Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-ak-parti-istanbul-milletvekili-kuzu-bu-modelden-bir-an-evvel-kurtulmamiz-lazim-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
AK Parti İstanbul Milletvekili Kuzu: Bu modelden bir an evvel kurtulmamız lazım - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

AK Parti İstanbul Milletvekili Kuzu: Bu modelden bir an evvel kurtulmamız lazım

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2016, Salı - 09:00   Okunma Sayısı: 75512

YOZGAT

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzuyeni anayasa hazırlık çalışmalarını yaptıklarını belirterek, eksi modelin hastalıklı, kokuşmuş İngiliz modeli olduğunu, bu modelden bir an evvel kurtulması gerektiğini belirtti.

Kuzu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yozgat Şubesi tarafından Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konulu konferansa katıldı. 

Konferans sonrası gazetecilere açıklama yapan Kuzu, AK Parti olarak Başkanlık modeliyle alakalı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Türkiye bakımından bu modelin kaçınılmaz olduğunu her zaman söylediklerini ifade eden Kuzu, şöyle konuştu:

"Tabii bugünkü model sıkıntılı bir model. Bu modelin özellikle AK Parti öncesi uygulamaları ortada. Her siyasi partinin belirli bir ömrü oluyor ve parti küçüldüğü zaman bakıyorsunuz ki bir anda bitiyor. Türkiye'nin şu son 60-70 yılına bakın. Menderes gelmiş biriktirmiş, bir koalisyon gelmiş bitirmiş. Demirel gelmiş biriktirmiş, bir koalisyon gelmiş bitirmiş. Özal gelmiş toplamış, bir koalisyon gelmiş tüketmiş. Recep Tayyip Erdoğan geldi, biriktirdi ve halen birikimleri devam ediyor. Haziranda Türkiye eski Türkiye'ye dönmek üzereyken Allah'tan millet sahip çıktı. Bu model hastalıklı bir model. Bu kokuşmuş İngiliz modelidir. Bu modelden bir an evvel kurtulmamız lazım."

AK Parti olarak yeni anayasayı yazdıklarını belirten Kuzu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir komisyon kuruldu önce. Muhalefetten CHP kanadı komisyonu terk edince masa dağıldı. Daha önce çalışıldı ondan da sonuç alınmadı. Anlaşılan o ki muhalefet partileri ile bir araya gelinerek bu iş olmuyor. Kendi işimizi kendimiz görelim dedik ve şu anda metin üzerinde çalışıyoruz. Artık Haziran ayı içerisinde mi olur, tam süresini bilemiyorum, bu metni vatandaşa, halka açacağız, tartışmaya açacağız. Her kesim bunun üzerinde fikir beyan edecek. Biz o metni Anayasa Komisyonu'ndan geçirdikten sonra genel kurula getireceğiz. Bakalım muhalefet ne diyecek bakacağız."

Yazdıkları yeni Anayasa metninin referanduma gitmesinde hukuki bir destek referandumun yapılabileceğini kaydeden Kuzu, siyasi partilerden birisi destek verirse sonbaharda referandum yapılabileceğini, böyle bir destek gelmezse o zaman ne yapılacağına ise ona o gün bakacaklarını belirtti.

"İki başlılığı giderecek bir formülü bulmamız gerekiyor"

Burhan Kuzu, "Kim gelirse gelsin iki başlılığı giderecek bir formülü bulmamız gerekiyor. Başkanlıkta tek başlılık var. Başkan var, başbakan yok. İki başlılığı çözüyor, yüzde 10’luk barajı da çözüyor." dedi. 

Hiçbir koalisyon döneminde ülkede kalkınma görülmediğini belirten Kuzu, tek başına bir hükümet var ise bunun ülkeye artılar sağladığını söyledi.

Kuzu, parlamenter sistemde iki başlılık sıkıntısı yaşandığını bunun parlamenter sistemin bir çıkmazı olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam