SON DAKİKA
reklam
reklam

Solunumda dijital kongre

Eklenme Tarihi: 20 Ekim 2020, Salı - 10:31   Okunma Sayısı: 121613
Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği TÜSAD tarafından 42 yıldır yapılan Solunum Kongresi bu yıl ilk kez dijital olarak yapıldı

 

Türkiye’nin farklı illerindeki yaklaşık 4 bin 500 hekimi bünyesinde bulunduran Solunum Derneği TÜSAD, bu yıl 50’nci yılını kutlarken bir ilke daha imza attı. TÜSAD bu yıl 42’ncisini düzenlediği Solunum Kongresi’ni dijital ortamda hayata geçirdi. Başta Covid-19 pandemisi olmak üzere göğüs hastalıkları ile tüm konuların ele alındığı kongre bilimsel ve sosyal bir şölene dönüştü. Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği TÜSAD’ın, 1978 yılından bu yana "tükenmeyen nefesle" gerçekleştirdiği Solunum Kongresi, bu yıl katılımcılarına bir ilki yaşattı. Göğüs hastalıkları alanında ilk dijital kongre olan Solunum 2020, özel oturumlar, canlı sunumlar ve dijital stantlar gibi zengin içeriği ile katılımcılarını müthiş bir deneyime ortak etti. Ana hedefi; “Toplumsal ve mesleki eğitimi ve araştırmaları destekleyerek halkımızın akciğer sağlığını korumak” olan köklü bir dernek olmanın sorumluluğu ile hareket ettiklerini vurgulayan TÜSAD Başkanı Ülkü Yılmaz, “Haziran 1970 tarihinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bir odasında bir araya gelen 9 akademisyenin çabası ile kurularak, alanında Türkiye’nin ilk uzmanlık derneği olan TÜSAD, bu yıl 50’nci yılını kutluyor. Yarım asrı devirdiğimiz bu önemli yıldönümü, koronavirüs pandemisi gibi tam da bizim alanımızı ilgilendiren olağanüstü bir döneme denk geldi. 50’nci yıl coşkusunu paylaşmak istediğimiz 2020 yılı, tüm üyelerimizin büyük bir özveri ile canla, başla çalışarak destan yazdığı bir yıla dönüştü. Biz de tıp bilimine ve halkımıza hizmet etmeyi amaç edinen bir dernek olarak, 50 yıllık tecrübemizle bir ‘ilk’e daha imza atmaya karar verdik. Düzenlediğimiz kongremiz göğüs hastalıkları alanında ilk dijital kongre olarak, katılımcılarına pek çok yenilik sunacak ve çok önemli bir deneyim yaşatacak” dedi.

 

Göğüs hastalıkları topluluğuna çevrimiçi içerik

İçinde bulunulan olağanüstü süreç nedeniyle göğüs hastalıkları topluluğuna bilimsel eğitim, bilimsel haberler ve en iyi etkileşim imkanını dijital ortamda sunmayı amaçladıklarını söyleyen Kongre Başkanı Mukadder Çalıkoğlu, ''TÜSAD olarak, son beş yıl içerisinde dijital ortamda eğitim konusunda büyük adımlar attık. Kongre ve diğer toplantılarımızda birçok oturumu canlı yayınlıyor, ‘TÜSAD Akademi’ ve ‘Solunum 365’ gibi uygulamalarımız ile tüm üyelerimize çevrimiçi eğitim olanağı sağlıyoruz. Şimdi de göğüs hastalıkları topluluğuna çevrimiçi içerik sunma deneyimimizi, Solunum2020 Dijital ile bir üst seviyeye taşıyoruz. Alanında bir ilk olacak dijital kongremizde, yurtiçi ve yurtdışından katılımcılarımız ile başka COVID-10 pandemisi olmak üzere tüm güncel gelişmelerden alanımızda yaşanan yeniliklere kadar birçok konu ele alındı. Solunum 2020 Dijital, her yıl olduğu gibi katılımcılarına yine bilimsel ve sosyal bir şölen sundu” dedi.

Yedi gün boyunca dopdolu kongre

Fiziki olarak gerçekleşen tüm kongreler gibi dijital kongreyi de tüm detayları ile planladıklarını ve güçlü, dinamik bir program oluşturduklarını belirten Solunum 2020 Bilimsel Komite Başkanı Sinem Nedime Sökücü, ''Katılımcılarımız 7 gün boyunca dopdolu bir programa erişti. Devamında da 3 ay süre ile kaydedilen tüm oturum ve içeriklere erişme imkanları olacak. Kongre sonrasında sözlü sunum videolarımız ve e-postalar ‘Bildiriler’ alanından takip edilebilecek. Kongremizde tüm bilimsel oturumlar izlenirken oylamalara katılıp soru sorulabilecek. Katılımcılarımız online platformda izledikleri ve katıldıkları tüm etkinliklerden Solunum puan kazanacak ve en yüksek puanı toplayan 3 katılımcımız Solunum 2021’e kayıt imkanı yakalayacak'' diye konuştu.

Her adımı düşünülmüş programlar

İçinde bulunulan olağanüstü süreç nedeniyle göğüs hastalıkları topluluğuna evden ayrılmadan bilimsel eğitim, bilimsel haberler ve en iyi etkileşim imkanını sunmayı amaçladıklarını belirten Kongre Başkanı Mukadder Çalıkoğlu, ''TÜSAD Ailesi olarak, son beş yıl içerisinde dijital ortamda eğitim konusunda büyük adımlar attık. Kongre ve diğer toplantılarımızda birçok oturumu canlı yayınlıyor, ‘TÜSAD Akademi ve ‘Solunum 365’ gibi uygulamalarımız ile tüm üyelerimize çevrimiçi eğitim olanağı sağlıyoruz. Şimdi de göğüs hastalıkları topluluğuna çevrim içi içerik sunma deneyimimizi, Solunum 2020 Dijital ile bir üst seviyeye taşıyoruz. Bu zorlu süreçte üyelerimizin de desteği ile göğüs hastalıkları topluluğunun mesleki gelişim ve dayanışması artarak devam edecek. Kongremiz her yıl olduğu gibi, heyecan verici eğitim programı, sözlü ve poster bildiri sunumlarının yanı sıra dünya çapında uzmanlık alanımızdaki son gelişmelerin tartışıldığı oturumları içerdi. Her adımı düşünülmüş bir programla katılımcılarımıza dijital ortamda gerçekleştirilen bilimsel bir şölen sunduk'' diye konuştu.

Dijital kongrede dopdolu bir içerik

İhtiyaçların yeniliklerin en önemli tetikleyicisi olduğunu söyleyen Solunum 2020 Bilimsel Komite Başkanı Sinem Nedime Sökücü, ''TÜSAD’ın bu yıl 42’ncisini düzenlediğimiz Solunum Kongresi, alanında ilk dijital kongre olmanın farkını dopdolu içeriği ile katılımcılarına yaşattı. Dijital kongremizde e-bildiriler ile tüm kabul edilmiş bildirilere ulaşılabilirken, yazarlara soru sorulabildi. Kabul edilmiş sözlü sunum ve e-posterlerin sunum videoları bilimsel program üzerinden takip edilebilecek. Kongre sonrasında 31 Aralık 2020’ye kadar 3 ay süre ile kongrede yapılan tüm sunumlara ve oturum kayıtlarına açık erişim sağlanabilecek. Canlı yayınlar ve önceden kaydedilmiş oturumların yer aldığı kongrede içerik, ‘Bilimsel Program’ üzerinden takip edilebildi. Kaydedilmiş tüm sunumlar izlenirken, canlı yayın oturumlarında oylamalara katılıp soru sorulabildi, aynı zamanda sohbet alanında diğer katılımcılarla iletişim kurulabildi. Dijital kongremizde özel oturumlar da yer aldı. Oturum aralarında açılan ‘Zoom odalarda’ uzmanlar ile söyleşi gibi özel toplantılar yapılabildi. ‘Dijital Stant Alanları’ ziyaret edilerek, içerikler incelendi. Dijital stant alanında yer alan endüstri temsilcileri ile ‘Canlı Sohbet-Live Chat’ opsiyonu ile iletişim kurma ve diğer ziyaretçiler ile sohbet etme imkanı oldu. Hedef odaklı, dopdolu bir içerik sunduğumuz kongrede katılımcıların etkileşim kurabilmeleri ve keyifli vakit geçirmeleri için farklı sosyal etkinlikler de planlandı” şeklinde konuştu.

Yarım asırlık dernek

Türkiye’nin alanında ilk uzmanlık derneği olarak 1970 yılından bu yana akciğer ve solunum sağlığı hekimlerini bünyesinde toplayan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), yarım asırlık bilgi ve deneyimi ile meslektaşlarına ve içinde bulunduğu topluma katkı sağlamak için var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), yarım asırlık bir dernek olmanın heyecanı kadar, içinde bulunulan olağanüstü dönemin yüklediği sorumluluk bilinci ile tıp bilimine ve halkımıza hizmet etmeye önümüzdeki yıllarda da devam edecek. TÜSAD, 1970 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bir odasında bir araya gelen 9 akademisyenin çabası ile kurularak, alanında Türkiye’nin ilk uzmanlık derneği oldu. İlk başkanlığını da Türkiye’nin ilk kadın öğretim üyesi ve öncü kadınlarından Prof. Dr. Meliha Terzioğlu üstlendi. Derneğin amacı; tıbbi-sosyal çalışmalarla toplumu bilinçlendirmek, hedefi ise; toplumsal ve mesleki eğitimi ve araştırmaları destekleyerek Türk halkının akciğer sağlığını korumak olarak belirlendi.

Solunum 2020 Dijital’in sunduğu fırsatlar

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği TÜSAD tarafından düzenlenen Solunum Kongresi, katılımcılara bir çok fırsat sundu. Katılımcılar; tüm canlı ve önceden kaydedilmiş bilimsel ve sosyal içerikli oturumlara erişim imkanı, kendi programınızı oluşturabilir, 31 Aralık 2020’ye kadar dilediğiniz içeriğe dilediğiniz yerde erişim imkanı, kongreye kayıt yaptıran meslektaşlarınızla iletişim ve etkileşim imkanı, bilimsel oturumları takip ederek TTB Kredilendirme puanı kazanma imkanı bulurken, ilgilerini çeken başlıklarda sunulan sözlü sunum ve eposterlere erişim, bu bildirileri sunan meslektaşlarına sorular yöneltip etkileşim kurabilme imkanına sahip oldular. Ayrıca katılımcılar, oturumlar sırasında tartışmalara katılım, oylama, soru/cevap vb interaktif araçları kullanarak, diğer katılımcılar ve fikir liderleri ile etkileşim imkanı, Oturumlar sırasında yapılacak kısa anketlere katılarak, bilimsel program ve diğer içeriklerle ilgili geri bildirim ve dijital içeriklerin kalitesini artırmamıza katkı imkanı, endüstrinin etkin olarak yer alacağı dijital stand alanını ziyaret, en güncel gelişmelerle ilgili bilgi alma ve endüstri temsilcileriyle sohbet, soru/cevap imkanı ile Solunum 2020 Dijital kongresi platformunda yapılacak tüm etkileşimler için Solunum puan ve sürpriz ödüller kazanma imkanı buldu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam