SON DAKİKA
reklam
reklam

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik: Vatandaşına namlu doğrultanın adı Mehmetçik değil katildir

Eklenme Tarihi: 8 Ağustos 2016, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 67847

ADANA

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek amacıyla Adana İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmaya, demokrasi tehlikede olduğu zaman, bir milletin milli iradeyi korumak için şehit olmaya hazır olduğunu tüm dünyanın gördüğünü söyledi.

Türk halkının, FETÖ'cü ihanet çetesine en büyük dersi verdiğini ifade eden Çelik, "Eğer bunların o darbe girişimi başarılı olsaydı, sizin malınız, sizin mülkünüz olan, sizin himayenizde olan milli iradeyi alacaklar, yabancı unsurlara, gayri milli unsurlara peşkeş çekeceklerdi. Türkiye'de ne varsa sahibi sizsiniz. Ne elinde silah olan ne cebinde para olan ne siyasi gücü olan hiç kimse sizin adınıza siz izin vermeden siz yetki vermeden hareket edemez." dedi.

"Türk askeri sıfatını hak etmiyorlar"

Ordu içindeki FETÖ mensuplarının 'Türk askeri' sıfatını hak etmediğini belirten Çelik, şunları söyledi:

"Ordunun içinde yuvalanmış bu Fetullahçı Terör Örgütü ihanet şebekesinin unsurlarının üniforma giydiklerine bakmayın. Onlar Mehmetçik ve Türk askeri sıfatını hak etmiyorlar. Mehmetçik milletine silah çekmez, kendi silah arkadaşını, polis kardeşlerimizi öldürmez, köprülerde kardeşlerimizi şehit etmez, vatandaşına namlu doğrultmaz. Vatandaşına namlu doğrultanın adı Mehmetçik değildir, haindir, katildir, alçaktır. Şerefli silahlı kuvvetlerimizde darbeye direnen ve milletinin emrinde olan şerefli komutanlar, subaylar ve Mehmetçik ile sakın ola ki o hainleri karıştırmayın. Onlar o üniformayı hak etmiyorlar. Hak etmedikleri o üniformayı üzerlerinden çıkardık, rütbelerini söküyoruz, onları ihanete mahkum ediyoruz. Kahraman polisimizin onlara nasıl direndiğini gördünüz. Milletin onlara verdiği tankı, tüfeği ve topu milletin çocuklarına, polis teşkilatının üzerine doğrulttular. Fakat kahraman Türk polisi bir sürü arkadaşını şehit vererek, 'ben bu milletin emrindeyim, ben bu milletin emrinden çıkmam, ölürüm ama bu iradeyi teslim etmem' diyerek orada son nefesini verdi. Bunu da hesap edemediler."

"Bizim canımızı almadıkça sizin iradenize el koyamazlar"

Türk halkı birlikte hareket ettikçe yenilmesinin mümkün olmadığına işaret eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan sizlere söz veriyorum. Siz bu şekilde bir ve beraber, kol kola olduğunuz sürece dünyada kimse sizi yenemez. Size namus ve şeref sözü veriyoruz. Bu ülkeyi yönetenler olarak bizim canımızı almadıkça sizin iradenize el koyamazlar. Şimdi haber gönderiyorlar. 'Suikast yapacağız ve hepinizi öldüreceğiz' diyorlar. Biz de diyoruz ki, canımız da, nefesimiz de, makamımız da bu millete feda olsun, bu millete helal olsun. Eğer bize zarar vermek gibi bir imkanınız varsa, bize kötülük yapmak gibi bir tehdidiniz varsa, eğer bunu yapmazsanız bir kere daha namertsiniz. Sizden korkan sizin gibi olsun."

Binlerce kişinin ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam