SON DAKİKA
reklam
reklam

Mavi bayrak alan Van Gölü konuklarını bekliyor

Eklenme Tarihi: 15 Temmuz 2016, Cuma - 14:00   Okunma Sayısı: 85639

VAN

Doğal güzellikleri, koyları ve temiz suyuyla dikkati çeken Van Gölü'nünAyanis Sahili, temizliği temsil eden uluslararası çevre ödülü "mavi bayrak" almaya hak kazandı.

Kente merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Ayanis Sahili, kumu, bozulmamış doğası ve temiz suyu ile mavi bayrak almaya layık görüldü. Temiz denizin güvencesi mavi bayrağa sahip Van Gölü'ndeki tek sahil olma özelliğine sahip sahil, yerli ve yabancı konuklarını ağırlamayı bekliyor.

Tuşba Belediyesince hazırlanan projenin Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından mavi bayrağa uygun görülmesinin ardından, sahilin turizme kazandırılması için çalışmalara başlandı.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, şöyle konuştu:

"Geçen sene başvurduğumuz mavi bayrak müracaatımız nihayet sonuçlandı. Artık Van Gölü'müzde mavi bayraklı bir plajımız var. Mavi bayrakla farkındalığı meydana getirmeyi amaçladık. Temizliği korumak adına bu uygulama çok önemli. Bizler de hem TÜRÇEV hem de bakanlıklarımızın destekleriyle bundan sonra Van Gölü kıyısında hem Vanlılar hem de Van'a yüzmek için gelecek misafirler için mavi bayraklı plajımızda gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Mavi bayrak almak bu işin en önemli kısmıdır."

"200 metrelik plaj oluşturulacak"

Sahilde yürütülecek çalışmalarla ilgili bilgi veren Özgökçe, sahilde insanların rahat yüzmeleri için gerekli faaliyetlere başladıklarını aktardı.

Özgökçe, şöyle konuştu:

"Burada 200 metre uzunluğunda güzel bir plaj oluşturacağız. İnsanların burayı daha rahat kullanmaları için gerekli ulaşım hizmetini sağlayacağız. Ardından burayı tercih edenler için Avrupa standartlarında tam donanımlı konaklama mekanları oluşturacağız. Buranın turizm merkezi haline gelmesi için diğer çalışmaları da en kısa zamanda yürüteceğiz. Van Gölü'ndeki diğer sahillerimizin de mavi bayrak alması için çalışmalarımız sürüyor."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam