Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-calisma-ve-sosyal-guvenlik-bakani-soylu-kpssnin-iptali-konusunda-cozum-uzerinde-calisiyoruz-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu: KPSS'nin iptali konusunda çözüm üzerinde çalışıyoruz - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu: KPSS'nin iptali konusunda çözüm üzerinde çalışıyoruz

Eklenme Tarihi: 12 Ağustos 2016, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 59514

ANKARA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, A Haber televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

"Devlet Memurları Kanununda yapılması düşünülen değişikliklerin ne aşamada olduğunun sorulması" üzerine Soylu, 51 yıldır yürürlükte olan bu kanunun değişikliğinin uzun süredir tartışıldığını söyledi.

AK Parti'nin bu kanunun değişmesi yönünde 1 Kasım seçimlerinden önce irade beyan ettiğini ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"1 Kasım 2015'ten itibaren yeni bir gelişme söz konusu değildir. Kamu çalışanı ifadesiyle ortaya koyduğumuz bu kavram, çok uzun zamandan beri hükümetimizin ve ülkemizin gündemindedir. 15 Temmuz'da yaşadıklarımız devlet personel sisteminde bir değişiklik yapılmasını ortaya koymaktadır. Çünkü devlet kendisini korumak zorundadır. Önümüzdeki süreçte 657'nin statüsü konuşulacak. Milli Güvenlik de dahil olmak üzere bu konuda kılı kırk yararak, yeni bir sistem oluşturmalıyız."

"Çözüm üzerinde çalışıyoruz"

"Kamuda açığa alınan personel sayısının" sorulması üzerine Bakan Soylu, "76 bin açığa alma, 5 bin civarında kamudan çıkartma var. 76 bin rakamı genel hizmetleri aksatmayacak nitelikte. Bunun da 30 bini öğretmen." karşılığını verdi.

Soylu, "2010 KPSS'nin 'Genel Yetenek ve Genel Kültür' kısmının iptal edildiğinin" anımsatılması üzerine, "Kararın hemen ardından Sayın Başbakanımız, Çalışma ve Maliye bakanlıkları ile ÖSYM'nin bu konuyu çalışması talimatını verdi. Biz de çalıştık. Önümüzdeki günlerde bu problemi ortadan kaldıracak ama bu sınava şaibe karıştıranların yargılamalar sonucunda ortaya çıkanlarının da yapılacak idari soruşturmalarla memuriyetten uzaklaştırılacağı bir çözüm üzerinde çalışıyoruz." dedi.

"En düşük şehit maaşı 3 bin 200 lira"

Darbe girişimi sırasında şehit olan kamu görevlilerinin hem maaşları hem de tazminatlarının tamamının ödendiğini bildiren Soylu, sivil şehitlerle ilgili çalışmaların da yakın zaman içerisinde neticelendirileceğini söyledi.

En düşük şehit maaşının 3 bin 200 lira, en yükseğinin 5 bin 226 lira olacağını vurgulayan Soylu, en düşük malul maaşının 2 bin 300 lira, en yükseğinin ise 3 bin 200 lira olacağını bildirdi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam