SON DAKİKA
reklam
reklam

Altın fiyatları yatay seyrediyor

Eklenme Tarihi: 2 Haziran 2016, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 68826

İSTANBUL

Altının gram fiyatı 115 lira seviyelerindeki yatay seyrini sürdürüyor.

Dün ABD'de açıklanan verilerin ardından 114,0 - 115,7 lira aralığında dalgalanan altının gram fiyatı günü önceki kapanışın yüzde 0,44 altında 114,7 liradan tamamladı.

Bugünkü Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve yarın ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde altın fiyatlarının hafta başından bu yana etkili olan yatay seyrini sürdürdüğü görülüyor.

Bugün saat 10.05 itibarıyla altının ons fiyatı dünkü kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 1.217 seviyelerinden işlem görürken, gram altın da 115 liradan alıcı buluyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, haziran ayını global ekonomi açısından çok önemli kararların alınacağı bir ay olarak gördüğünü belirterek, ECB toplantısı ile önemli gündem maddelerinin ilkinin geçileceğini kaydediyor. Altın fiyatları üzerinde en önemli belirleyicinin ABD Merkez Bankası (Fed) olmaya devam edeceğine değinen Memiş, Fed'in eninde sonunda faizleri yükseltmeye devam edeceğini dile getirdi. 

Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 189 lira, Cumhuriyet altını ise 770 liradan satılıyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam