SON DAKİKA
reklam
reklam

DAEŞ operasyonlarında 463 kişi tutuklandı

Eklenme Tarihi: 9 Mayıs 2016, Pazartesi - 17:00   Okunma Sayısı: 84760

MALATYA 

Türkiye genelinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlarda bugüne kadar 463 kişi tutuklandı, yılbaşından bu yana da gözaltına alınan 863 şüpheliden 199'u cezaevine gönderildi.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, polis, jandarma ve hudut birliklerinin son 4 ayda yürüttüğü çalışmalar sonucu çok sayıda DAEŞ üyesi gözaltına alındı, örgüte ait dokümanlar, silahlar ve mühimmat ele geçirildi.

Yılbaşından beri DAEŞ'e yönelik operasyonlarda yakalanan 863 zanlıdan 199'u tutuklandı. Mayıs ayının başından bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda da gözaltına alınan 43 şüpheliden 9'u cezaevine gönderildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 1 Mayıs'a yönelik eylem hazırlığında oldukları belirlenen 4 terör örgütü DAEŞ mensubu gözaltına alındı. Şüphelilerin Suriye uyruklu ve çatışma bölgelerindeki teröristlerle irtibatlı oldukları tespit edildi.

İstanbul'da eylem yapmak için Suriye'den geldikleri belirlenen 2 kişiden biri tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara'da 6 Mayıs'ta Suriyeli şüpheli, terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Ülke genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda ise 463 DAEŞ üyesi cezaevine gönderildi.

Türkiye'nin DAEŞ ile mücadelesi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, angajman kuralları çerçevesinde "misliyle mukabele" kapsamında 1-5 Mayıs'ta Suriye'de DAEŞ'e ait 2 bin 144 hedef vuruldu, 807'si Suriye'de, 365'i Irak'ın kuzeyinde olmak üzere bin 172 DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi.

Ayrıca, Suriye sınırında konuşlu hudut birliklerine, terörist geçişlerinin engellenmesi içi ilave birliklerle takviye yapıldı. Suriye sınırında 2016'da 388 DAEŞ ve 82 PYD/PKK terör örgütü mensubu yakalandı.

DAEŞ tarafından Kilis şehir merkezine yönelik katyuşa ve top atışları sonucunda 5 Mayıs'a kadar 8'i Suriyeli 20 sivil hayatını kaybetti, 17'si Suriyeli 66 kişi yaralandı.

Mücadele devam ediyor

TSK sınır birliklerinin, 5 Mayıs'ta Suriye'nin Kara Mezra ve Dudiyan bölgelerinde bulunan DAEŞ'e ait park halindeki iki ayrı mühimmat aracını, Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla ateş altına alması sonucu 20 DAEŞ üyesi terörist öldürüldü.

TSK, Kilis'e 6 Mayıs'ta terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Suran bölgesinden roket mermisi atılması üzerine örgütün silah mevzilerini ateş altına alarak, 7 teröristi etkisiz hale getirdi.

Koalisyon güçlerine ait F-15, F-16 ve A-10 savaş uçaklarıyla Suriye'deki DAEŞ mevzilerine düzenlenen hava taarruzlarında 48 DAEŞ üyesi öldürüldü.

Önceki gün TSK'ya bağlı Kilis sınır hattındaki topçu bataryaları, Suriye'den atılan roket mermilerinin Kilis'teki muhtelif bölgelere düşmesinin ardından, Halep'in Azez ilçesine bağlı Baragitah, Havar Kilis, Harcele ve Delha bölgelerindeki DAEŞ hedeflerini vurdu.

Dün de TSK, Suriye'deki DAEŞ hedeflerine yönelik top ve çok namlulu roketatar (ÇNRA) atışlarıyla 55 teröristi etkisiz hale getirdi, 3 araç ve 3 roket rampası tam isabetle vuruldu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam