SON DAKİKA
reklam
reklam

Başarı için değişim

Eklenme Tarihi: 18 Eylül 2021, Cumartesi - 18:08   Okunma Sayısı: 67155
Türk Masa Tenisi camiası içerisinde uzun yıllar sporcu, antrenör, hakem ve idareci olarak görev yapan Avrupa Masa Tenisi Birliği ETTU Gençlik Komitesi başkan vekili Samet Polat, '' Başarı için değişim'' sloganıyla Masa Tenisi Federasyonu Başkanlığına aday oldu.

 Küçüklüğünden itibaren antrenör olan babası Soner Polat'ın yanında yetişen ve Masa Tenisi camiasının her kademesinde görev alan Samet Polat, Türk Masa Tenisi'ni çok daha iyi yerlere getirmek amacıyla, Federasyon başkanlığına adaylığını koydu. Camia içerisinde uzun yıllar bulunan bir isim olan Samet Polat, sporculuk, antrenörlük, hakemlik, idarecilik gibi görevler aldı. Masa Tenisi Federasyonu TMTF'de yedi yıl boyunca Dış İlişkiler Kurul Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Polat, ayrıca Özel Sporcular Federasyonunda Masa Tenisi Teknik Kurul Başkanlığı yaptı. Yine özel sporcularda Milli takım antrenörlüğü de yapan Samet Polat, Masa Tenisi'nin adının geçtiği her yerde farklı kademelerde yer aldı. Halen Avrupa Masa Tenisi Birliği ETTU'da Gençlik Komitesi başkan vekilliği yapan Samet Polat ayrıca Balkan Masa Tenisi Birliği'nin de Gelişim Komitesi başkanı görevini yürütüyor.

Türkiye'nin Masa Tenisi potansiyelini harekete geçireceğiz

Hayatının Masa Tenisi ile geçtiğini söyleyen Samet Polat, ''Ben küçüklüğümden bu yana salonlarda büyüdüm deyim yerindeyse. O günlerden bu günlere Masa Tenisi'nin hep içinde oldum. Hem Türkiye'yi, hem avrupayı hem de dünyayı çok yakından takip ettim. Aktif çalışmalarda bulundum. Sahada da gözlemler yaptım. Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası'na gittiğimizde hem antrenör, hem de delegelerle, hem de sporcularla konuştum. Şunu bariz bir şekilde görüyoruz ki, Türkiye'nin çok büyük bir potansiyeli var. Ama bu potansiyelin harekete geçirilmesi noktasında bazı ciddi değişiklikler yapılması gerekiyor. Buna dair de hem gözlemlerim, hem de ekibimizle not aldığımız bazı fikirlerimiz var. Dolayısıyla Türkiye'nin Masa Tenisi'ndeki potansiyelini harekete geçireceğimize inanıyoruz. Bundan dolayı da adaylığımızı açıkladık'' diye konuştu.

Antrenörlerimiz bizim meyve veren ağaçlarımız

Bir antrenörün kariyeri boyunca onlarca, hatta yüzlerce sporcuya dokunduğunu dile getiren TMTF Başkan Adayı Samet Polat, '' Antrenör eğitim hareketi adıyla bir projemiz bulunuyor. Bu projede hedeflediğimiz şey, yılın hemen hemen tamamında dünyanın üst seviyelerinde bulunan uluslararası bir eğitmenle çalışacağız. Bu eğitmeni, ülkemizin coğrafi olarak belirlenecek 16 köşesine göndereceğiz. Bu eğitmen birebir antrenmanlara katılacak. Masa Tenisi çalışmalarını takip etmesi için görevlendireceğiz. Uygulamalı olarak hem antrenörlere, hem de sporculara eğitim verecek. Dolayısıyla hem antrenörleri, hem antrenmanı, hem de sporcuları gözlemleyebilecek. Yerinde eğitim antrenörlerimize çok ciddi katkı sunacak. Bunu orta  vadeli bir proje olarak düşünüyoruz.  40'dan fazla şehirde antrenörlerin ayağına gitmiş bir hizmet olacak. Çok ciddi katkı oluşturacağını düşünüyoruz.        Antrenör eğitimleri, ciddi anlamda revize edilecek. Yüksek Performans olgusunu ülkemizde oturtacak, antrenörlüğünün ülkemizde gelişmesi için çalışmalar yürüteceğiz'' şeklinde konuştu.

 

Uluslar arası bir kamp merkezi kuracağız

Olimpik bir spor olan Masa Tenisinde gelişim için Avrupa ve Dünyada sayısız örneği olan kamp merkezlerinden Türkiye'de de olması gerektiğinin altını çizen TMTF Başkan Adayı Samet Polat, ''Sporumuzun gelişimi için kamp merkezi hayati bir öneme sahip. Yılın 365 günü faal bir kamp merkezi, müsabaka ve kamp gerçekleştirme olanağı sunacak ve sürdürülebilir bir gelir kaynağı oluşturacak. Milli Takımlarımızın performansını yükseltmek için gerekli çalışma ortamını sunacak olan bu kamp merkezi başarı basamaklarını hızla çıkmamıza yardımcı olacaktır. Dünyada ve özellikle Avrupa'da son yıllarda hemen her ülkenin gerçekleştirdiği en az bir uluslar arası kamp merkezi çalışması bulunuyor. Dolayısıyla yılın her dönemi aktif olan, her an organizasyona hazır olan, en az bir merkezimizin olması gerekiyor. Avrupa'daki diğer kamp merkezlerini de gezdim. Özellikle Portekiz, Çekya, Macaristan gibi ülkeler karşısında Türkiye'nin lokasyon ve destinasyon avantajları bulunuyor. Yılın tüm haftalarında aktif olacak, yurt dışına da bir kapısı açık olarak, ortak organizasyonlar yapabileceğimiz bir kamp merkezi istiyoruz. Uzun vadede bu kamp merkezlerinin sayılarını arttırmayı planlıyoruz. Bazı projeleri gerçekleştirirken, sürdürülebilirlik ayağını sıkı tutmak, güçlü tutmak çok önemli. Burada öyle bir sistem kuracağız ki, kendisi de gelir elde edebilecek bir yapı oluşturacağız'' dedi.

Liglere çok önem veriyoruz

Masa Tenisi Liglerinin daha profesyonel bir yaklaşımla yürütülmesi, tanıtım ve pazarlamanın daha başarılı olması için çalışmalar yapacaklarına vurgu yapan TMTF Başkan Adayı Samet Polat, ''Masa Tenisi Ligleri Çalışma Grubu oluşturularak, Profesyonel liglerde yer alan belirli sayıdaki kulüp temsilcileri ile aktif iletişimde kalacak, karar alma noktasında kulüplerimizle birlikte hareket edeceğiz. Oluşturulan bu çalışa grubuyla liglerimizin kalitesini korumak için, lige katılacak ekip ve sporcular için belirli kriterler eklenecektir. Ayrıca, ligler ve kulüpler arası rekabetin bozulmaması için, kulüplerin devirleriyle ilgili düzenlemeler gerçekleştireceğiz. Camiamızdan çok istenen bölgesel ligi hayata geçireceğiz. Bölgesel lig sistemini ülkemizde oturtup, bu liglerde bölgesel lig finali yapıp, şu anki mevcut terfi yarışmaları formatını biraz değiştirmeyi düşünüyoruz. Yıl içerisinde sürekliliği sağlamamız gerekiyor. İnsanları sadece tek turnuvaya odakladığınızda arkası gelmeyebiliyor. Bu sayede Masa Tenisi severlerin yıl boyunca aktif kalmasını hem de bir geçiş yapılmasının güzel bir olacağını düşünmekteyiz. Yaş gruplarında da bölgesel ligler yaparak alt yapıdaki genç yeteneklerimizi de aktif tutmak, sporun içerisinde tutmak istiyoruz. Almanya, Fransa, Polonya gibi önde gelen süper liglerde yüksek performans antrenörlüğü dediğimiz bir olgu var. Ülkemizde gözlemlediğimizde antrenörlerin çoğunun alt yapı grupları ile çalışıyor. Süper Ligde ve diğer liglerimizde yüksek performans antrenörlüğü dediğimiz bir tanım ülkemizde yok. Onu oturtmak istiyoruz. Uluslar arası işbirliği ile antrenör eğitimine önem vereceğiz'' şeklinde konuştu.

Hem antrenörleri hem de sporcuları ödüllendireceğiz

Başarının kolay elde edilen bir sonuç olmadığının altını çizen Polat, ''Gözlemlerim sonucu şunu gördüm ki, başarıyı ödüllendirmek gerekiyor. Her hangi bir sıklet, farklı sınıflandırma ya da alt disiplinler bulunmuyor.  Dolayısıyla başarı zor elde edilen bir şey. Ana statümüzde bir ödül yönetmeliği ilan etmeyi düşünüyoruz. Burada ülke içerisindeki başarılar, liglerde elde edilen başarılar, özellikle yurt dışında elde edilen başarılar, bakanlık ödülünün yanında bizde Federasyonumuzun imkanları dahilinde ciddi bir ödül vermeyi düşünüyoruz. Bunun dışında antrenörlerimizin önünü açmak noktasında ilk yurtdışı antrenör kampını gerçekleştireceğiz. Katılım göstermek isteyen antrenörlerimizin önünü açacağız'' diye konuştu.

Karşılıklı iş birliği anlaşmaları imzalayacağız

Uluslar arası anlamda başarılı ülkelerle ortak kamp çalışmaları yapmanın önemine değinen Polat, Avrupa’nın en aktif ülkeleriyle iş birliği anlaşması yapacağız. Bu ülkelerde katılacağımız turnuvalarda, resmi konaklamalarda ciddi indirimler alacak, her yaz Haziran ve Ağustos’ta birer kamp gerçekleştirecek, Antrenör Eğitim programları yapacak, Kadın sporcu, antrenör, idareci katılımının arttırılması için çalışmalar gerçekleştirecek ve bu ülkelerde sporcularımızın liglere katılımı sağlanacaktır. 'Ülkemizin ev sahipliğini yapacağı uluslar arası organizasyonların sayısı arttıracağız. Türki Cumhuriyetleri bir araya getirmek, öncelikli Dış İlişkiler politikalarımızdan biri olacaktır. Turan Masa Tenisi Birliği’ni kuracağız. Turan MTB olarak, “Türk Lig” organizasyonuna ağırlık verecek ve B Milli Takımlarımızı, altyapı Milli takımlarımızı da yıl içerisinde aktif tutacağız'' ifadelerine yer verdi.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam