SON DAKİKA
reklam
reklam

Meclis çalışmalarına devam edecek

Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2016, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 64429

TBMM 

"Gazi Meclis", başarısızlıkla sonuçlanan FETÖ darbe girişiminin ardından yasama çalışmalarına devam edecek.

Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz günü gerçekleşen FETÖ darbe girişiminde, uçaklar ve helikopterlerden atılan bombalar ve açılan ateş sonucu büyük hasar alan Meclis, yaralarını sarmaya başlayacak. Ancak bu yapılırken, bombalar ve silahların bıraktığı izler tamamen kaldırılmayacak, vatandaşların bu manzarayı görmeleri sağlanacak.

Bu çerçevede TBMM Ana Binada sadece küçük çaplı temizlik yapıldı, cam kırıkları kaldırıldı. Bombaların zarar verdiği, düşme tehlikesi olan duvarlar ve kapı gibi yerler sabitlendi. Bunun dışında büyük çaplı temizlik yapılmayacak.

TBMM Genel Kurulu, 19 Temmuz Salı günü saat 15.00'de toplanarak, yasama çalışmalarına devam edecek. Genel Kurulda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarıların görüşülmesi bekleniyor.

Genel Kurul gündeminde, yabancıların kayıt dışı çalışmalarının önlenmesi, yerli-yabancı işgücü dengesi kurularak nitelikli yabancı işgücünden de yararlanılmasını öngören Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı bulunuyor.

Tasarıya göre, Uluslararası İşgücü Politikası Danışma Kurulu önerileri ve Bakanlık tarafından başvurusu uygun görülen yabancılara "Turkuaz Kart" verilecek.

Türkiye'de bir yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına kayıtlı yabancı öğrenciler, çalışma izni almak kaydıyla çalışabilecek.

Çalışma izni olmaksızın; bir işverene bağlı olarak çalışan yabancıya 2 bin 400 TL, bağımsız çalışan yabancıya 4 bin 800 TL, yabancı çalıştıran işverene veya işveren vekiline her bir yabancı için 6 bin TL idari para cezası verilecek.

Yabancı uyruklu mühendislik ve mimarlık meslekleri mensupları Bakanlık tarafından verilen izinle çalışabilecek. Çalışma izni alan yabancı uyruklu mühendis ve mimarlar, Türkiye'de bir aydan fazla kaldıkları takdirde ihtisaslarına en yakın odaya müracaatla geçici aza olarak kayıt olacak.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam