Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-boke-buyume-rakamlarini-degerlendirdi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Böke büyüme rakamlarını değerlendirdi - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Böke büyüme rakamlarını değerlendirdi

Eklenme Tarihi: 10 Haziran 2016, Cuma - 14:00   Okunma Sayısı: 67332

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "GSYH'nin bileşenlerine bakıldığında özel tüketim harcamalarının yüzde 6,9 artarak söz konusu büyümenin en büyük kaynağını oluşturduğu görünüyor. Buna karşılık net ihracat ve yatırımlar büyümeye katkı yapmadığı gibi gerileyerek büyümeyi azaltıcı bir rol oynuyor" ifadelerini kullandı.

Böke, yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), yılın ilk çeyreğine (ocak-mart) ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi. Verilere göre, reel GSYH'nin birinci çeyrekte yüzde 4,8 artarak 31 milyar 679 milyon liraya ulaştığına işaret eden Böke, GSYH'nin bileşenlerine bakıldığında ise özel tüketim harcamalarının yüzde 6,9 artarak söz konusu büyümenin en büyük kaynağını oluşturduğunu savundu.

'Büyüme sürdürülebilir değil'

Buna karşılık net ihracat ve yatırımların gerileyerek, büyümeyi azaltıcı bir rol oynadığını iddia eden Böke, "Bu yapıyla büyümenin sürdürülebilir olmadığını bilen kamunun ise günü kurtarmak adına popülist politikalara ağırlık vererek harcamalarını yüzde 10,9 artırdığını görüyoruz. Büyümenin bu niteliksiz yapısı sürdürülemez olduğunun bir göstergesi. Bu büyümenin bir yarını yok." değerlendirmesinde bulundu.

GSYH'nin üretime göre kompozisyonuna bakıldığında da imalat sanayinin yüzde 5,9 büyüdüğünü buna karşılık inşaattaki büyümenin ise yüzde 6,6'da kaldığını vurgulayan Böke, bu durumun iktidarın önceliğinin sanayi değil inşaat olduğunu gösterdiğini öne sürdü.

Güncel verilerin de ileriye dönük olumsuz sinyaller barındırdığını iddia eden Böke, iktidarın 2023 hedeflerinin tutmayacağının da artık kesinleştiğini savundu.

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam