SON DAKİKA
reklam
reklam

Kerkük'teki DEAŞ saldırısında bir polis hayatını kaybetti

Eklenme Tarihi: 13 Haziran 2021, Pazar - 13:11   Okunma Sayısı: 41958
Irak'ın Kerkük kentinde terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından Irak federal polis gücüne ait kontrol noktasına düzenlenen saldırıda bir polisin öldüğü bildirildi.

Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentin güneyindeki Rıyad Nahiyesi yakınlarındaki bir kontrol noktasına terör örgütü DEAŞ tarafından saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, saldırı sonucu bir polisin yaşamını yitirdiği ifade edilirken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı aktarıldı.

Terör örgütü DEAŞ, 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Dönemin Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de DEAŞ'a karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Irak'ın DEAŞ'tan temizlenmesinin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde örgütün saldırıları sürüyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam