SON DAKİKA
reklam
reklam

Başbakan Yıldırım, Al Thani ile görüştü

Eklenme Tarihi: 2 Eylül 2016, Cuma - 08:00   Okunma Sayısı: 73416

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım ile Katar Yatırım Otori̇tesi̇ CEO’su Şeyh Abdullah Bi̇n Mohammed Bi̇n Saud Al-Thani görüşmesinde iki ülke arasındaki iş birliği imkanlarının artırılması değerlendirildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede Yıldırım, Türkiye ile dost ve kardeş Katar arasındaki her alandaki ilişkilerin ve kapsamlı işbirliğinin daha da ileri seviyeye taşınması için iradenin tam olduğunu, karşılıklı yatırımların artırılması konusunda iki ülke arasında büyük bir potansiyel bulunduğunu, bu potansiyelin hayata geçirilmesi için kurumların çalışmalarını ve mevcut işbirliğini artırarak sürdüreceğini ifade etti.

Yıldırım ayrıca, menfur darbe girişimi karşısında Katar’ın Türkiye'ye verdiği desteği takdirle karşıladığını dile getirdi.

Şeyh Abdullah Bin Mohammed Bin Saud Al-Thani ise ''hain darbe teşebbüsünün" Türk halkının dirayet ve cesaretiyle engellenmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, Katar’ın Türkiye ile geniş bir yelpazeye yayılan ilişkilerine ve işbirliğine büyük önem verdiğini vurguladı. Al Thani, ziyareti kapsamında yatırım imkanlarının artırılması bağlamında ilgili kurumlarla verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini, Yıldırım ile bu konudaki yakın diyaloğu sürdüreceklerini de ifade etti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam