SON DAKİKA
reklam
reklam

Maliye Bakanı Ağbal: Bölgesel teşviklerde bütçemizi bozacak bir durum yok

Eklenme Tarihi: 6 Eylül 2016, Salı - 12:00   Okunma Sayısı: 72395

İSTANBUL

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Diyarbakır'da açıklanan teşvik paketine ilişkin, "Sayın Başbakanımız kalkınmaya dönük bölgesel teşviklerde önemli açıklamalarda bulundu. Bu yapmış olduğumuz açıklamaların her birisinin ilgili bütçelerinde karşılıkları vardır. Bütçemizin üzerindeki etkisi yönetilebilir bir etkidir. Bütçemizi önemli ölçüde bozacak bir durum yok." dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, ikinci çeyrek büyümesine ilişkin, "2016 yılı ilk çeyrekte yüzde 4,8 büyümüştük. İkinci çeyrekte öncü göstergeler bunun bir miktar daha ılımlı hale geldiğini gösteriyor. İkinci yarı 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu ve global kırılganlıkların da devam ettiği bir süreç. Hükümet olarak yılın ikinci yarısında da ekonomik büyümenin yukarı yönlü olması noktasında hem türketim hem de yatırım tarafında önemli düzenlemelere imza atıyoruz. 2016 yılı için büyüme hedefimiz yüzde 4,5 idi. Yıl içinde meydana gelen gelişmeler nedeniyle büyüme oranının bunun bir miktar altında kalacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam