SON DAKİKA
reklam
reklam

El emeği göz nuru

Eklenme Tarihi: 14 Ekim 2021, Perşembe - 02:40   Okunma Sayısı: 63517
Aile bütçesine katkı sağlamak isteyen kadınların hazırladıkları el emeği, göz nuru ürünleri Kadın Emeği Pazarlarına taşıyan Kadın Emeği Projesi halka halka büyüyor. Pazarda takıdan aksesuara, giyimden ahşap ürünlere, mumdan sabuna, seramik ve cam dekoratif ürünlerinden tığ örgü işlerine kadar 12 ayrı kategoride üretilen el emeği ürünler yer alıyor.

 

 

Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünleri artık doğrudan vatandaşlarla buluşuyor. İstanbul Gönüllüleri, Kadın Emeği Pazarları ile evlerinde yaptıkları el emeği üretimle aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışan kadınları desteklemeye devam ediyor. Pandemi sürecinde evlerinde ürettikleri ürünleri satmakta zorluk yaşayan kadınlara yönelik olarak hayata geçirilen Kadın Emeği Projesi kapsamında daha önce Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar, Sarıyer, Çekmeköy, Yenikapı, Tuzla ve Esenler’de düzenlenen pazarların son halkası Zeytinburnu Kadın Emeği Pazarı oldu. Pazarlarda, 300 kadın el emeği ürünleri ile yer alırken, aynı zamanda konserler, atölyeler ve çocuklar için özel etkinliklerde projeye renk katıyor. İstanbul Gönüllüleri’nin hayata geçirdiği Kadın Emeği Projesi kapsamında İstanbul’da kurulan pazarlar, kuruldukları bölgeyi emek dolu ürünlerle renklendirirken diğer yandan kadınların aile bütçelerine katkıda bulunmalarına da destek oluyor. Pazarlar, zorlu pandemi sürecinde kadın emeğine ve dayanışmasına güç verip adeta kadınlara soluk aldırırken yoğun bir ilgi ile de karşılandı. İstanbul’un iki yakasında gerçekleştirilen dokuz Kadın Emeği Pazarına bugüne kadar 373 stantta, 2 bin 102 kadın katıldı.

On iki ayrı kategoride el emeği ürünler yer alıyor

İstanbul Gönüllüleri, Kadın Emeği Pazarlarında; takı ve aksesuar; amigurumi, kumaş bebek; keçeden ürünler; ebru, resim; tekstil, giyim, aksesuar, kumaş tekstil ürünler, kırkyama ve patchwork; deri ve ahşap ürünler, mum, sabun, krem; makrome, örgü objeler; seramik ve cam dekoratif ürünler; yün ve tığ örgü işleri; bebek giyim ve aksesuarları olmak üzere 12 ayrı kategoride üretilen el emeği ürünler yer alacak. Pandemi sürecinin gerektirdiği sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlanan pazar alanında, üreten kadınlar el emeği ürünleri ile aile bütçesine katkıda bulunma fırsatı yakalayacak. Kadın Emeği Projesi kapsamında daha önce İstanbul'un farklı noktalarında yapılmış ve amacına ulaştı. Kadın Emeği Pazarları, kadınların birbirinden güzel ürünleri ve gülen yüzleri ile renklenirken hem katılımcılar hem de ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Kadın emeği pazarının son halkası Zeytinburnu

İstanbul Gönüllülerinin, kadınlarımızın el emeği ile ürettikleri birbirinden güzel ürünleri sergilemeleri amacıyla oluşturduğu Kadın Emeği Pazarı, bu kez de Zeytinburnu Çırpıcı Şehir Parkı'nda İstanbullularla buluştu. Zeytinburnu’nda bulunan Kadın Emeği Pazarı, girişimcilik yaparak aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınların değişmez adresi haline geldi. Üreten ve girişimci kadınların birbirinden renkli ürünleri sergilenme fırsatı bulduğu pazarda; el yapımı sabundan kanaviçeye, porselenden takıya farklı kategorilerde ürün ve hediyelik eşyaların sergilendiği stantlar, pandemi sürecinin gerektirdiği gibi sosyal mesafe kurallarına uygun olarak konumlandırıldı.

 

Pazarlar çeşitli etkinliklerle de destekleniyor

İstanbul’un çeşitli meydanlarında oluşturulan Kadın Emeği Pazarı, İstanbulluların yoğun ilgisiyle karşılaşırken, hayata geçirilen Kadın Emeği Projesi kapsamında bin 700 kadın; eğitim, seminer, pazarlar ve çeşitli etkinliklerden yararlanma fırsatı buldu. İstanbul Gönüllüleri İstanbul’un çeşitli meydanlarıyla Kadın Emeği Pazarı’nı buluşturmak için hız kesmeden çalışmalarına devam edecek. Pazarlarda, 300 kadın el emeği ürünleri ile yer alırken, aynı zamanda konserler, atölyeler ve çocuklar için özel etkinliklerde projeye renk katıyor.

Kendi imkanları ile üreten kadınlara destek

Kadın Emeği Projesi, el emeği ile üreten kadınların ekonomi içerisinde aktif rol almasını desteklemek ve sürdürülebilir kadın girişimciliğine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Kadın Emeği Projesi faaliyetlerini 2 ana hedefe yönelik planlamakta ve yürütmektedir. PAS - Pazarlama Ağı Sağlama ve Sürdürülebilirlik. PAS - Pazarlama Ağı Sağlama; Kendi imkânları ile üreten kadınların en büyük problemlerinden biri; ürettikleri ürünleri potansiyel alıcılara ulaştırabilecek farklı satış kanallarında ve mecralarında bulunabilmektir. Bu noktada; İstanbul Gönüllüleri geniş gönüllü ağının desteği ve işbirliğine yakın pozitif yaklaşımı ile alternatif satış kanallarını, emeği ile üreterek aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen kadınlar için tasarlayacak ve hayata geçirecektir. PAS iş hedeflerini ve işbirliklerini üreten kadınların süreç içerisinde daha geniş bir ağa ulaşmasını sağlayacak şekilde gerçekleştirecektir.

İstanbul Gönüllülerine katılmak çok kolay

Yaptığı projelerle isminden sıkça söz ettiren İstanbul Gönüllülerine katılmak aslında çok kolay. İstanbul Gönüllüleri’ne kayıt olarak gönüllü faaliyetlerine katılabilmek için gerekli birkaç adımdan oluşan Gönüllü Olma Sürecini en kısa sürede tamamlamanız gerekiyor. Bu süreçte Mahalle Sorumluları sizlere gerekli desteği sunacak. İstanbul Gönüllüleri, Gönüllü Olma Süreci, web sitesinde  yer alan ‘Gönüllü Ol’ sekmesinden girerek istenen temel bilgileri eksiksiz doldurmalı ve 'Kaydol' butonuna tıklamakla başlıyor. Formu doldurduğunuzda ekranda belirecek 'Aktivasyon Bilgilerini E-Posta İle Gönder' butonuna bastığınızda, e posta hesabınıza gelecek mesajda belirtilen bağlantıyı tıklayıp şifre belirleme ekranına yönlendirileceksiniz. web sitesi şifrenizi belirleyerek 'Hesabımı Aktifleştir' butonuna tıklayınız. Ardından, Web sitesi Ana sayfasına geri dönmüş olacaksınız.  Gönüllü çalışmaları için gerekli olacak bir kaç yeni bilgiyi, hangi faaliyet alanlarına ilgi duyduğunuzu ve nasıl katkı sunmak istediğinizi belirtmek üzere Ana Sayfanın en başında yer alan 'Gönüllü Tercihleri' sekmesine tıklamanız gerekiyor. Açılacak tercih formunu doldurup bilgileri kaydederek önemli bir aşamayı daha tamamlamış olacaksınız. Gönüllülük faaliyetleri bu platform üstünden e posta iletişimi ile sürdürülüyor. Şifrenizle siteye giriş yaptığınızda Web sitesinde yer alan profil ikonu üstüne gelerek veya her sayfanın en altında yer alan isminizi veya 'Hesap Ayarlarını Değiştir'/'Ayarlarım' seçeneğini tıklayarak özel profil bilgi ve tercihlerinizi girebilir ve fotoğrafınızı yükleyebilirsiniz.

Marka ve Pazarlama Yolculuğu

Üreten kadınların markalaşma süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla Pazarlama Stratejisti, İletişim Danışmanı ve Öğretim Görevlisi Aysun Şabanlı'nın sunumuyla gerçekleştirilen etkinlik katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ve ilgiyle karşılandı. Zoom ortamında gerçekleştirilen etkinlikte marka olmak, marka olmanın önemi, marka yolculuğunu planlamada öne çıkan unsurlara değinildi. Ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması, üreticilerin rekabet ortamlarında öne çıkması açısından oldukça önemlidir. Özellikle ürün görsellerinin sosyal medya üzerinden tüketicilere ulaşması, özelliklerinin detaylı ve ilgi çekici şekilde sunulması ürünlerin satışlarını oldukça kolaylaştırmaktadır. Üreten kadınların cep telefonları ile ürünlerinin fotoğraflarını kaliteli bir şekilde çekebilmelerini ve paylaşabilmelerini amaçlanan eğitim, Fotoğraf ve Grafik Sanatçısı & Öğretim Görevlisi Özkan Üner tarafından Zoom üzerinden gerçekleştirildi. Etkinlikte; Dijital fotoğraf nedir? Cep telefonu ile fotoğraf nasıl çekilir?, Ürün fotoğraflarını cep telefonu ile nasıl çekeriz?, Çektiğimiz ürünleri paylaşmadan önce cep telefonları ile hangi uygulamalarla, nasıl düzenleyebiliriz?, Fotoğraf kalitesi bozulmadan nasıl paylaşılır, saklanır? gibi konulara değinilerek katılımcıların soruları cevaplandı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam