SON DAKİKA
reklam
reklam

BAL'da umutlar yeni sezona kaldı

Eklenme Tarihi: 16 Temmuz 2021, Cuma - 11:29   Okunma Sayısı: 111139
İstanbul'un sekiz takımla başladığı BAL Ligi'nde hiç bir takımı finale dahi yükselemezken, 3.Lig umutları gelecek sezona kaldı. BAL Ligi başladığından bu yana ilk kez 3.Lig'e yükselen bir İstanbul takımı olmadı

Pandeminin gölgesinde bir yıllık gecikmeyle başlayan Bölgesel Amatör Lig, İstanbul'un hayal kırıklığı ile sona erdi. 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Ligin 266 takımın katılımıyla oynanması düşünülüyordu. Ancak pandeminin devam ettiği süreçte daha önce açıklanan statüde ve tarihlerde başlatılamaması üzerine bu sezon lige katılmayacağını belirten 158 kulübün haklarının saklı tutularak 2021-2022 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de yer almalarına karar verildi. Sıkıştırılmış bir takvim ile oynatılan 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig'e katılacağını beyan eden 108 takım, 4 ayrı bölgede, 4'erli ya da 3'erli 8'er grupta mücadele etti. Grup maçları çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynatıldı. Her bölgede grup birincisi olan 8 takım, tarafsız grup merkezlerinde tek maç eleme usulü karşılaştılar. Yarı final müsabakalarının galipleri ise tek maç eleme usulü final müsabakası oynadı. Bölgesel Amatör Lig 2020-2021 sezonu final müsabakaları sonunda; Hendekspor, Kuşadasıspor, Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği Spor Kulübü ve 76 Iğdır Belediyespor TFF 3. Lig'e çıkmaya hak kazandı. Bu sezon BAL Ligi'nde İstanbul'u Alibeyköyspor, Cevizli Anadolu, Bağcılar Spor Kulübü, Beykoz 1908, Dudulluspor, Sultangazispor, Maltepespor, Bulvarspor temsil etti. Bağcılarspor yarı finalde, Dudulluspor ve Bulvarspor ise çeyrek finalde elendiler.

 

Bağcılar uzatmalarda teslim oldu

 1.grupta maçlarına başlayan Bağcılarspor, Beykoz 1908'i her iki maçta da 1-0, Evindeki maçlarda; Alibeyköyspor'u 1-0, Cevizli Anadolu'yu 4-0 mağlup etti. Deplasmanda Alibeyköyspor ile 1-1, Cevizli Anadoluspor ile golsüz berabere kalan Bağcılarspor, oynadığı 6 maçta topladığı 14 puanla grubunu ilk sırada tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. Mavi-beyazlılar 8 gol atarken, kalesinde tek gol gördü. Bağcılarspor çeyrek finalde 2.grup lideri Dudulluspor ile eşleşti. Maltepe Hasan Polat Stadındaki maçı Şafak Sarı ve Umut Kıral'ın golleriyle 2-0 kazanan Bağcılarspor yarı finale yükseldi. Yarı finaldeki rakip ise 4.grup lideri Handekspor oldu. Gölcük'te oynanan maçın 75.dakikasında Umut Kıral'ın golüyle Bağcılar 1-0 öne geçti. Mavi-beyazlılar 90+7.dakikada penaltı golüne mani olamadılar. Uzatma dakikalarında Hendekspor bir gol daha bulunca, Bağcılar spor sahadan 2-1 yenik ayrıldı ve finale çıkamadı.

 

Bulvar maçı yarım kaldı

 3.grupta yer alan Kartal temsilcisi Bulvarspor, sahasında Maltepespor'u 1-0, Kilimli Belediyespor'u ise 8-0 mağlup etti. Deplasmanda Maltepespor ile 2-2 berabere kalan kırmızı-beyazlılar, son maçında Kilimli'ye yenilmesine rağmen 7 puanla grup birincisi olarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Bulvarspor, 4.grup birincisi Hendekspor ile eşleşti. Yalova Atatürk Stadında oynanan ve ilk yarısını 1-0 yenik kapattığı maçta Bulvarspor, Hakan Öztürk ile ikinci devre beraberliği sağlamasına rağmen, bitime 20 dakika kala yediği golle bir kez daha geriye düştü. Hendekspor'un attığı ikinci golde, yardımcı hakem Volkan Altuntaş ofsayt bayrağını kaldırmasına rağmen, maçın hakemi

Buğrahan Dilkan İnanır golü verdi. Gergün geçen karşılaşma bu dakikadan sonra iyice gerginleşti.

82 dakika da Hendeksporlu oyuncunun yerde kaldığı pozisyonda vakit geçirdiği iddiasıyla rakibe tepki gösteren Bulvarsporlu Muammer kırmızı kart gördü. Bu karara itiraz eden Muammer hakemi itince, maçın hakemi Buğrahan Dilkan İnanır, soyunma odasına giderek maçı tatil etti. TFF yaptığı inceleme sonunda karşılaşmayı 2-1 olarak tescil etti. Bulvarspor bu sonuçla yarı finale yükselemedi.

 

 

 

Genç Dudullu göz doldurdu

Sezona 2.grupta 2-0'lık Sultangazispor mağlubiyetiyle başlayan Dudulluspor, genç kadrosuyla toparlanarak başarılı sonuçlara imza atmaya başladı. Sultangazi'den rövanşı 5-3'lük skorla alan yeşil-beyazlılar, Uzunköprüspor ile golsüz berabere kaldığı maçın rövanşını da deplasmanda 1-0 alarak grubu averajla lider tamamlamayı başardı. Tarihinde ilk defa katıldığı TFF Bölgesel Amatör Lig 1. Bölge 2. Grubu lider olarak tamamlayarak çeyrek finale yükselen Dudulluspor, Bağcılarspor ile eşleşti.

Çeyrek final maçına, Dudulluspor tesislerinde Teknik Sorumlu Nuri Tükenmez, Antrenörler Gökhan Demir, Barış Urun nezaretinde teknik ve taktik ağırlık çalışmalarla hazırlanan yeşil-beyazlılar, karşılaşmaya oldukça iddialı çıktı. Genç ve yetenekli futbolcularla son derece başarılı bir görüntü çiz Dudulluspor Teknik Sorumlusu Nuri Tükenmez, Bağcılar galibiyetinin grup birinciliğini daha da anlamlı kılacağını söyledi. Ancak hayal edildiği gibi olmadı. Dudulluspor çok iyi oynamasına rağmen rakibine 2-0 yenilerek yarı finale çıkma hakkını kaybetti.

 

Yeni sezonda İstanbul'dan 27 takım

 Sona eren sezon BAL Ligi'nde İstanbul'u Alibeyköyspor, Cevizli Anadolu, Bağcılar Spor Kulübü, Beykoz 1908, Dudulluspor, Sultangazispor, Maltepespor, Bulvarspor temsil etti. Bu sezona katılmayacaklarını açıklayan; Vefa, Bakırköyspor, İst.Bayburt, Yeşilköyspor, Kavacıkspor, İst.Kayaşehir, Ortaköyspor, Nişantaşıspor, Yeniköyspor, Küçükyalı Yelken, İst.Siirt Gücü, Kuruçeşmespor, Atlaspor, İst.Sinopspor, Irmakspor, Beyoğlu Yeniçarşı, TED İstanbul Koleji, Beşyüzevler, Gazi Mahallesi Spor takımlarının hakları ise saklı tutuldu. Bu takımlar 2021-2022 sezonunda BAL Ligi'nden devam edecekler. Böylece 2021-2022 sezonunda İstanbul'u 27 takım temsil edecek.  

 

İstanbul BAL Ligi

 Pandeminin gölgesinde yarım kalan 2019-2020 İstanbul Süper Amatör Ligi'nden kimlerin BAL Ligi'ne çıkacağı tam bir belirsizliğe girdi. Sonunda İASKF'nin de seçimi düşünülerek, o sezon İstanbul Süper Amatör Ligi'ndeki 16 takımın tamamının BAL Ligine alındığı duyuruldu. Bu karar herkesi sevince boğmasına rağmen, BAL'a katılan bu 16 takımdan sadece Cevizli Anadolu, Beykoz 1908, Dudulluspor ve Bulvarspor, lige katılabileceklerini duyurdu. Ayrıca 2019-2020 sezonundan hakkı bulunan takımlardan da sadece Alibeyköyspor, Bağcılarspor, Sultangazispor ve Maltepespor, lige icabet etti. Katılmayan 19 takımın hakkı saklı tutuldu. 2021-2020 sezonunda böylece İstanbul 27 takımla temsil edilecek. Büyük ihtimalle İstanbul takımları aynı gruplarda yer alacağı için, BAL Ligi bu gruplar için İstanbul BAL Ligi'ne dönüşecek. Bunun avantajlı kısmı ise bir İstanbul takımının grup birincisi olma ve 3.Lige çıkma şansının yüksek olacak olması söylenebilir.

Bu sezon 3.Lig'e çıkan olmadı

 Bağcılarspor'un yarı finalde, Bulvarspor ve Dudulluspor'un çeyrek finalde, Beykoz, Alibeyköy, Cevizli Anadoluspor, Maltepespor ve Sultangazispor'un ise grup aşamasında elendiği 2020-2021 sezonu sonunda İstanbul'dan 3.Lig'e yükseln olmadı. Oysa, 2012 yılından bu yana BAL Liginden 3.Lig'e 13 İstanbul takımı çıkma başarısı göstermişti. Bunlardan Çıksalın, Tuzla ve Sultanbeyli Belediye Spor doğrudan 3.Lig'e yükselirken, Silivrispor, Fatih Karagümrük, H.E.A. Spor (2 kez), Çatalca spor, Erokspor, Alibeyköyspor, Şile Yıldız spor, Modefenspor ve 1877 Alemdağ takımları play-off maçları sonunda 3.Lig'e çıkan İstanbul takımları olmuştu. Böylece BAL başladığından bu yana ilk kez bir İstanbul takımı 3.lig'e çıkamamış oldu.

 

Başarı öykülerine yenileri eklendi

TFF 3 Lig'e yükselen takımları kutlayan TFF Başkan Vekili ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez "108 takımın katılımıyla, 32 grupta oynanan müsabakalar sonunda, grup birincisi olan 32 takım, çeyrek final, yarı final ve final müsabakalarını sıkıştırılmış bir takvimle oynamışlardır. Pandemi koşulları altında düzenlenen bu lige katılan tüm takımlarımızı kutluyorum. Takımlarımız başarı öykülerine yenilerini ekledi. Bu müsabakalarda amatör rekabetin en yüksek seviyede yaşanması bizi mutlu etti. TFF 3.Lig'e yükselen takımlarımızı, TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir, Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve şahsım adına tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

 

TFF'nin futbolu oynatmaktan başka düşüncesi olmadı

İlk günden itibaren amatör futbolu oynatmak için büyük çaba gösterdiklerinin altını çizen TFF Amatör İşlerden Sorumlu Başkan Vekili Ali Düşmez, ''11'nci sezonumuz Türk futboluna, amatör futbol camiasına ve ülkemize hayırlı olsun. Covid-19 salgını nedeniyle dünya büyük sıkıntılar çekti. Ülkemiz de bunu hissetti. Bir savaş var. Spor camiası olarak büyük bir mücadele veriyoruz ve vermeye devam ediyoruz. En başından bu yana Federasyonumuz, kurullarımız, spor camiasına güvendik ve futbolumuz için en iyi kararları aldık. Bir konuyu vurgulamak istiyorum. TFF'nin her alanda futbolu oynatmaktan başka hiçbir düşüncesi olmadı. Başta Başkanımız Nihat Özdemir olmak üzere, devletimizle iş birliği halinde maçların oynanması için çalışmalarımızı yürüttük. Sorumlusu olduğum amatör futbol için de arkadaşlarımla birlikte ilk günden beri aynı fikirde idik. Salgının en yoğun olduğu dönemde dahi çalışmalarımıza devam ettik. Daima müsabakaların yapılması yönünde odaklandık. Devletimiz ile TFF Sağlık Kurulu ve Bakanlık Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini aldık ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz " diye konuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam