Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-cumhurbaskani-erdogan-baskanlik-sistemini-uygulayanlar-bunu-kan-dokerek-mi-yapti-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkanlık sistemini uygulayanlar bunu kan dökerek mi yaptı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkanlık sistemini uygulayanlar bunu kan dökerek mi yaptı

Eklenme Tarihi: 12 Mayıs 2016, Perşembe - 15:00   Okunma Sayısı: 88942

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Yerli Düşünce Derneğince düzenlenen "Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade" programına katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerine terör örgütünü muhatap alacak kadar küçülmeye razıysa bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Çünkü biz terör örgütüne hangi gözle bakıyorsak onların tezlerini savunanlara da aynı gözle bakarız." dedi.

"Gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz"

Türkiye'nin, DAEŞ ile mücadelesinin sürdüğüne işaret eden Erdoğan, "Kilis'te yaşanan sıkıntılar sebebiyle sınırın diğer tarafını temizlemek için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ama henüz müttefiklerden, özellikle de bölgede silah gücü bulunan ülkelerden arzu ettiğimiz desteği alabilmiş değiliz." diye konuştu.

"Yaptıkları işin adı ikiyüzlülüktür"

AB'nin terörle mücadele konusundaki tavrını eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kilis'i umursamayanı, Halep'i umursamayanı biz de umursamama hakkına sahibiz. Özellikle Avrupa Birliği organlarının ve kimi ülkelerin Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki mevcut üslupları ve onların bu üslupları, tarzları karşısında ne müttefiklerle ne de ahlakla anlaşmaz yapısıyla anlaşmamız mümkün değil. Kendisi için hak gördüğünü, bizim için lüks gören, kabul edilmez bulanların yaptıkları işin adı açık söylüyorum ikiyüzlülüktür.""

"Er geç milletin önüne başkanlık sistemi gelecek"

Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Er geç bu milletin önüne bu yeni anayasa gelecek. Başkanlık sistemi de gelecek." dedi.

"Madem dürüstsün niye ifadeyi vermiyorsun?"

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, eski CHP lideri Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili soruşturma kapsamında tanık olarak ifadeye çağrılmasına ilişkin, şunları kaydetti:

"Bak kasetle devraldığın genel başkanlığı, söylediğin yalanlar sebebiyle şu anda savcı seni çağırıyor. Madem dürüstsün, niye gidip ifadeyi vermiyorsun? Git, ver ifadeyi. Dürüstsen, dürüstlüğünü görelim. Niye vermiyorsun? Oturduğun yerden iftira atmaya devam ederek, şahsımı hedef alan alıştığımız yalanlarına yine niye devam ediyorsun? Biliyor ki, o gün gidip orada ifadeyi verdikten sonra bu işin faturası kendisine çok ağır olacak, bunu görüyor. Çünkü olmayan bir şeyi söylemenin bir anlamı olabilir mi?"

"Bir defa şirazeden çıkarsanız, bir daha düzelemezsiniz"

Kılıçdaroğlu'nun, başkanlık sistemine ilişkin açıklamasının çok ciddi bir denge problemine işaret ettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz' diyen bir siyasetçi, milletin iradesine de içinde yer aldığı Meclise de siyaset kurumuna da ihanet etmiş demektir. Şu anda başkanlık sistemini uygulayanlar bunu kan dökerek mi yaptılar? Her türlü sorunlu işe bu zatın balıklama atladığını görüyorum. Bu şahıs, daha önce siyasi sapıklık emareleri göstermişti. Şimdi de siyasi sapkınlık işaretleri veriyor. Bu işler böyledir. Bir defa şirazeden çıkarsanız, bir daha düzelemezsiniz. CHP gibi bir siyasi partinin bu tür arızalarla malul bir şahsın hezeyanlarına terk edilmiş olmasını esefle karşılıyorum."

"Kızılay dışında bir yere kan vermeyiz"

Ülke ve millet için hayırlı olanın yapılmasının önemine işaret eden Erdoğan, "Başka teklifi olan varsa buyursun getirsin, biz onun da konuşmasından, tartışılmasından memnuniyet duyarız. Kan ticaretine soyunanlar, hiç boşuna heveslenmesinler, Kızılay dışında bir yere de kan vermeyiz, bunu böyle bilsinler." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam