SON DAKİKA
reklam
reklam

AFAD Türkiye'nin 'afet hafızasını' oluşturuyor

Eklenme Tarihi: 13 Haziran 2016, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 97018

ANKARA

Başbakan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Türkiye'nin afetlere ilişkin bilgi birikiminin gelecek nesillere taşınması amacıyla geliştirilen Türkiye Afet Bilgi Bankası (TABB) sistemine bugüne kadar 111 bin 818 doküman ve 15 bin afet verisi yüklendiği bildirildi.

AFAD'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014'de hizmete giren TABB projesi ile afetlerle ilgili elde edilen bilimsel deneyim ve sonuçların kaybolmadan, güvenilir, dijital bir platformda korunması sağlanıyor.

Bilgi birikimini gelecek kuşaklara taşıyan arşiv sistemleri, araştırmacıların ve karar vericilerin bu bilgilere ulaşarak analiz yapmalarına ve buna göre strateji ve politikalar belirlemelerine imkan tanıyacak.

TABB'a bugüne kadar 111 bin 818 doküman ve 15 bin afet verisi yüklendi. Afetlerler ilgili gelecek nesillere ışık tutacak TABB arşivine, geliştirilen mobil uygulamayla Türkiye'nin her yerinden, her an ulaşılabilecek.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam