SON DAKİKA
reklam
reklam

Ailelerin yeni gözdesi

Eklenme Tarihi: 18 Nisan 2021, Pazar - 02:47   Okunma Sayısı: 106149
Bir zamanlar sadece çocukların oynaması için alınan kutu oyunları son bir yılda evde daha çok birlikte zaman geçiren ailelerin yeni gözdesi oldu

Kutu oyunları sanılanın aksine yalnızca çocuklara özgü değil. Tüm aileyi ve sevdiğiniz insanları bir araya getirmenin en eğlenceli yolu. Korona virüs nedeniyle artık neredeyse tüm vaktimizi evde geçiriyoruz. Geçirdiği bu sürede canı sıkılanlar veya eğlenmek isteyenler çareyi oyunlarda buldu. Sanal ortamda yükselen oyun anlayışının aksine kutu oyunları bireyselliğin değil birlikte eğlenmenin en önemli parçası. Oyuncak seçenekleri arasında eğitici oyuncak olarak bilinen kutu oyunları çeşitleri; kart, zar, çark ve benzer pek çok unsurla desteklenmekte. Eğitici oyuncaklar arasında yer alan kutu oyunları, özellikle çocukların motor gelişim sürecinde önemli rol oynar. Kutu oyunları sayesinde çocuklar paylaşımcı oyun anlayışını kavrar. Yetişkinler ise nitelikli vakit geçirmenin keyfini çıkarır. Kutu oyunları seçenekleri oyuncak yelpazesinin içinde vakit geçirmek için en keyifli olanlardır. Çünkü eğitici oyuncaklar kapsamına giren bu oyun türü, birden fazla kişinin aynı anda eğlenmesine ve öğrenmesine olanak sağlar. Sevdiklerinizi bir araya toplamak için kutu oyunları çeşitlerinin etkileyici gücünden yararlanabilirsiniz. Ailenizle, arkadaşlarınızla ve tüm çevrenizle çok keyifli saatler geçirerek unutulmaz hatıralar biriktirebilirsiniz. Kutu oyunları evde, ofiste, tatilde ve benzer pek çok alanda güvenle kullanıma uygundur. Stratejik kutu oyunları sayesinde zeka jimnastiği yapabilir, hem eğlenmenin hem de düşünüp tartışarak hedefe ulaşmanın tadını çıkarabilirsiniz. Kutu oyunları sayenizde sevdiklerinizle daha sık ve uzun şekilde vakit geçirmek artık çok daha pratik.

 

 

Zekanızın sınırlarını zorlamak

 Eğitici oyuncaklar kapsamında olan kutu oyunları sayesinde çocuklarınızın çok daha nitelikli vakit geçirmesine olanak sağlayabilirsiniz. Kutu oyunları sisteminde temel amaç eğlenirken eğitici bir işlev sunan oyunların farklı dinamiklerinden faydalanmaktan geçiyor. Stratejik kutu oyunları sayesinde takım olmanın gücünden ilham alarak çocuklarınızın bilişsel becerilerini geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz. Grup oyunlarında temel mantık iki farklı grup halinde kümelenmeye dayanır. Hedefe ulaşan taraf, grup oyununu kazanır ve günün galibi olur. Kutu oyunları birlikte hareket etmenin ve rekabet etmenin zeminini sizlere sunmaktadır. Hem sevdiklerinizle eğlenmek hem de zekanızın sınırlarını zorlamak için kutu oyunları seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Eğitici oyuncaklar kapsamında olan kutu oyunları konusunda pek çok nitelikli marka farklı tasarımları kullanıcıların beğenisine sunuyor.

 

Analitik düşünme becerisinin kazandırıyor

Hafızayı ve konsantrasyonu geliştiren oyunlar, kişilerin daha iyi odaklanmasına olanak sağlar. Grup halinde oynandığı için kişilerin paylaşım becerisine de önemli ölçüde katkı sağlar. Kutu oyunları hem çocukların hem de yetişkinlerin nitelikli zaman geçirmesi için oldukça uygundur. İletişim becerilerini geliştirirken analitik düşünme becerisinin kazanılmasına destek olur. Zaman geçirmek, paylaşımda bulunmak ve eğlenceli bir aktivitede bulunmak isteyenlerin ideal seçeneği olan kutu oyunları, eğitici oyuncak kategorisi kapsamında büyük ilgi uyandırmaktadır. Eğitici oyuncaklar arasında büyük beğeni toplayan kutu oyunları, kişilerin zihinsel gelişimini sağlamanın en eğlenceli ve öğretici yoludur.

 

 

 

 

 

Online oyunlardan daha fazla tercih ediliyor

 Kutu oyunları sizi dijital dünyanın rutin atmosferinden uzaklaştırır ve sevdikleriniz ile daha fazla vakit geçirmenizi sağlar. Problem çözme konusunda ekip olarak hareket etme özelliğiniz gelişir. Kutu oyunları söz konusu olduğunda özellikle çocuklar mantıksal ve matematiksel düşünme becerisi kazanır. Aynı zamanda başladığı işi nihayete erdirme, mücadele etme, iş birliği yapma, stratejik düşünme, bağlantısal hareket etme ve benzer pek çok becerinin gelişimine katkıda bulunur. Kutu oyunları kaliteli ve keyifli vakit geçirmenizi sağlarken, zihinsel yeteneklerin ilerlemesine de önemli ölçüde yardımcı olur. Soğuk kış gecelerinde ya da sıcak yaz akşamlarında kutu oyunları aktivitesini tercih eden herkes kaliteli vakit geçirmenin tadını doyasıya çıkarmaktadır.

 

Bireylerin sorumluluk alma becerisini de geliştiriyor

Farklı kartlar, zarlar, kutular, kağıtlar ve benzer pek çok unsurla ilerleyen kutu oyunları sayesinde oyuncular eğlenirken vaktin nasıl geçtiğini anlamamaktadır. Kışın karlı günlerinde evde vakit geçirirken, yazın güneşli günlerinde sahilde dinlenirken ya da baharın tadını terasta çıkarırken kutu oyunları eğlencenizi ikiye katlar. İş yerinde, piknikte, bahçede ve benzer pek çok alanda heyecanlı bir etkinlik olan kutu oyunları sayesinde kullanıcıların takım olma becerisi pekişir. Eğitici oyuncaklar türüne dahil olan kutu oyunları, çocuk ve yetişkin fark etmeksizin herkesin neşesini ikiye katlamaktadır. Zamansız ve mekansız bir oyun çeşidi olan kutu oyunları, oyuncuların yaşı fark etmeksizin her sezonda neşe içinde kullanılır ve oyuncuların hobi anlayışının gelişmesine de katkı sağlar. Kutu oyunları kişilerin bir arada hareket etmesini sağlarken bireylerin sorumluluk alma becerisini de önemli ölçüde geliştirir. Sadece kendini değil grubun diğer üyelerinin çıkarlarını da gözeten oyuncular eğlenirken stratejik düşünmenin önemini de kavramış olur. Kutu oyunları sayesinde oyuncular birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı yakalar. Birlikte hareket eden, rekabet yaratan ve zaman geçiren kullanıcılar kutu oyunları zemininde kendi stratejilerini de analiz etme imkanı bulurlar.

 

Evde zaman geçirmenin en güzel yolu

 Türkiye’de ilk Korona virüs vakasının görülmesiyle pek çok temel gıda, temizlik ve hijyen ürünlerine ek olarak kutu oyunlarına talep arttı. Evde kalma süresi uzadıkça alışveriş alışkanlıkları da değişmeye başladı. Evde geçirilen vakit artınca ev içi aktiviteler de ilgi çekmeye başladı. Bu süreç özelinde toplanan verilere göre kutu oyunu satışlarında yüzde bin 33, oyun kartlarında ise yüzde 943 oranında artış görüldü. Korona virüs nedeniyle artık neredeyse tüm vaktimizi evde geçiriyoruz. Geçirdiği bu sürede canı sıkılanlar veya eğlenmek isteyenler çareyi oyunlarda buldu. Bu da alışverişlere yansıdı. Türkiye’de ilk Korona virüs vakasının çıkmasıyla online market alışverişinde kutu oyunlarında da artış oldu. Market alışverişinin kolayca yapılmasını sağlayan istegelsin’in verilerine göre bu süreçte kutu oyunlarına ve oyun kartlarına talep arttı. istegelsin kullanıcılarının alışveriş alışkanlıkları incelendiğinde puzzlelarda ise yüzde 388’lik bir artış gözlemlendi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam