SON DAKİKA
reklam
reklam

Narkotik ekipleri uyuşturucu satıcılarına göz açtırmıyor

Eklenme Tarihi: 25 Haziran 2016, Cumartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 71410

ANKARA

Uyuşturucu ile mücadele ekiplerinin son 4 yılda düzenlediği 137 bin 166 operasyonda 414 ton uyuşturucu madde ele geçirilirken, 233 bin 290 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin emniyet verilerinden derlediği bilgiye göre, narkotik ekipleri, 2012'den itibaren 4 yılda 137 bin 166 operasyona imza attı.

Bu kapsamda 2012'de 47 bin 153, 2013'te 57 bin 417, 2014'te 60 bin 512, geçen yıl ise 68 bin 208 olmak üzere toplam 233 bin 290 şüpheli yakalanarak adalet önüne çıkartıldı.

Operasyonlarda ele geçirilen 414 ton uyuşturucu ise imha edildi.

Operasyonlar, rota değişikliğine neden oldu

Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde devam eden operasyonlar sonucunda, Afganistan kaynaklı eroin sevkiyatında Türkiye "baypas" edilerek rota değişikliği yapıldı.

Emniyet kaynakları, yeni rotanın Pakistan'ın Karaçi limanından deniz yolu ile Türkiye'nin güneyi veya Azerbaycan, Ermenistan ve Hazar Denizi üzerinden Avrupa'ya ulaşmak olduğunu ifade etti.

"Avrupa hassasiyet göstermiyor"

Türkiye'nin, Orta Doğu kaynaklı uyuşturucuların Avrupa'ya, Avrupa'da üretilen sentetik uyuşturucuların da Orta Doğu ve Arap ülkelerine sevkinde tercih edilen rota konumunda olduğunu belirten emniyet yetkilileri, Türk polisinin gösterdiği gayreti Avrupalı meslektaşlarından göremediklerini ifade etti. Türkiye'nin istihbarat bilgilerini paylaşması sonucu, yurt dışında birçok operasyonun düzenlendiğine işaret eden yetkililer, Avrupa'dan aynı hassasiyeti göremediklerini ve yeterince bilgi paylaşılmadığını kaydetti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam