Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-belcika-icisleri-bakani-jambon-islami-dusman-edinmek-yapilacak-en-kotu-sey-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Belçika İçişleri Bakanı Jambon: İslam'ı düşman edinmek yapılacak en kötü şey - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Belçika İçişleri Bakanı Jambon: İslam'ı düşman edinmek yapılacak en kötü şey

Eklenme Tarihi: 26 Nisan 2016, Salı - 09:00   Okunma Sayısı: 74368

BRÜKSEL

Belçika İçişleri Bakanı Jam Jambon ve Adalet Bakanı Koen Geens, Avrupa Parlamentosu (AP) Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi'ne katılarak, geçen ay düzenlenen saldırılara ilişkin bilgi verdi. 

Jambon'dan geri adım

Ülkesindeki Müslümanları Brüksel saldırılarına sevinmekle suçlayan Jambon, saldırıları İslamla ilişkilendiren bazı AP üyelerine cevaben yaptığı konuşmada geri adım atarak şöyle konuştu: 

"Yapacağımız en kötü şey, İslamı düşman edinmek olur. Bu yapılabileceklerin en kötüsü. Belçika'da 600-700 bin Müslüman var. Bunların çok büyük bir kısmı, değerlerimizi paylaşıyor. Bu insanları tamamını düşman edinmek, gerçekten soruna neden olur. Yapmamız gereken, teröristlerin kim olduğunu, teröristleri kimin desteklediğini belirlemek olmalı. Bize karşı olmayan diğer Müslümanları ayırmamız gerekiyor."

611 yabancı savaşçının kayıt altına alındığını belirten Jambon, "Bunlar, Suriye'ye savaşmaya giden, orada ölen ya da Suriye'ye gitme planları yapanlardan oluşuyor." dedi. 

Belçika Adalet Bakanı Geens

Belçika Adalet Bakanı Geens de yaptığı açıklamada,  "Terör hücreleri, Belçika'yı geçtiğimiz senelerde başka yerlerde terör saldırıları gerçekleştirmek için kullandı. Bu plan Salah Abdeslam'ın (Paris saldırısı faillerinden) yakalamasıyla değişti." ifadelerini kullandı.

Geens, "Önceliklerimizden biri, hem İçişleri hem de Adalet Bakanlığı'nın Türkiye ile hem polis hem de yargı alanında suçluların iadesi gibi konularda işbirliği yapması." şeklinde konuştu. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam