SON DAKİKA
reklam
reklam

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Milli seferberlik içerisinde uzayı da boş bırakmayacağız

Eklenme Tarihi: 4 Mayıs 2016, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 65390

ANKARA

Milli Savunma Bakanı İsmet YılmazTÜBİTAK Uzay Optik Sistemler Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı (OPMER) temel atma ile TÜBİTAK SAGE-İleri Birleştirme Teknolojileri, Mobil Uçuş Test Altyapısı açılış töreninde yaptığı konuşmada, TÜBİTAK SAGE'den memnun olduklarını, sadece SOM Füzesi'nin üretilmesinin bile bu memnuniyet için geçerli bir neden oluşturduğunu söyledi.

TÜBİTAK'ın güvenlik hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması için gece-gündüz çalıştığını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Milli seferberlik içerisinde karada, denizde, havada olacağız ama uzayı da boş bırakmayacağız. Göktürk-2 Uydusu'nu gönderdik. Göktürk-1'in, TAI'de testleri sürüyor. Bundan sonra hem iletişimde hem istihbarat amaçlı uydularda hem TÜBİTAK Uzay hem TAI kullanılacak. birlikte ayrısı gayrısı olmadan bir çalışma yapacaklar. Kurumlarımıza, şirketlerimize, Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz. Çünkü biz insanımıza güveniyoruz."

"Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefini yakalarız"

Türkiye'nin dışa bağımlılığının her geçen gün azaltıldığını vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yolda gidersek 2023'te Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birini yapma hedefimiz var. Bunun için 500 milyar dolarlık bir ihracatı yakalamamız lazım. Hiç kolay değil ama inanırsak başarırız. Yüksek katma değerli ürünleri, bilgiye dayalı ürünleri üretip ihraç edersek, mesela 1,5 dolarlık bir kilogram ihracat yerine ATAK Helikopteri'ni ihraç edersek 5 bin dolar, Göktürk-2 Uydusu gibi bir uyduyu yapıp ihraç edersek kilogramı 200 bin dolar, galyum nitrat bazlı çip üretirsek belki kilogramı 10 bin dolar... Böyle yüksek katma değerli ürünleri üretip ihraç edersek hiç şüpheniz olmasın ki o 500 milyar dolarlık ihracat ve Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olması hedefini yakalarız.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam