SON DAKİKA
reklam
reklam

Rasulayn'daki patlamanın faillerini kamera görüntüleri ele verdi

Eklenme Tarihi: 19 Ocak 2021, Salı - 13:01   Okunma Sayısı: 50265
Suriye'nin Rasulayn ilçe merkezinde 2 Ocak'ta patlayıcı madde yerleştirilen minibüsün infilak ettirilmesi sonucu 2 çocuğun öldüğü, 4 kişinin yaralandığı olayın faillerinin, kamera kayıtlarının incelenmesiyle yakalandığı bildirildi.
Ankara

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Rasulayn merkezdeki terör olayının ardından faillerin yakalanması için Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Rasulayn'da görevli Jandarma Danışman Timleri, İstihbarat, TEM ve yerel kolluk kuvvetleri birlikte çalıştı.

Deliller ile olay bölgesini gören tüm kamera kayıtları titizlikle incelendi. Düzenlenen operasyonlarda, Suriye uyruklu 9 şüpheli yakalandı.

Özgürlüğüne karşı bombalı eylem istenmiş

Çalışmalar sonucunda patlayıcıyı yerleştirenin kadın, uzaktan kumandayla aracı patlatanın ise erkek terörist olduğu saptandı. Diğer 7 şüphelinin ise bu 2'sine yardım ettikleri belirlendi.

Yakalanan kadın terörist, ifadesinde, terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'nin Kamışlı'daki cezaevinde kaldığı dönemde örgüt tarafından yoğun baskılara maruz kaldığını anlattı. Kadın zanlı, istedikleri yere terör saldırısı yapması karşılığında serbest bırakılacağı, aksi halde cezaevinden uzun yıllar çıkamayacağı tehdidiyle eylem yapmaya zorlandığını itiraf etti.

Şüpheliler hakkında yerel kolluk birimlerince adli işlem başlatıldı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam