SON DAKİKA
reklam
reklam

Olimpiyatların ev sahibi değişmeyecek

Eklenme Tarihi: 12 Mayıs 2016, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 87390

İSTANBUL

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Zika virüsü tehdidine rağmen 2016 Rio Olimpiyatları'nın planlandığı gibi 5-21 Ağustos'ta Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenleneceğini açıkladı.

IOC'den yapılan açıklamada, Brezilya'daki Zika virüsü tehdidine karşın 2016 Rio Olimpiyatları'nın iptal edilmesi, ertelenmesi ya da ev sahipliğinin başka bir ülkeye verilmesine gerek görülmediği ancak gelişmelerin yakından izleneceği belirtildi.

Artan Zika virüsü vakaları, oyunların Brezilya'da düzenlenmesi konusunda tartışmalara yol açmıştı. Son olarak, Ottawa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Amir Attaran, doğacak çocukların geleceğini düşünmemekle suçladığı IOC ve Dünya Sağlık Örgütünün (WHO), olimpiyat oyunlarını erteleyebilecek cesarete sahip olmadığını savunmuştu.

Sivrisinek ısırması dışında, kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkarılan Zika virüsüne ilk kez 1947 yılında Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı. Uzun yıllar görülmeyen Zika virüsü, 2015'in mayıs ayında Brezilya'da tekrar ortaya çıkmıştı.

Zika virüsü 44 ülkede görüldü

Zika virüsü, hamilelerde bebeğin beyin gelişimini etkileyebiliyor ve doğum sonrasında bebeklerin kafası normalden daha küçük kalabiliyor. Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.

WHO tarafından açıklanan son verilere göre Zika virüsü, 2007-2016 yıllarında 44 ülkede görüldü, 33 ülkede ise salgın şeklinde etkili oldu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam