SON DAKİKA
reklam
reklam

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç'ten 'Katar ve Suudi Arabistan' açıklaması

Eklenme Tarihi: 20 Temmuz 2016, Çarşamba - 08:00   Okunma Sayısı: 74940

ANKARA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Katar ve Suudi Arabistan'ın FETÖ'nün darbe girişimi karşısında rahatsızlık duymadığı iddialarının kesinlikle doğru olmadığını bildirdi.

Bilgiç, Katar ve Suudi Arabistan’ın 15 Temmuz'da Türkiye'de gerçekleştirilen darbe teşebbüsüne yönelik tutumlarına dair Fars Haber Ajansı'na atfen İran makamlarınca dile getirildiği ileri sürülen ifadeler hakkındaki bir soruya yazılı açıklamayla yanıt verdi.

15 Temmuz'da Türkiye'nin, milletin teveccühüyle iş başına gelen hükümete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve anayasal düzene karşı millet iradesinin yok sayıldığı bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını belirten Bilgiç, şöyle devam etti:

"Bizzat arayarak desteklerini gösterdiler"

"Milletimizin kendisi, emniyet güçlerimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatanına, milletine ve anayasal düzene bağlı büyük kesimi tarafından fedakarca gayretler sonucu bastırılan bu darbe teşebbüsü hakkında, Katar ve Suudi Arabistan'ın rahatsızlık duymadığı iddiaları kesinlikle doğru değildir."

İddiaların aksine, dost ve kardeş Katar ve Suudi Arabistan'ın bu darbe teşebbüsüne karşı net bir duruş sergilediklerini belirten Bilgiç, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bizzat arayarak en üst düzeyde destek ve dayanışmalarını gösterdiklerini vurguladı.

Bilgiç, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar çerçevesinde söz konusu ülkelerle somut işbirliğinin yürütüldüğünü belirtti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam