SON DAKİKA
reklam
reklam

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: Yargılanmaktan korkmuyoruz

Eklenme Tarihi: 6 Haziran 2016, Pazartesi - 14:00   Okunma Sayısı: 86813

İSTANBUL

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendilerinin yargılanmaktan korkmadıklarını belirterek, "Fakat bizi yargılayacak makamın gerçek bir yargı makamı olmasını beklemek de bizim hakkımız." dedi.

Bakırköy Halk Pazarı'nda "Darbeye Karşı Demokratik Siyaset Buluşmaları" kapsamında gerçekleştirilen İstanbul mitingine Demirtaş'ın yanı sıra HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP milletvekilleri Celal Doğan ile Garo Paylan, DBP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mitingde konuşan Demirtaş, sözlerine partilileri selamlayarak başlayarak, bu meydandakilerin, bu ülkedeki ezilenlerin özgür geleceğinin teminat altında olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Demirtaş, 7 Haziran'dan önce onların gidişatına dur dediklerini aktararak, istedikleri gibi devleti ele geçirip halka karşı kullanamayacaklarını söylediklerini anlattı.

Tarihi hamle yaparak, yüzde 13 oyla 80 milletvekili aldıklarını kaydeden Demirtaş, "Seçimlerde durduramadığı HDP'yi diğer iki partinin de desteğiyle yargı eliyle tasfiye etmeye çalışıyor." şeklinde konuştu.

Önümüzdeki günlerde yargılamalarının başlayacağını hatırlatan Demirtaş, "Biz yargılanmaktan korkmuyoruz. Fakat bizi yargılayacak makamın gerçek bir yargı makamı olmasını beklemek de bizim hakkımız. Var mı öyle bir şey? Yok." dedi.

Demirtaş, konuşmasının ardından Diyarbakır mitingine katılacağı için alandan erken ayrıldı.

28 kişi gözaltına alındı

Miting alanına erken saatlerde dev bir platform kuruldu. Giriş çıkışları bariyerlerle kapatılan alanda polis ekipleri dedektör köpeklerle arama yaptıktan sonra vatandaşlar meydana alınmaya başlandı.

Alanın çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, havadan da polis helikopteri güvenlik uçuşu yaptı.

Meydana gelen vatandaşlar, HDP bayrak ve flamaları ile Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu flamalar taşıdı. Miting öncesinde çalan müzik eşliğinde vatandaşlar halay çekti.

Demirtaş'ın konuşmasının ardında da bazı Kürt sanatçılar konser verdi. Konserin ardından vatandaşlar dağıldı.

Öte yandan örgütsel flama, döviz ve pankart taşıyıp terör örgütü lehine slogan attıkları gerekçesiyle 28 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlem göreceği belirtildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam