Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-menderesin-koyunden-feto-darbe-girisimine-tepki-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Menderes'in köyünden FETÖ darbe girişimine tepki - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Menderes'in köyünden FETÖ darbe girişimine tepki

Eklenme Tarihi: 20 Temmuz 2016, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 68061

AYDIN 

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, 27 Mayıs askeri darbesi sonrasında asılarak idam edilen merhum başbakan Adnan Menderes'in Aydın'daki köyünde de tepkiyle karşılandı.

Merhum Menderes’in asılmasına neden olan 27 Mayıs 1960 darbesini dinledikleri radyodan öğrenen, FETÖ'nün darbe girişimini ise televizyondan izleyen Adnan Menderes'in hemşehrileri, hissettiklerini AA muhabiriyle paylaştı.

Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir (71), Adnan Menderes'in asıldığı 1960 darbesini yaşadığını, o dönemlerde büyük üzüntü duyduklarını anlattı.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece de çok üzüldüklerini ifade eden Demir, "İlk duyduğum anda irkildim. Çok üzüldüm ve eyvah dedim. Çocuklarımın yanında ağlamamak için kendimi zor tuttum ama dayanamadım ve ağladım. Menderes dönemindeki gibi kötü günlerin geri geleceğini düşündüm. Menderes döneminde bütün insanların gözyaşları sel olmuştu." ifadelerini kullandı.

 "Menderes’e yapılanın aynısı şimdiki hükümete yapılmak istendi"

Türk halkının 1960 darbesinin yaşandığı döneme göre daha bilinçli olduğunu vurgulayan Demir, şöyle devam etti:

"Halk eski halk değil. Menderes'i bilen insanlar bizi gördüklerinde “Neden Menderes’e böyle sahip çıkmadınız” diye sitem ediyorlar. Ama o zamanlar böyle bir iletişim ağı yoktu. O dönemler 3 kişi bir arada olamıyorduk. Fakat şimdi iletişim çok gelişti ve herkes iyi örgütlendi ve darbeyi engelledi. Menderes’e yapılanın aynısı şimdiki hükümete yapılmak istendi. Ama onlar hep lanetle anılacak. Eğer demokrasi istiyorsanız sandığa gideceksiniz. Başa gelen insanlar kılıçla gelmiyor ki oyla geliyor. Bıraksınlar, demokrasiyi rahatlıkça yaşayalım."

Menderes'in çiftliğinde çalışanlardan 83 yaşındaki Hüseyin Karagöz, "Menderes’i yok yere yediler. İlk duyduğumuzda aynısını Recep Tayyip Erdoğan için de mi yapacaklar diye düşündük. Eskiden insanlar uyanık değildi. Şimdi insanlar çok uyanık. Darbe çok kötü bir şeydir. Bu memleket kolay kurulmadı. Neyimiz eksik şimdi. Her şey güllük gülistanlık. Bizi bu duruma getirenlerden Allah razı olsun. Atatürk’ten sonra kıymetli bir adam geldiyse o da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Allah kendisine uzun ömür versin." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam