SON DAKİKA
reklam
reklam

Boynuz saplı bıçaklar yok satıyor

Eklenme Tarihi: 3 Mayıs 2016, Salı - 12:00   Okunma Sayısı: 130446

BALIKESİR

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, geyik, manda, koç gibi hayvanların boynuzlarından elde edilen saplarla yapılanbıçaklar ilgi görüyor.

Ailesinde bıçakçılık ve bileyicilik mesleğinin 4'üncü kuşak temsilcisi olan 36 yaşındaki Yavuz Taranlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikasyon bıçakların daha ucuza mal olması nedeniyle geleneksel yöntemlerle bıçak üretiminin bitme noktasına geldiğini söyledi. Sektördeki sıkıntılardan dolayı bileyiciliğe ağırlık verdiklerini anlatan Taranlar, tüm olumsuzluklara rağmen el yapımı bıçak üretimini de sürdürdüğünü dile getirdi.

Taranlar, mesleğinin adının bile artık "el sanatları" olarak değiştiğini belirterek, kendisinin de daha çok hediyelik ürünler yaptığını ifade etti.

"Meslek olmaktan çıktı, hobi haline geldi"

"Bıçakçılık meslek olmaktan çıktı ve bir hobi haline geldi. Artık meslekte çırak yetişmiyor, gençler bu mesleğe ilgi duymuyor." diyen Taranlar, el emeğiyle ürettiği bıçakları genellikle hediyelik eşya olarak sattığını dile getirdi.

Taranlar'ın ürettiği hediyelik bıçaklar 70 ila 300 liradan alıcı buluyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam