SON DAKİKA
reklam
reklam

İsrail açlık grevi yapan Filistinli iki kardeşin tutukluluk kararını dondurdu

Eklenme Tarihi: 8 Eylül 2016, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 70632

RAMALLAH

İsrail hapishanelerinde iki aydır açlık grevi yapan Filistinli iki kardeşhakkında verilen idari tutukluluk kararının dondurulduğu bildirildi.

"Filistin Esirler ve Özgürler Heyeti" Hukuk Birimi adına yapılan yazılı açıklamada, Filistinli tutuklu kardeşler Muhammed (25) ve Mahmud el-Belbul'un (22) durumlarına ilişkin bilgi verildi.

"İsrail Yüksek Mahkemesi, iki aydır açlık grevi yapan Filistinli tutuklular Muhammed el-Belbul ve Mahmud el-Belbul hakkında verilen idari tutukluluk kararını dondurdu." ifadesi kullanılan açıklamada, kardeşlerin tedavi için bir İsrail hastanesine götürüldüğü aktarıldı.

Açıklamada, bu kararın, tutuklulukları kaldırılmadığı için Filistinli kardeşlerin tedavi sürecinin ardından yeniden yargılanmalarına kapı araladığı vurgulandı.

Her an ölüm tehlikesi yaşayan kardeşlerin hayatından İsrail hükümeti ve Yüksek Mahkemenin sorumlu olduğuna işaret edilen açıklamada, Muhammed ve Mahmud el-Belbul'un mahkeme kararını reddettiği ve idari tutukluluk kararı kaldırılıncaya kadar açlık grevine devam edeceği duyuruldu.

İsrail hapishanelerindeki bazı Filistinliler, "idari tutukluluk" politikasını protesto için 17 Temmuz'da açlık grevine başlamıştı. İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamaya göre, istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonulabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam