Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-hdp-her-turlu-darbeye-karsidir-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
"HDP her türlü darbeye karşıdır" - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

"HDP her türlü darbeye karşıdır"

Eklenme Tarihi: 16 Temmuz 2016, Cumartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 62720

ANKARA

İstanbul ve Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine siyasi parti liderleri tepki gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Türkiye’nin içinden geçtiği bu zorlu ve kritik dönemde, gerekçesi ne olursa olsun hiç kimsenin kendini halkın iradesi yerine koymaması gerektiğini kaydetti.

Demirtaş ve Yüsekdağ şunları belirtti:

"HDP, her koşulda ve ilkesel olarak her tür darbeye karşıdır. Türkiye’nin acilen çoğulcu ve özgürlükçü bir demokrasiye, iç ve dış barışa, evrensel demokratik değerlere ve sözleşmelere uyum ihtiyacı vardır. Demokratik siyasete sahip çıkmak dışında bir yol yoktur."

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yazılı açıklamasında, "Demokrasi vazgeçilemez bir unsurdur. Gerekçesi ne olursa olsun hiç bir darbe girişimi kabul edilemez. Bu milletin demokrasi, aklı selim ve sağduyu ilkesiyle çözülemeyecek hiç bir problemi yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

"Cuntacılara selam durmayacağız"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de askeri kalkışmaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Namlusunu, bombasını ve kurşununu millete döndürmüş cuntacılara selam durmayacağız" değerlendirmesinde bulundu. Destici, şunları kaydetti:

"Darbelerin, cunta girişimlerinin her türlüsüne karşı olduğumuzu, kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın çok net bir dille ret ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Sonuna kadar milli iradenin sivil siyasetin yanında olduğumuzu ve yanında durmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Türk Silahı Kuvvetleri bizim göz bebeğimizdir. Lakin namlusunu, bombasını ve kurşunlarını millete döndürmüş, cuntacılara selam durmayacağız. Milletimizin sağduyusuyla vatan ve millet sevgisiyle, kardeşlik inancıyla birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci atlatacağımıza inanıyorum."

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, "Yanlışlığı ülkemiz için birçok defa ispat edilmiş darbelerin, demokrasiye müdahale denemelerinin kabul edilebilir, savunulabilir bir yanı yoktur" görüşünü dile getirdi.

Milletin iradesi ile seçilmiş olan iktidarın, demokratik teamüllere uygun bir biçimde ve demokrasi inançları doğrultusunda böyle bir yöntemle yönetimden el çektirilmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Uysal, şunları da kaydetti:

"1946 yılından bu yana sahip olduğumuz inanç ve kararlılıkla, demokrasinin ve milletimizin yanında olduğumuzun bilinmesi ve milletimizin her türlü riskten emin olması en büyük temennimizdir. Bugüne kadar yaşanmış darbelerin gerçek mağdurları olarak, bedellerini gerçekten ödeyenler olarak demokrasiye sahip çıkacağımızın bilinmesini istiyoruz."

"Türk milleti hak etmiyor"

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türki̇ye'nin sıkıntılı ve hassas bi̇r dönemeçte ve her anlamda çıkmazın i̇çerisi̇nde olduğunu, Türk mi̇lleti̇nin bu yaşananları kesi̇nli̇kle hak etmediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bi̇z Anavatan Parti̇si̇ olarak demokrasi̇, i̇nsan hakları adalet ve hukukun üstünlüğüne sıkı sıkıya sarılmış bi̇r partiyi̇z. Umuyoruz ki̇ bu süreçte mi̇lleti̇mi̇z vakur duruşunu kaybetmeden bi̇rli̇k ve beraberli̇ği̇mi̇z bozulmadan, provakosyana gelmeden, üzeri̇ne oynanan oyunları bozacaktır. Poli̇si̇mi̇zi̇ ve askeri̇mi̇zi karşı karşıya geti̇recek hi̇ç bi̇r eylemi̇ tasvi̇p etmi̇yoruz. Büyük Türk mi̇lleti̇ bu zamana kadar olduğu gi̇bi̇ şi̇mdi̇ de yaşanan akıl tutulmasını aşacaktır. Allah Türk mi̇lleti̇ni̇ her türlü ki̇rli̇ vesayetten korusun. Mi̇lleti̇mi̇zi̇ sağduyuya davet edi̇yoruz."

Öte yandan, Hak-İş Yönetim Kurulundan da "Demokrasi için, geleceğimiz için bütün antidemokratik girişimleri reddediyoruz, darbeye hayır diyoruz. Bütün çalışanlarımızı, halkımızı ve üyelerimizi demokrasiye sahip çıkmak için sokağa davet ediyoruz." açıklaması yapıldı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam