SON DAKİKA
reklam
reklam

Sayılar çocuklara bağış oldu

Eklenme Tarihi: 19 Ekim 2020, Pazartesi - 09:42   Okunma Sayısı: 199885
Ataşehir Golf Club tarafından, TEGV Çocukları yararına düzenlenen Golf Turnuvası’nda toplanan bağışlarla, iki farklı TEGV Öğrenim Biriminde Tasarım ve Beceri Atölyeleri açılacak

 

Ataşehir Golf Club, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) ilköğrenim çağı çocuklarını nitelikli eğitim desteği ile buluşturmak için 25 Yıldır gösterdiği çabaya destek vermek amacıyla Golf Turnuvası düzenledi. Turnuvaya katılan 100’e yakın golf tutkununun topladığı bağışlarla, TEGV Kartal Semiha Şakir Öğrenim Birimi ve TEGV Bursa Öğrenim Birimi'nde iki yeni Tasarım ve Beceri Atölyesi açılacak. Ataşehir Golf Club tarafından, TEGV Çocukları yararına düzenlenen Golf Turnuvası’na golf tutkusuyla tanınan cemiyet ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin de aralarında bulunduğu 100’e yakın kişi katılım gösterdi. Turnuva sonunda toplanan bağışlarla TEGV Kartal Semiha Şakir Öğrenim Birimi ve TEGV Bursa Öğrenim Birimi'nde iki yeni Tasarım ve Beceri Atölyesi açılması kesinleşti. Turnuvanın sonunda kazanalar ödüllerini alırken, turnuvaya sponsorluk yapan Ataşehir Golf Club Yönetiminden Sayın Murat Karaduman ve Sayın Selahattin Özdoğan’a, turnuvaya sponsorluk yapan Otokoç Volvo’ya, en yüksek bağış toplayan turnuva oyuncularına ve bağışıyla turnuvaya destek veren Sayın Selahattin Aydın’a TEGV çocuklarının yaptığı resimler hediye edildi.

 

Turnuvanın kazananı çocuklar oldu

 

Ataşehir Golf Club Sahası’nda ‘Bu turnuvanın kazananı çocuklar olacak’ sloganıyla yapılan turnuvanın katılım ücretleri Ataşehir Golf Club tarafından TEGV’e bağışlandı. Turnuvaya sporcuların yanı sıra golf sporuna gönül vermiş pek çok ünlü ismin de katıldı. Turnuvada birinciliği 57 Par'da 60 skor yapan İstanbul Golf Kulübünden Engin Taviloğlu +3 ile kazandı. 57 Par'da 62 skor elde eden Ataşehir Golf Geliştirme Kulübünden Selahattin Özdoğan +5 ile ikinciliği, 57 Par'da 68 skor yapan Klassis Golf and Country Club'dan Atilla Aksoy ise üçüncülüğü elde etti.

 

Nitelikli eğitim çok önemli

 

Ülkemizin en temel sorunlarından birisinin eğitim olduğuna dikkat çeken TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Baki Kara, ''Hepimiz biliyoruz ki ülkemizin en temel sorunlarından biri nitelikli eğitim. Çocuklarımızı dünyadaki akranlarıyla yarışacak şekilde yetiştirme sorumluluğu, hepimizin sorumluluğu. TEGV bu anlamda çok özel bir boşluğu dolduruyor. Biz golf severler olarak bu turnuvada topladığımız bağışlarla bu çabanın bir parçası olmaktan gurur duyduk'' dedi.

 

Ortak bir çaba ile bir araya geldik

 

Golf turnuvası ile bağış severlerin harekete geçirdiğinin altını çizen Eğitim Dostu ve TEGV’e uzun yıllardır destek veren  Ulvi Kocailik, ''100’e yakın golfçü, TEGV’in 25. yılında, bu çok özel ve anlamlı turnuvada, bağış sever çevresini harekete geçirerek, ortak çaba ile topladıkları bağışlarla iki yeni Tasarım ve Beceri Atölyesi açılmasına vesile oldular. Bu turnuvanın kazananı, yarınlarımızın umudu iyi yetişecek çocuklarımız oldu'' diye konuştu.

 

Ulvi bir amaç için toplandık

 

İlk kez çocuklar için golf oynadığını ve bunun kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyen Ataşehir Golf Club Başkanı Selahattin Özdoğan, ''Düzenlediğimiz turnuvayla son derece ulvi bir amaç için kaynak topladık. Bu kez ben de çocuklar için golf oynadım. Golf topunu o delikten içeri sokmak beni hiç bu kadar heyecanlandırmamıştı. TEGV’e bize bu fırsatı sundukları için çok teşekkür ediyor ve tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum'' dedi.

 

Atölye sayımızı yirmiye çıkarttık

 

Ataşehir Golf Club’da yapılan turnuvanın amacına ulaştığına vurgu yapan TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, ''Turnuva sonunda hedefimize ulaştık. Böylece Türkiye genelindeki kurulu atölyelerimizin sayısını 20’ye çıkarabileceğimiz için çok heyecanlıyız. Yüz yüze etkinlik düzenimize en kısa sürede geçerek çocuklarımız ve gönüllülerimizle özlem gidermeyi;onları yeni atölyelerimizle buluşturmayı amaçlıyoruz. Turnuvaya destek veren Ataşehir Golf Club yönetimine, her zaman yanımızda olan eğitim dostlarımız Baki Kara ve Ulvi Kocailik’e ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz'' şeklinde konuştu.

 

İki yeni Tasarım ve Beceri Atölyesi

 

Türkiye’nin dört bir yanında her yıl binlerce çocuğu nitelikli eğitimle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Ataşehir Golf Club’da düzenlediği golf turnuvası ile çalışmalarını bir adım daha öteye taşıdı. Turnuva katılımcılarının topladığı bağışlarla, TEGV’de iki yeni Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin kurulması sağlandı. TEGV, Golf Turnuvası’nda toplanan bağışlarla TEGV Kartal Semiha Şakir Öğrenim Birimi ve TEGV Bursa Öğrenim Birimi'nde iki yeni Tasarım ve Beceri Atölyesi açmayı hedefliyor.

 

İlk Atölye Tekirdağ'da açıldı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı; çocukları 21. yüzyılın bilgi, beceri ve yetkinlikleri ile zenginleştirmeyi ve öğrenen, keşfeden nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda yeni nesil öğrenme platformlarından birisi olan “Tasarım ve Beceri Atölyelerini” de ilk kez Kasım 2018'de Tekirdağ Fibria Öğrenim Biriminde hayata geçirdi. 2019 yılı Şubat ayında da İstanbul Bakırköy Ferit Aysan Eğitim Parkın’da ve Anadolu’da bir etkinlik noktasında ikinci ve üçüncü atölyeleri de açıp; 8-14 yaş grubu çocuklar ile 10 haftalık bir program uygulamaya başladılar. Bu üç noktadaki pilot uygulamaların ardından, alt yapısı uygun olan diğer etkinlik noktalarında da proje yaygınlaştırıldı. Tasarım ve Beceri Atölyeleriyle, birlikte ve yaparak öğrenme yaklaşımıyla kurgulanacak içerikler ile çocukların gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmeleri için bir proje oluşturmalarını ve bu projeyi 3 boyutlu yazıcıları ve tasarım kalemlerini, elektronik kartları, sensörleri, motorları ve geri dönüşüm malzemelerini kullanarak gerçekleştirmelerini amaçlanıyor.

 

Ateşböcekleri öğrenim birimleri

 

Eğitim Parkı ve Öğrenim Birimlerinin bulunmadığı yerlerdeki çocuklara Ateşböceği Öğrenim Birimleri ile ulaşılmaktadır. 1999 Marmara Depremi sonrasında Umut 2000 Projesi ile faaliyete geçen Ateşböceği Öğrenim Birimleri; deprem bölgelerinde çocukların eğitimine devam edebilmesi için yola çıkmıştı. Daha sonra bu araçlar geliştirilerek "Ateşböceği" Projesi'ne dönüştürülerek tüm illere ulaşılmıştır. Tır dorseleri içinde kurulu olan Ateşböceği Öğrenim Birimlerinden yılda yaklaşık 2.400 çocuk yararlanabilmektedir. Ateşböceği Öğrenim Birimlerinde 12 bilgisayarlı bilişim ve teknoloji odası, serbest etkinlik odası ve yaşam alanı bulunmaktadır. Standart Ateşböceği Öğrenim Birimlerinin dışında 3 tane de Tematik Ateşböceği Öğrenim Birimleri bulunmaktadır. Bilim Ateşböceği Öğrenim Birimi: İlköğretim çağı çocuklarının, fen bilimlerinin temel bilgi ve becerilerini kazandırmak, çocukların bilimsel düşünen, problem çözebilen ve bilime karşı olumlu tutum geliştiren bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak için geliştirilmiş eğitim programlarının uygulandığı Ateşböceği Öğrenim Birimidir. Düş Gezgini Ateşböceği Öğrenim Birimi: İlköğretim çağı çocuklarının, sanatsal bilgi ve becerilerinin artırılmasına ve sanata yönelik olumlu tutum kazanmalarına katkıda bulunacak, temel sanat kavramları ile ilgili farkındalıklarını geliştirecek, sanat yoluyla yaratıcılık, sorumluluk, iletişim, takım çalışması gibi yaşam becerilerinin güçlendirilmesine destek olacak eğitim programlarının uygulandığı Ateşböceği Öğrenim Birimidir. Trafik Ateşböceği Öğrenim Birimi: İlköğretim çağı çocuklarının, trafik bilgisi ve farkındalığını artırmak, trafik ile ilgili kavram, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak amacıyla geliştirilmiş eğitim programlarının uygulandığı Ateşböceği Öğrenim Birimidir.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam