SON DAKİKA
reklam
reklam

Kadın futbolu gelişiyor

Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2021, Perşembe - 00:17   Okunma Sayısı: 134102
Futbolun geniş kitlelere ulaşması ve sahalardaki cinsiyet ayrımının ortadan kaldırılması için çalışmalarını sürdüren Futbol Federasyonu, kadın futbolunun gelişimi için yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor

Kadın futbolu son yıllarda ülkemizde hızlı bir gelişim trendi içinde bulunuyor. Futbol Federasyonun çalışmaları, kulüplerin ve sponsorların daha kapsamlı ve ciddi yatırımlar yapması, kadın futboluna olan ilgiyi her geçen gün arttırıyor. Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından yürütülen eğitim ve tanıtım çalışmaları sonucunda kısa sürede Kadın futbolunda önemli gelişmeler yaşandı. Ülkemizde de kısa sayılmayacak bir geçmişe sahip olmasına rağmen kadın futbolunun bilinirliği son yıllarda artmaya başladı. Bu noktada Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplere verdiği desteğin yanı sıra kadın futbolu alanında antrenör eğitimine, sporcuların gelişimine yönelik pek çok çalışma yürütüyor.

 

Kadın liginin sponsoru Turkcell

Türkiye Futbol Federasyonu ve Turkcell, kadın futbolunun gelişimine destek olmak için çok önemli bir iş birliğine imza attı. Yapılan anlaşma ile hayatın her alanında kadınlara destek veren Turkcell, Kadın Milli Futbol Takımlarının ana sponsorluğuna devam ederken, Türkiye Kadınlar Futbol Ligi'ne de adını vererek bu alandaki desteğini güçlendirdi. Yapılan iki yıllık anlaşmayla futbolda kadınlara verdiği desteği daha da büyüten Turkcell, Kadın Milli Futbol Takımı ana sponsorluğunu sürdürürken Kadınlar Futbol Birinci Ligi'nin de ilk isim sponsoru oldu. Bundan böyle ligdeki maçlar Turkcell Kadın Futbol Ligi adı altında oynanacak. Ayrıca anlaşma kapsamında, kadın milli takımlarının U19, U17 ve U15 kademelerine destek de devam edecek.

 

Lig Antalya'da start aldı

İlk kez Turkcell'in isim sponsorluğunda oynanacak Kadın Futbol Ligi başladı. Pandemi koşulları nedeniyle sağlık tedbirleri çerçevesinde fanus düzeninde gerçekleşecek 2020-2021 Turkcell Kadın Futbol Ligi Sağlık Çalışanları Sezonu, 4 Mayıs tarihinde yapılacak final karşılaşması ile sona erecek. Antalya'daki Aslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde seyircisiz oynanan müsabakalarda takımlar 1. turda 4 takımlı gruplarda tek devreli lig usulüne göre mücadele veriyor. Uzatma devrelerinin olmadığı grup müsabakalarında alınan puanlara göre sıralama belirlenecek. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar çeyrek finallerde yer alma hakkını elde edecek. Çeyrek finallerden itibaren müsabakalar eleme usulü gerçekleştirilecek. Yarı final karşılaşmalarını kaybeden takımlar üçüncülük, kazanan takımlar ise final maçında karşı karşıya gelecek. Türkiye şampiyonu olacak takım 2021-2022 sezonunda ülkemizi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkını kazanacak.

 

 

 

 

Kadınlar Liginde 16 takım mücadele ediyor

 Bu sezon Kadınlar Ligi pandemi koşulları gözetilerek oynanacak. Lige 16 takım katılırken, ekipler 4'erli 4 grupta mücadele edecek. A grubunda; Fatih Vatan, Amed Sportif, Beşiktaş, İlkadım Belediye, B grubunda; Hakkarigücü, Adana İdman Yurdu, Ataşehir Belediye, 1207 Antalyaspor, C grubunda; Kireçburnu, FOMGET, ALG Spor, Dudullu, D grubunda Kdz. Ereğli Belediye, Kocaeli Bayan Futbol, Konak Belediye, Kayseri G.Birliği takımları mücadele edecek. . Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar çeyrek finallerde yer alma hakkını elde edecek. Çeyrek finallerden itibaren müsabakalar eleme usulü gerçekleştirilecek. Yarı final karşılaşmalarını kaybeden takımlar üçüncülük, kazanan takımlar ise final maçında karşı karşıya gelecek. Türkiye şampiyonu olacak takım 2021-2022 sezonunda ülkemizi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkını kazanacak

.

 


Kadın Milliler hız kesmiyor

 Kadın Milli Takımların geniş oyuncu havuzunda yer alan oyuncularla gerçekleştirdiği hazırlık kampı TFF'nin Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı. Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin ve Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası gözetiminde gerçekleştirilen kampa, Kadın Milli Takımlar teknik ekibinin yapmış olduğu scouting (oyuncu izleme ve taramaları) çalışmaları sonucunda tespit edilen yurt dışında futbol yaşantısına devam eden potansiyelli futbolcular katıldı. 2020 - 2021 sezonunda yurt dışına transfer gerçekleştiren oyuncular da bu kampta yer aldı. Turkcell Kadın Futbol Ligi'nde mücadele eden kulüplerin düzenini etkilememek amacıyla bu kampa yerel lig oyuncuları dahil edilmedi. Kadın Milli Takımların kamp kadrosunda şu isimler yer aldı. Kaleciler, Gamze Nur Yaman (Zhilstroy-1), Kevser Gündoğdu (Türkiyemspor Berlin), Melissa Abiral (Spuso Skn St.Pölten Frauen), Defans, İpek Kaya (Stade Brestois 29), Gülbin Hız (Zhitlobud-2), Dilan Yeşim Taşkın (SV Horn), Yaşam Göksu (S.E. Aem), Büşra Kuru (FFC Niederkirchen), Derya Arhan (Zhitlobud-2), Orta Saha, Meryem Cennet Cal (TSG 1899 Hoffenheim), Senay Alibek (SPVGG Greuther Fürth), Selin Marz (1.FC Köln), Lalia Dali Storti (AS Saint Etienne), Berna Tokmak (SC13 Bad Neuenahr), Sanem Felek (FC Bergheim), Beyza Kara (Hamburger SV), Ecem Cümert (MSV Duisburg), Leyila Aydın (Türkiyemspor Berlin), Gizem Güçlü (FC Aarau), Ayşe Demirci (Gardner Webb University Women's Soccer), Ceyda Altunay (L'eveil Sportif de Genas Azieu), Forvet, Birgül Sadıkoğlu (Zhilstroy-1), Miray Cin (MSV Duisburg), Tülin Kuyucak (FC Eindhoven Av)

 

Kadın futbol takımı kurmak artık kolay

Kadın futbol takımı kurmak için öncelikle bir dernek veya şirket kurulmalı. Bu şirket veya derneğin tüzüğü hazırlanmalı ve Yönetim Kurulu oluşturulmalı. Bu süreçten sonra Yönetim Kurulu tarafından kulüp kurulması kararı alınmalı. Kulüp kurulduktan sonra, yönetim kurulu toplantısı yapılarak futbol şubesi açılması kararı almalı ve bu kararı noterden tasdik etmeli. Bu kararın içine kadın futbol şubesinin açılması da eklenirse kadın takımı kurmak ile ilgili bir sorun kalmayacaktır. İlgili yönetim kurulu kararı, önce bulunduğunuz ilin TFF Bölge Müdürlüğüne ve daha sonra Ankara Amatör İşler Müdürlüğüne gönderilerek, kulübün TFF tarafından tescili ve kaydı yapılmalı. Bu işlemler bittikten sonra, kulüp ilgili TFF Müdürlüğü'nden lisans işlemlerini başlatarak, oyunculara lisans çıkartabilir. Tescil ve lisans işlemleriniz bittikten sonra gelecek sezon liglerde mücadele etmeniz mümkün olacaktır.

Ülkemizi ALG Spor temsil etti

 

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi ALG Spor temsil etti. Temsilcimiz tek maç eleme usulü oynanan ilk eleme turunda Arnavutluk'un Vllaznia takımıyla karşılaştı. İşkodra kentinde yapılan karşılaşmanın normal süresi 2-2, uzatmalar ise 3-3 beraberlikle sonuçlandı. Penaltı vuruşlarında ALG Spor'a 3-2 üstünlük sağlayan ev sahibi Vllaznia tur atlayan taraf oldu.

Mücadelede temsilcimizin gollerini 53.dakikada Vusala Seyfatdinova, 73.dakikada Derya Ayhan ve 118.dakikada İlayda Civelek kaydetti. Vllaznia'nın gollerini ise 7. ve 70.dakikalarda LucieGjini, 120 + 2'de ise Arbiona Bajraktari attı. Ev sahibi takımda Arbenita Curraj 90 + 5'te kırmızı kart gördü.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam