SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepe Üniversitesinde 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Eklenme Tarihi: 14 Ekim 2020, Çarşamba - 09:31   Okunma Sayısı: 159331
Maltepe Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılına 5 Ekim Pazartesi günü “merhaba “ dedi. Maltepe Üniversitesi’nin yeni akademik yılı, Rektör Prof. Dr. Şahin Karasar'ın açılış dersiyle başladı.

Maltepe Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı açılış töreni üniversitenin web sitesi ve üniversitenin sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

 

Rektör Prof. Dr. Şahin Karasar “Üniversite eğitimi yalnızca kitapların içindeki bilgileri öğrenmekten ibaret değil. Üniversite deneyim kazandırır. Öğrenmek; dönüşümdür, değişimdir, deneyimdir. İlhamın açtığı kapıdır deneyim. Üniversiteler de bu kapının açılması için fırsat oluşturur. Aydın olma bilinciyle bu kapıyı açmak, elimizdeki altın anahtardır. Bu yolda durmadan, bıkmadan çalışınız. Unutmayınız ki bugün vereceğiniz emekle vatanın geleceğinde söz söyleyecek nesiller sizler olacaksınız.”

Rektör Karasar, 2020-2021 akademik yılında, mesafelere yenik düşmeden, pek çok başarıya birlikte imza atmayı hedeflediklerini söyledi.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılının ilk açılış dersinde üniversiteli olmanın, çalışmanın ve başarmanın üzerinde duran Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, üniversitenin ‘bilimin evi’ olduğunu ve bu evde eğitimin, yıllarla sınırlı olmadığını vurguladı.

Üniversiteli olmanın; bilgi tüketicisi ve bilgi üreticisi olmak, öğrenme ihtiyacını damarlarında hissetmek, problem çözmek, akademik kapitalizmin duvarları arasına sıkışmadan, bir kaşif ruhuyla çalışmak anlamına geldiğini belirten Karasar, şunları söyledi:

“Üniversite eğitimi yalnızca kitapların içindeki bilgileri öğrenmekten ibaret değil. Üniversite deneyim kazandırır. Öğrenmek; dönüşümdür, değişimdir, deneyimdir. İlhamın açtığı kapıdır deneyim. Üniversiteler de bu kapının açılması için fırsat oluşturur. Aydın olma bilinciyle bu kapıyı açmak, elimizdeki altın anahtardır. Bu yolda durmadan, bıkmadan çalışınız. Unutmayınız ki bugün vereceğiniz emekle vatanın geleceğinde söz söyleyecek nesiller sizler olacaksınız. Başarmak cesaret ister, azimle çalışmak ister! İşte Atatürk’ün bu yaklaşımla attığı adımlar, bizler için her zaman rehber olmuştur. Üniversiteli olmak; geleneğini bilmek, global yaklaşıma sahip olmak ve kararlılıkla adım atmak, önündeki engelleri azimle çalışarak aşmak demektir. Üniversiteli olmak; ilklere imza atmak, dünyanın ayaklarını yerden kesecek hikayeler yazmak demektir. Üniversiteli olmak, maneviyat, merhamet, şükür sahibi olmak; iyi insan olmak demektir. Özetle üniversiteli olmak; dünyada hoş bir sadâ bırakmak için çalışmak demektir”.

Dijital dönüşümün eğitim alanında kendini güçlü bir şekilde hissettirdiği pandemi günlerinde eğitim kurumlarının da dijital bağlamda yenilendiğini ve kendi üniversitelerinin bu değişimin öncüleri arasında yer aldığını belirten Prof. Dr. Karasar, bunun çalışmanın, kararlılığın ve azmin somut bir örneği olduğuna dikkat çekti. Karasar, öğrencileri kampüste görecekleri günlerin bir an önce gelmesi ve yeni akademik yıl için başarılar diledi.

Maltepe Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılış töreninde ’Şef’ sürprizi

Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Prof. Dr. Belma Akşit, Prof. Dr. Manuk Norayık Manukyan, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Enstitü Müdürleri’nin öğrencilere yönelik yaptıkları ‘Hoş geldiniz’ konuşmalarıyla devam eden açılış töreninde bir de sürpriz yaşandı. Rektör Prof. Dr. Şahin Karasar’ın orkestra şefliği yaptığı Camerata Saygun Orkestrası, Felix Mendelsshon Strin Synphony no.10 B minör adlı eserini seslendirdi.

Tören, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdal Yaşlıca’nın uygulamalı eğitimi ve ardından 2019-2020 akademik yılında ilk üç dereceyi alan öğrencilerin konuşmasıyla sonlandı.

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) verilerine göre uzaktan eğitimde vakıf üniversiteleri arasında lider olan Maltepe Üniversitesi’nin uzaktan eğitimleri zenginleşen ekran formatıyla yeni öğretim yılına damgasını vuracak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) verilerine göre geçen dönem uzaktan eğitimde vakıf üniversiteleri arasında lider olan Maltepe Üniversitesi, yeni öğretim yılına damgasını bu kez zenginleştirdiği ekran formatıyla vurmaya hazırlanıyor

Pandemi nedeniyle zorunlu olarak uygulanan uzaktan eğitimi Türkiye’de hak ettiği noktaya getirmek için kolları sıvadıklarını belirten Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, uzaktan eğitimin bir ekosistem olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de hem altyapı hizmetleri hem içerik geliştirmede uzaktan eğitimin bütün gereklerini yerine getirmek üzere çalışmalara başladıklarını” belirtti. Prof. Karasar, şöyle devam etti: “Maltepe Üniversitesi olarak altyapının dışında özellikle içerik geliştirmeye de çok önem veriyoruz. Çünkü bu ekosistemin içinde öğretim elemanı, öğrenci, çevresel faktörler, sektör var. Bunların tümü aslında içeriğe etkide bulunuyor. İçeriği görüntüyle birlikte geliştirme konusunda büyük adımlar attık.”

Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken “Biz bu mücadeleyi bilgiye, özellikle teknolojik bilgiye dayalı olarak yaptık. Gücümüzü bilgiden aldık. Bu yıl hedeflerimizi daha da büyüttük; çok daha özenliyiz, dikkatliyiz. Her öğrencimize, her öğretim elemanımıza yetkinliklerini artırmaları için yeni yeni olanaklar sağlıyoruz; daha iyi olmaya, daha iyi olduğumuzu kendimize ve karşılaştıklarımıza göstermeye çalışıyoruz.”

Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken ise 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde uzaktan eğitimle ilgili attıkları adımları şöyle anlattı: “Her anlamda proaktif olduk, öngörülü davrandık, YÖK’ün de sıklıkla kullandığı bir deyimle, ‘çevik’ olduk. İnsanın en temel varlık koşullarından biri önceden görme ve belirsizliklerle olabildiğince güçlü bir şekilde mücadele etmek değil midir? Biz bu mücadeleyi bilgiye, özellikle teknolojik bilgiye dayalı olarak yaptık. Gücümüzü bilgiden aldık. Yaz ayları boyunca alınan önlemleri öğrencilerimizle, öğretim elemanlarımızla, öğrencilerimizin aileleriyle, idari çalışanlarımızla sürekli olarak paylaştık.”

Maltepe Üniversitesi’nde çevrimiçi derslerin oranının yaklaşık yüzde 75 olduğunu, bir anlamda kendileriyle yarıştıklarını dile getiren Çotuksöken, “Bu yıl hedeflerimizi daha da büyüttük; çok daha özenliyiz, dikkatliyiz. Her öğrencimize, her öğretim elemanımıza yetkinliklerini artırmaları için yeni yeni olanaklar sağlıyoruz; daha iyi olmaya, daha iyi olduğumuzu kendimize ve karşılaştıklarımıza göstermeye çalışıyoruz. Temel ilkemiz aslında şu: İyi yapmak, iyiyi yapmak; hangi düzeyde olursa olsun, tüm öğrencilerimizin eğitim alma hakkını nitelikli bir şekilde sadece korumak değil, aynı zamanda geliştirmek amacındayız” dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam