SON DAKİKA
reklam
reklam

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Terörle mücadelede Türkiye'yi zaafa uğratacak adım atmayız

Eklenme Tarihi: 8 Haziran 2016, Çarşamba - 16:00   Okunma Sayısı: 157656

ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kalın, terörle mücadeleye ilişkin, "Türkiye'ye terörle mücadele konusunda zaaf yaratabilecek birtakım tavsiye ve telkinlerde bulunmak yerine, Avrupalı dostlarımızın terörle mücadele konusunda tavizsiz bir şekilde Türkiye'nin yanında durması gerekir." dedi.

AB'nin, Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik şartına değinen Kalın, "Terörle mücadele konusunda Türkiye'yi zaafa uğratacak bir adım atmamız elbette mümkün değil. Dün ve bugün yaşanan hadiseler zaten bu konudaki haklılığımızı bir kez daha teyit etmiş durumda." diye konuştu.

"Almanya PKK'nın örgütlenmesine son verecek tasarıları gündemine alabilir"

Alman Federal Meclisinin (Bundestag) 1915 olaylarıyla ilgili kararını eleştiren Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alman Federal Meclisi, yalan yanlış tarih bilgisiyle ve sorumsuzluk örneği olan böyle bir siyasi gündemle Türkiye'ye yüklenmek yerine, PKK terör örgütünün Almanya'daki örgütlenmesine son verecek, Neonazi cinayetlerini önleyecek birtakım tasarıları gündemine alabilir. Bu, Alman toplumuna da Türkiye-Almanya ilişkilerine de daha iyi katkı verecektir."

"Hakan Fidan görevinin başındadır"

Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı (MİT) Hakan Fidan'ın görevinin başında olduğunu belirterek, "Bu, sayın Hakan Fidan'ı yıpratma operasyonudur. Ama burada hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın tavrı son derece nettir. Görevinin başında, görevini de iyi yapan bir müsteşarımız vardır." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam