Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2021/06/18/9.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Filistin, İsrail'in süresini uzatmayı planladığı aile birleşimi yasasını 'ırk ayrımcılığı' olarak nitelendirdi - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Filistin, İsrail'in süresini uzatmayı planladığı aile birleşimi yasasını 'ırk ayrımcılığı' olarak nitelendirdi

Eklenme Tarihi: 18 Haziran 2021, Cuma - 21:11   Okunma Sayısı: 30548
Filistin, yeni İsrail hükümetinin süresini uzatmayı planladığı aile birleşimini önleyen yasayı "zulüm ve ırk ayrımcılığının en kötü şekli" olarak nitelendirdi.

İsrail İçişleri Bakanlığının, 2002'den beri uygulanan "aile birleşimi" yasasının 1 yıl daha uzatılması için gelecek hafta meclise teklif sunacağını duyurması üzerine Filistin Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

Bakanlığın açıklamasında, "Yasa, özellikle Filistinli aileleri parçaladığı ve aile fertlerini birbirinden uzaklaştırdığı için, işgalci bir devlet olarak İsrail'in tam bir ırkçı devlet olduğunun açık kanıtıdır." denildi.

Açıklamada, kanunun yüzlerce Filistinli aileyi baba ya da anneden mahrum bıraktığı ve bunun çocuklar üzerinde olumsuz etkiler ve sonuçlar doğurduğu kaydedildi.

Yasanın, "İsrail'in, uzun süredir gerçekleştirdiği geniş çaplı bir etnik temizlik biçimi" olarak değerlendirildiği açıklamada, konunun ve İsrail'in "uluslararası hukukta güvence altına alınan" bu insan hakkına tecavüzünün her düzeyde takip edileceği vurgulandı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunda (KAN) dün yayınlanan haberde İçişleri Bakanı Ayelet Shaked'in, 2002'den beri yürürlükte olan ve İsrail vatandaşı Filistinliler ile Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinliler arasında yapılan evliliklerde aile birleşimini engelleyen yasasının süresinin uzatılması teklifini gelecek hafta parlamentoya sunacağını söylediği aktarılmıştı.

Tel Aviv yönetimi, İsrail vatandaşı Filistinliler ile işgal altındaki Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yaptıkları evliliklerin ardından “aile birleşimini” zorlaştıran yasayı uzatmayı planlıyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam