SON DAKİKA
reklam
reklam

Online kampla bir araya geldiler

Eklenme Tarihi: 11 Haziran 2021, Cuma - 16:11   Okunma Sayısı: 123950
Pandemi nedeniyle bir çok uluslar arası organizasyonun iptal edilmesi üzerine Avrupa Masa Tenisi Federasyonu, Türkiye'nin öncülüğünde düzenlediği online platformda çevrimiçi oturumlar sayesinde Avrupa'nın yıldız oyuncularını bir araya getirdi.

Avrupa Masa Tenisinin 2021 yılındaki en gözde çalışması Avrupa Masa Tenisi Federasyonu Gelişim Webinarı çalışmaları 40 ülke Federasyonunun katılımı ile Türkiye'nin öncülüğünde gerçekleştirildi. Türkiye etkinliğe 12 katılımcı ile katılırken, bütün dikkatleri üzerine çekerken genç spor adamı Samet Polat ise Proje Direktörü olarak serinin beyin ekibinde yer aldı. Çalışmada, eğitmen Peter Engel, oturumda “Masa Tenisinde Başarının Yolu, Antrenman ve Maç için Hazırlanmanın Önemi” adlı konuyu işledi. Bugüne kadar Dünya Sıralamasında Jan-Owe Waldner ve Jörgen Persson dahil ilk 10’da yer almış 10 sporcuyla çalışmış, 6 yıl Hollanda Milli Takımı Baş antrenörlüğü yapmış ve Atlanta Olimpiyatları’na 6 Olimpiyat kotası almış, Hindistan’dan İspanya’ya birçok ülkede Milli Takım antrenörü olarak görev almış Peter Engel’in sunumu ise Avrupa Masa Tenisi tarihinde yeni bir rekora sahne oldu. Tam 40 ülkeden 198 katılımcının yer aldığı çalışma, Avrupa Masa Tenisi eğitim faaliyetleri içerisinde katılımcı rekoru kırdı.

 

Her webinar ile geniş kitlelere ulaşmak

 

Anlaşılır, akıcı ve örneklerle desteklenen bir anlatımla gerçekleşen çalışma yaklaşık 1 saat 20 dakika sürerken, masa tenisi adına önemli sporcularla yaşanılan deneyimlerini aktaran eğitmen, sporcuların rolleri ve görevlerinin altı çizerken, sporcuların hangi aşamada, hangi hazırlıklarda dahil olması gerektiği, bu noktadaki geçişin antrenör tarafından nasıl sağlanması gerektiğini dile getirdi. Oturum, soru – cevap bölümünün ardından sona erdi. ETTU Gelişim Webinarı Direktörü Samet Polat ise konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı “Koronavirüs sürecinde Avrupa Masa Tenisi Federasyonuyla etkin bir şekilde gerçekleştirdiğimiz iş birliğini son hızıyla devam ettiriyoruz. Avrupa Federasyonu ailesinin bir üyesi olarak bu çalışmalara devam etmekten, çalışmamızın her seferinde daha geniş kitlelere ulaşmasından ve ülkemizi bu idari görevde başarıyla temsil etmekten dolayı son derece mutluyum. 58 üyesi olan bir Kıta Federasyonunun 40 üyesinin yer aldığı bir faaliyetten ve tamı tamına 198 katılımcıdan söz ediyoruz. Bazı yıllar Avrupa Şampiyonalarında dahi 40 takımın yer almadığına şahit oldum. Örneğin 2015 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası, 31 Kadın Milli Takım katılım göstermişti . Bu kadar geniş bir kitlenin eş zamanlı olarak bir faaliyete dahil edilmesi ve bu faaliyetin sorunsuz gerçekleştirilmesi çok önemli bir başarı diye düşünüyorum.

 

Yeni proje ve fikirlerimiz var

 

Böylesine büyük bir kitleyi doğru yönlendirebilmekten dolayı son derece mutlu olduğunun altını çizen

Proje Direktörü Samet Polat, ''Gerçekten insanlara masa tenisi namına bilgi paylaşabilmek gerçekten büyük önem arz ediyor. Ayrıca, Avrupa Masa Tenisindeki en önemli kişilerle yakın iletişim ve bilgi alışverişi de önemli bir imkan. Özellikle Neven Cegnar hocanın Avrupa’da gördüğü itibarın sebebini, kendisiyle çalıştıkça daha iyi anlıyorum. Yıllar boyunca edindiği birikim, çok ince detaylara dahi hakim olması kesinlikle Avrupa için büyük bir kazanım. Ülkemizi temsilen, çok değerli isimleri bu çalışmaya dahil edebildiğimiz için mutluyuz. Türkiye’de de koronavirüs salgını sona erdiğinde, çok daha güzel çalışmaları yapmak için bazı projeler ve fikirlerim var. Umarım, ülkemize Masa Tenisi adına kaliteli, keyifli ve daha başarılı çalışmalar yapabilir ve bir şeyler katabilirim'' diye konuştu.

 

 

 

Antrenörler online ortamda bilgilerini aktardı

 

ETTU Gençlik Komitesi üyesi Samet Polat tarafından tasarlanan ETTU Web kampına yerli yabancı Milli takım sporcusu ve antrenör katıldı. Proje yönetim ekibinde Avrupa Masa Tenisi Federasyonu Gelişim Sorumlusu Prof. Neven Cegnar ve projenin mimarı Samet Polat görev aldı. Antrenör kadrosunda ise 5 ülkeden, 6 milli takım antrenörü yer alırken, ülkemiz adına Babür Üstündağ görev yaptı. Ülkemizin genç yeteneklerinden Uğurcan Dursun, Emir Baha Sönmez, Umut Baha Dursun, Hakan Işık ve Feyza Demir de Türkiye’yi temsilen bu projeye katıldılar. Avrupa çapındaki 15 Yaş Altı Milli Takım sporcularını hedefleyen projede, 2 hafta boyunca antrenörler online bir platformda sporcularla buluştu. Bu platformda haftada 6 gün, birer saatlik masa dışı antrenmanlar; gölge antrenmanı, ayak çalışmaları vb. dışında teorik eğitimler de gerçekleşti. Proje kapsamındaki eğitimlere, ülkemizin Bayan Milli Takımı ve 2019 Avrupa Gençler 2.si olan Ece Haraç ve Özge Yılmaz ikilisinin yanı sıra, 7 kez Olimpiyatlara katılan ve bu alanda rekoru elinde bulunduran efsane sporcu Zoran Primorac, eski Dünya 2 numarası ve 12 Avrupa Şampiyonası madalyası sahibi Tamara Boros, 3 Avrupa Şampiyonluğu bulunan eski Fenerbahçe sporcusu Elizabeta Samara, 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonu Ho Tin Tin ve 2019 Fransa Şampiyonu Marie Migot misafir olarak katıldılar.

 

Avrupa sporcularına sahip çıktı

Avrupa arenasında ülkemiz adına ilk projesini gerçekleştiren Polat “Birçok ülkeden, birçok sporcu koronavirüs salgını ile normal hayat tarzından oldukça farklı bir süreç yaşıyor. Psikolojik olarak zorlanılan bu dönemde, Avrupa olarak sporculara sahip çıkıldığını, onların desteklendiğinin gösterilmesi gerekliydi. Bu kapsamda, yapmış olduğum çalışmayı kendilerine ilettim ve projenin uygulanmasına karar verildi. Dünya ve Avrupa çapında yaşanılan bu zorlu süreçte, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun sunduğu katkı ciddi anlamda takdir edildi. Ayrıca, çalışmalarda birçok ülkedeki çocuğa mutluluk veren bir çalışma yaptığımızı görmekten gurur duyuyorum. Çalışmalarımıza ciddi anlamda destek olan Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanımız Fatih Karaca, çok değerli hocamız M. Babür Üstündağ ve babam Soner Polat olmak üzere çalışmalarımızda destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’nin adını onurla ve gururla temsil ettik

Böyle bir projede yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen M.Babür Üstündağ ise ´Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Samet Polat´ın gerçekleştirdiği, onurla ve gururla görev aldığım projemizde çok büyük başarı elde ettik. Dünya için zor olan bu süreçte Türkiye’nin adını onurla ve gururla temsil ettik, son çalışmamız ardından tüm katılımcılar tarafından alkışlarla tebrik edildik. Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanımız Sn. Fatih Karaca ve proje liderimiz Samet Polat başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum´ diye konuştu.

Birçok sporcuya yardımcı olduk

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Fatih Karaca ise bu değerli projeyle ilgili “Türkiye olarak Avrupa’daki güçlü ülke imajımızı hissettirdiğimiz bu zorlu süreçte, hem sağlık hem de spor alanında Avrupa’ya liderlik edebilen bir ülke olduğumuzu ispat ettiğimizi düşünüyorum. Olimpik bir spor olan masa tenisinde, Dünya çapında sayılan bir Federasyon olarak, koronavirüs sürecinde aldığımız inisiyatif ile evlerinde kalmak zorunda olan birçok genç sporcuya yardımcı olduk, bu sadece ülkemiz değil, Avrupa için de çok önemli bir girişim oldu. Eğitim, Spor gibi faaliyetlerin yeni şartlar altında, yeni bir yön aradığı bu dönemde ülkemizin, masa tenisinde Avrupa’nın liderliğini yaptığını söyleyebilirim. Proje Yönetim ekibinde ve Antrenör ekibinde de temsil edilmemiz, çalışmalarda 5 Milli sporcumuzun da bulunması çok önemli bir başarıdır. Bu çalışmadan dolayı mutlu ve gururluyum, emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Her antrenör farklı bir konuda sporcuları bilgilendirdi

 

Projeye 19 ülkeden 57 katılımcı ile başladıklarını söyleyen Proje lideri Samet Polat, ''Proje ekibimizle bir çerçeve yaptık, egzersizlerimiz arasında aerobik - kardiyo ısınma egzersizleri, aerobik ve anaerobik özel dayanıklılık egzersizleri, fitness tekrarlayan kuvvet egzersizleri, gölge eğitimi, durumsal ayak eğitimi şematik ve yarı şematik, durumsal çeviklik egzersizleri, ileri - geri, yanal, kombine, plyometrik egzersizler, stabilizasyon egzersizleri, propriosepsiyon ve masa tenisi germe egzersizleri bulunuyor. Her antrenör farklı bir konuda sporcuları bilgilendiriyor. ETTÜ Geliştirme Müdürü Neven Cegnar ile çalışmak bir ayrıcalık olduğunu belirtmeliyim. Ayrıca antrenör ekibimiz de oldukça harika” diye konuştu.

 

Beş Türk sporcu katıldı

 

ETTU Web kampı na 15 yaş altı kategorisinde erkeklerde Uğurcan Dursun, Umut Baha Dursun, Hakan Işık ve Emir Baha Sönmez, kızlarda ise Feyza Demir katılıyor. Bu yıl gençler Türkiye Şampiyonluğunu kazanan Uğurcan Dursun aynı zamanda kendi kategorisi olan Yıldızlarda Ferdi Seçme Turnuvasında 2. En İyiler Yarışmasında ise 3.oldu. 2018 Küçükler ve 2019 Yıldızlar Türkiye Şampiyonu Hakan Işık bu yıl, Yıldızlar Ferdi Seçmelerinde 1., En İyilerde 2. sırayı aldı. Bu sezon Yıldızlar En İyiler Yarışmasını ilk sırada tamamlayan Umut Baha Dursun Ferdi Seçmelerinde 5.oldu. Bu sezon Yıldızlar Ferdi Seçmelerinde 3.olan Emir Baha Sönmez yine bu yıl Yıldızlar En İyiler Yarışmasında 4.lüğü elde etti. Feyza Demir ise bu yıl Yıldızlar kategorisinde hem Ferdi Seçmelerini, hem de En iyiler Yarışmasını birincilikle tamamladı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam