SON DAKİKA
reklam
reklam

İstanbul'da F1 heyecanı

Eklenme Tarihi: 16 Ekim 2021, Cumartesi - 14:41   Okunma Sayısı: 56027
Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından birisi olan Formula 1'in 16.ayağına İstanbul ev sahipliği yaptı. Yağmurun gölgesindeki heyecan verici yarışı Finli Bottas kazanırken, yarışı tribünlerden 100 bin kişi takip etti.

 

 

Dünyada motor sporları organizasyonlarının en büyüğü ve en prestijlisi olarak gösterilen Formula 1TM, geçen sezonun ardından bu sene bir kez daha Intercity İstanbul Park’ta gerçekleşti. T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Intercity’nin tekrar Türkiye’ye getirdiği Formula 1TM Rolex Turkish Grand Prix 2021’in tüm Türkiye’de ve dünyada büyük heyecan ve ilgi yarattığını söyleyen Vural Ak, “Bu dev organizasyonu Türkiye ve İstanbul’a kazandırmak için büyük çaba harcadık ve sonucunda gördüğümüz tablo bizleri çok mutlu etti. Pilotların ve tüm dünyadaki motor sporları tutkunlarının çok sevdiği yarış pistimiz ve İstanbul, tüm dünya medyasında büyük yer buldu. Uzun zamandır İstanbul’un ihtiyacı olan bu tanıtımla yeniden milyonların gözü İstanbul’a çevrildi. Pandemi koşulları sebebiyle yarı kapasiteli olarak satışa sunduğumuz biletler büyük ilgi gördü ve 3 gün boyunca toplam 190 bin kişi Intercity İstanbul Park’a akın etti”  diye konuştu.

Finlandiyalı pilot zafere ulaştı

Toplam 58 turluk Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinde damalı bayrağı ilk geçen isim Mercedes'in  Finlandiyalı pilotu Valtteri Bottas oldu. Yarışa en önde başlayan Fin pilot, 2021 sezonundaki ilk galibiyetini İstanbul'da aldı. Red Bull Honda'nın Hollandalı pilotu Max Verstappen ikinci, takım arkadaşı Meksikalı Sergio Perez, üçüncü olarak podyuma çıkan isimler oldu. Yarışa motor değişikliği yaptığı için 10 sırada geriden 11. sırada başlayan Mercedes'in Britanyalı pilotu Lewis Hamilton yarışı 5. olarak bitirdi. İstanbul yarışına Hamilton'un 2 puan gerisinde gelen Max Verstappen, pilotlar klasmanında puanını 262,5'a yükselterek yeniden liderliğe yükseldi. Lewis Hamilton ise 256,5 puanla ikinci sıraya geriledi.

Gelecek yıl için görüşmeler başladı

Bu kadar önemli bir başarının ardından yarışın önümüzdeki senelerde de Türkiye’de yapılması için görüşmelere hemen başladıklarını vurgulayan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Formula 1TM CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Stefano Domenicalli’yi hafta sonu İstanbul’da ağırladık. Türkiye ve İstanbul’da Formula 1TM yarışlarına gösterilen ilgi karşısında şaşkınlık içindeydi. Sadece bir yıl değil, yıllarca sürecek bir yarışın takvime dahil edilmesi için görüşmelerimiz sürüyor. Geçtiğimiz sene FIA’dan aldığımız üç yıllık lisans zaten pistimizin her gelişmeye her an hazır olduğunun da kanıtı. Elbette bu başarının arkasından büyük bir ekip ve takım çalışması var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yarışı T.C Cumhurbaşkanlığı Himayelerine alması ile tüm kurumlar seferber oldu. Bu kapsamda sürecin başından beri gösterdikleri ilgi ve alaka için ilgili tüm kamu kurumlarına ve özel sektörden destekçilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop da yarış günü şampiyonlara kupalarını takdim ederek bizleri onurlandırdı.”

 

Ulaşım büyük bir sıkıntı oldu

İstanbul Park yarış alanına gidilmesi için M4 Metro Tavşantepe İstasyonu, M5 Metro Necip Fazıl İstasyonu ve Pendik Metro durağı çıkışındaki otobüs durağından İETT otobüsleri tahsis edildi. Ancak yarışın başlamasına saatler kala trafik felç olunca otobüsler, 23 dakikalık yolu 2,5 saatte  gitmek zorunda kaldı. Duraklarda ise büyük bir yığılma oldu. Bir çok biletli seyirci İstanbul Park'a zamanında ulaşamadı. Piste ulaşanlar ise tribünlere çok uzak bir alanda indirildikleri için seyir noktalarına ulaşmakta zorluk çektiler. Özel araçlarıyla gelenler de bir mesafeden sonra geçişlerine izin verilmedi. Binlerce insan araçlarından inerek yaklaşık 6,5 km yolu güvenlik şeridinden yürüyerek piste ulaşabildiler.

Biletlere yoğun ilgi gösterildi

240 bin kişilik kapasiteye sahip İstanbul Park'a tribünlerin yüzde 50'si kadar seyirci alındı. Satışa çıkarılan 100 bin biletin tamamına yakını ise tükendi. Dev organizasyona 9. kez ev sahipliği yapan İstanbul Park biletlerine yoğun ilgi gösterildi. 14 kategoride satışa sunulan Formula 1 biletleri; antrenman, sıralama turları ve yarış gününü kapsayacak şekilde kombine olarak satıldı. Yarış biletleri üç günlük kombine olarak bin 250 TL ile 4 bin 125 TL arasında değişen fiyatlarla satıldı. Tribünü olmayan açık alan biletleri ise 375 TL'den alıcı buldu. İstanbul Park'taki yiyecek ve içecek fiyatları ise adeta el yaktı. Takımların ve pilotların tekstil ürünleri ise 750 TL ile bin 500 TL arasında değişen fiyatlarla satıldı.

Yağmur lastik seçimlerini etkiledi

Mercedes pilotu Valtteri Bottas, birinci sırada başladığı Türkiye Grand Prix’sini iki set Cinturato Yeşil Geçiş lastiği ve tek pit stop stratejisiyle kazandı. Hemen hemen tüm pilotlar da aynı stratejiyi uyguladı. Bottas, yarışın bitmesine 11 tur kala liderliği Leclerc’den aldı ve birinci oldu. Leclerc çok daha uzun süre başladığı lastikleri kullandı. Pilotların pek çoğu başlangıçtan bitişe kadar değişkenlik gösteren ıslak ve nemli pistte uzun turlar ilk lastiklerini kullandı. Mercedes pilotu Lewis Hamilton 50 turun ardından ikinci geçiş lastiği seti için pite girdi ve sonuç olarak 11. sırada başladığı yarışı beşincilikle bitirdi (sıralamalarda en hızlı zamanı yapmıştı). Alpine pilotu Esteban Ocon, lastik değiştirmek için pite girmedi ve sadece bir set geçiş lastiğiyle yarışı 10. sırada tamamladı. Bir pit stop ve iki set geçiş lastiğiyle 19. sırada başladığı yarışta 11 sıra sıçrama yaparak sekizinci olan (motor değiştirme cezasının ardından) Ferrari pilotu Carlos Sainz, günün pilotu seçildi. Gün boyu hava serindi ve yarış boyunca aralıklı yağmur görüldü. Yarışın sonunda hava 17 derece, pistte ise 19 derece idi. Yarış boyunca her pilotun kullandığı geçiş lastiği (Intermediate) Ocon baştan sona değiştirmedi. Bu hamurla başlayıp 35-50 tur kullanan pilotlar oldu. Hamur, hem kavrama hem de performans açısından değişen karışık koşullara son derece başarıyla adapte olabildiğini kanıtladı. Orta sert (Medium C3) lastiği sadece Vettel yarışın bitmesine 20 tur kala yalnızca bir tur kullandı. Ancak pistte kurumaya başlayan bölümler olsa da zemin genel olarak bu lastik için fazla ıslaktı.

 

 

 

 

Geçiş lastikleri İstanbul'da güçlü performans sergiledi

Değişken ıslak zemine uygunluğunu kanıtlayan geçiş lastikleri için mükemmel bir ortam oluştuğunu söyleyen F1 ve Otomobil yarışları Dİrektörü Mario Isola “Cumartesi günü serbest antrenman sırasındaki yağmurun ardından hava bugün yarışın başından sonuna kadar yağışlıydı. Ancak tam ıslak lastiklerin kullanılmasını gerektirecek kadar şiddetli yağmur yağmadı. Bu nedenle, değişken ıslak zemine uygunluğunu kanıtlayan geçiş lastikleri için mükemmel bir ortam vardı. Yarışın son turlarında lastik değiştiren pilotların karşılaştığı biraz daha kuru pist, biraz daha fazla tanelenmeye yol açtı. Daha erken turlarda pite girenler ise pistin daha ıslak olması sayesinde tanelenmeyi sınırlayabildiler. Bu da aralıklı yağış koşullarında önemli bir avantaj sağladı. Bottas, bir pit stop ve iki set geçiş lastiğiyle zorlu koşullar altında mükemmel stratejiyi uyguladı. Bazı pilotlar ise pit stoplarını ertelediler. Bunun bir nedeni, pistin yarış bitmeden ne kadar kuruyacağının belli olmaması ve hatta son turlarda slick lastiklere imkan verme olasılığıydı. Yarışın tamamının geçiş lastikleriyle koşulması bizim tavsiye edeceğimiz bir şey değildi. Öyle ki, bazı takımları bunu yapmanın potansiyel riskleri konusunda uyardık. Bununla birlikte, geçiş lastikleri burada çok güçlü performans sergiledi ve 58 tur boyunca kaygan koşullara rağmen tek bir pilot yarış dışı kalmadı” diye konuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam