temiz tutuldu. Aynı anda fuar alanında bulunan kişi sayısı sınırlandırılırken; fuara girişlerde katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulaması yapıldı.

 

Ayakkabı sektörü yeni pazarlar keşfetti

 

Geçen yılı 2018’e göre ihracatında yüzde 4.6 oranında bir artış yakalayan Türk ayakkabı sektörü, dünyanın en büyük üretici ve satın almacılarını bir araya getiren AYMOD Fuarı’yla ihracatına yeni pazarlar ekledi. Her geçen gün 150 milyar dolarlık dünya ayakkabı pazarındaki ağırlığını hissettiren Türk ayakkabı sektörü, fuarda gerçekleştireceği ticaret anlaşmalarıyla 2020 yılı ihracatını 1.2 milyar dolar seviyesine taşımayı hedefliyor. Türkiye’nin en önemli endüstrilerinden biri olan ayakkabı sektörü, 2019 yılını 932 milyon dolarlık bir ihracat rakamı ile tamamladı. Bir önceki yıla oranla ihracatını yüzde 4.6 oranında arttırmayı başaran Türk ayakkabı sektörünün bu yılki hedef ise 1.2 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak. 150 milyar dolarlık dünya ayakkabı pazarındaki rolünü her geçen gün belirginleştiren Türk ayakkabı sektörü, 2023 yılında ise 2 milyar dolarlık bir ihracata kilitlenmiş durumda.

 

30 binin üzerinde ziyaretçi

 

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV) işbirliği ve KOSGEB desteğiyle organize edilen AYMOD - Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, bu yıl 63’üncü kez ziyaretçilerine ev sahipliği yaptı. CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarı 30 binin üzerinde sektör profesyoneli ziyaret etti.

 

B2B iş görüşmeleri ticareti arttırdı

 

Başta Türkiye olmak üzere Asya, ASvrupa, Ortadoğu, Amerika gibi coğrafyalarda yaşayan 600 milyona yakın insanın ayakkabı ihtiyacını karşılar nitelikteki AYMOD Fuarı, katılımcı ve sektör profesyonellerine yeni iş fırsatları sundu. Fuarda ayrıca B2B iş görüşmelerinin yanı sıra özel etkinlikler ve seminerler de düzenlenerek, sektördeki yeni trendler tartışmaya açıldı.

 

Ortopedik ayakkabılar damgasını vurdu

 

Kadın - erkek ayakkabısından çocuk ayakkabılarına kadar klasik, spor ve el yapımı binlerce yeni modelin tanıtıldığı fuarda 2020 - 2021 Sonbahar / Kış sezonu ürünleri ulusal ve uluslararası sektör profesyonellerinin beğenisine sunuldu. Fuara vücut ağırlığını dengeleyen ortopedik ayakkabılar damgasını vururken, 200 gram ağırlığıyla dünyanın en hafif ayakkabısı da ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Yakın coğrafyada yaşayan 600 milyona yakın insanın ayakkabı ihtiyacını karşılar nitelikteki AYMOD Fuarı, katılımcı ve sektör profesyonellerine yeni iş fırsatları da sundu. Türkiye’de 12 bine yakın işletmeyle 300 bin kişiye istihdam sağlayan Türk ayakkabı sektörü de salgın süreci sonrası sektörün ilk randevusunda bir araya geldi.

 

Gerekli önlemler alındı, kaçak fuar engellendi

 

Dünyanın yakından takip ettiği yeni dönemin en büyük uluslararası sektör fuarı olan AYMOD - Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı başarıyla devam ederken, İtalya’daki MICAM Fuarı’nda beklediği etkiyi bulamayan birkaç İtalyan firmanın İstanbul’da kaçak fuar düzenlediği belirlendi. Sektörün üzülerek karşıladığı bu kötü niyetli girişim TOBB ve İTO’nun devreye girmesiyle sonuçsuz kaldı.

AB ülkelerinde uygulanan salgın önlemleri nedeniyle İtalya’daki MICAM Fuarı’na Rusya ve Ukrayna gibi farklı ülkelerden satın almacı çekemeyen bazı İtalyan firmaları, kaçak fuar girişiminde bulundu. Bu kötü niyetli girişim Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) almış olduğu önlemler sayesinde engellendi. AYMOD Fuarı ile eş zamanlı düzenlenmeye çalışılan kaçak fuar, sektörün de tepkisini çekti. Dünyanın en büyük buluşması için CNR Expo’da bir araya gelen ayakkabı sektörü temsilcileri, bu kötü niyetli girişimi kınarken, CNR Holding yönetimi ve sektör STK’ları olaya anında müdahale ederek sorunu çözen TOBB ve İTO yönetimine teşekkür etti.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam