SON DAKİKA
reklam
reklam

Herkes için bir otomobil

Eklenme Tarihi: 11 Ekim 2016, Salı - 12:00   Okunma Sayısı: 80432

Avrupalı müşterilerin beklentilerine göre Avrupa’da üretilen Hyundai i30, nihayet üçüncü jenerasyonuna kavuştu. Yeni tip ızgarası ve tamamen farklı bir tasarım anlayışıyla dizayn edilen otomobil, aynı zamanda daha düşük hacimli turbo benzinli motorları, geliştirilmiş multimedya ve güvenlik özellikleriyle de öne çıkıyor. Hyundai, Yeni i30’da verimliliği ve düşük yakıt tüketimini geliştirmek için düşük hacimli turboşarjlı motorlara yer veriyor.  1.0 ve 1.4 litrelik iki yeni nesil Turbo benzinli motor ve bir adet 1.6 litre turbo dizel üniteyle sunulan otomobil, tüketimi yüzde 20’ye kadar düşürebilen ve aynı zamanda yüzde 10 performans avantajı sunabilen 7 ileri çift kavramalı (DCT) otomatik veya 6 ileri manuel şanzımanla satın alınabilecek. Üç silindirli, 998 cc hacme sahip 1.0 T-GDI motor, 120 beygir güç üretirken 171 Nm de maksimum tork değeri sunuyor. Bu motor sadece 6 ileri manuel şanzımanla satışa sunulacak. Daha fazla performans sunabilen 1.4 litrelik benzinli T-GDI ünite ise 6000 devirde 140 beygir güç üretiyor ve tork değeri ise 1500 devirden itibaren 242 Nm. Bu yeni ünite ise 6 ileri manuel veya 7 ileri DCT ile sunulacak. Hyundai, daha önceki jenerasyonda kullanılan 1.6 litre 136 beygirlik turbo dizel motora da yer veriyor. Bu motor seçeneğinde de 6 ileri manuel veya 7 ileri DCT şanzıman görev alıyor. 


Bursa’dan Dünyaya Yeni Megane 

Yeni MEGANE Sedan, tüm dünyada sadece Oyak Renault’da üretiliyor ve Bursa’dan dünyaya ihraç ediliyor. Yeni Renault MEGANE Sedan’ın Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretimi için 200 Milyon Avro yatırım yapıldı. Bu yatırımlar, gerek fabrikada, gerekse tedarikçilerde yapılan yeni kalıp, ekipman ve makine yatırımları, AR-GE ve mühendislik yatırımlarını kapsıyor. Yeni MEGANE Sedan üretimi, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 700 kişilik ek istihdam yaratıyor. Esnek üretim prensibine göre tasarlanan standart Renault/Nissan gövde hatlarında, Clio ve Yeni MEGANE Sedan, tek hat üzerinde birlikte üretilebiliyor. EuroNCAP 2015 beş yıldız kriterlerine göre güçlendirilmiş gövdede, sıcak şekillendirilmiş yüksek mukavemetli çelik saclar kullanılıyor. Oyak Renault mühendisleri, projenin ilk etaplarından itibaren Yeni MEGANE Sedan’ın tasarımının geliştirilmesinde çalıştı. Projenin Oyak Renault’ya verilmesiyle birlikte yaklaşık 70 AR-GE çalışanı projede görev aldı.

Seat Toledo’da sonbahar fırsatı

Toledo 1.2 lt TSI 110 HP Style modeli, uygun fiyat ve takas indirim fırsatı ile Aykan Kayseri’de
SEAT’ın konfor, geniş iç hacim ve düşük yakıt tüketimi özelliklerini buluşturan Toledo 1.2 lt TSI 110 HP Style modeli, otomotiv sektörünün güçlü firması Aykan Motor’un Kayseri showroomunda otomobil tutkunlarını bekliyor. SEAT’ın, uygun fiyata satın alınabilecek güvenli ve kaliteli bir aile aracı hedefiyle geliştirdiği Toledo’ya sahip olmak, artık daha kolay. Osman Kavuncu Caddesi üzerinde 16 bin 800 metrekare kapalı, 4 bin 500 metrekare düzenlenmiş açık alandaki concept showroomda Seat markasını Kayseri’nin yanı sıra İç Anadolu Bölgesinin diğer illeriyle buluşturan Aykan Motor, Toledo’da sonbahara özel cazip fırsatlar sunuyor. TDI ve TSI motor teknolojileri ve 7 ileri DSG şanzıman seçenekleriyle geniş bir model yelpazesi sunan Toledo, ileri güvenlik sistemleriyle de öne çıkıyor. Bütün SEAT Toledo’lar için geçerli olan ABS, ESC, ASR, ikincil çarpışma freni, yokuş kalkış destek sistemi, yorgunluk tespit sistemini içeren ileri güvenlik paketi, sürücü ve yolcu ön-yan hava yastıkları ve perde hava yastıklarını kapsıyor. Bu özelliklere, full LED farlar, ön park sensörü, KESSY anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, 6,5” dokunmatik ekranlı medya sistemi, arka görüş kamerası, ön bölge asistanı ve FULL Link teknolojisi de opsiyonel donanım olarak eklenebiliyor.

Scania yılın kamyonu seçildi 

Scania’nın yeni uzun yol serisi, 2017 Yılı Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünü kazandı. Scania ödülünü 66. IAA Ticari Taşıtlar Fuarı’nda aldı. Scania’nın yeni S serisi, Avrupa çapında 25 dergiyi temsil eden 25 ticari taşıt gazetecisi tarafından ‘2017 Yılının Uluslararası Kamyonu’ seçildi. Ödül, Scania’nın Başkanı ve CEO’su Henrik Henriksson’a Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Ticari Taşıtlar Fuarı’nın basın gününde verildi. Scania’nın yeni uzun yol kamyonu jüriden toplam 149 oy alma başarısı gösterdi. Jüri, otomatik Opticruise şanzıman ile kısaltılmış vites geçiş süresi ve EGR’siz yüzde 100SCR ile sorunsuz çalışan motorları sayesinde yakıt tasarrufu sunan Scania’ların performansını övgüye değer gördü. Olağanüstü konforunun ve rakipsiz iç mekânın yanı sıra S kabinler güvenlik önemlerini üst seviyeye çıkartan yan perde hava yastığı ile donatıldı. Bu özellik ağır vasıta segmentinde ilk kez Scania tarafından sunuluyor. Jürinin değerlendirmelerini özetleyen Uluslararası Yılın Kamyonu Jürisi Başkanı Gianenrico Griffini ödülle ilgili “Yeni S serisi ile Scania, ağır yük segmentine uygun, hem bugünün hem de geleceğin taşımacılık ihtiyaçlarını karşılayabilecek “teknoloji harikası” araç üretmiş” açıklamasında bulundu.

Tofaş en başarılı 
Ar-Ge merkezi oldu 

 Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ödülü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü ve Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi’nin elinden aldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi 27 Eylül Salı günü Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlendi. Zirve kapsamında Ar-Ge Liderleri de ödüllendirildi. Tofaş, Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi’ne göre Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nin “Otomotiv Sektör Birinciliği” ile ödüllendirildi. Aynı ödüle art arda ikinci kez layık görülen Tofaş adına ödülüTofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlüve Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi’nin elinden aldı. Ar-Ge faaliyetlerine 1994 yılında başladıklarını belirten Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, yaklaşık 20 yıl önce kurulan Ar-Ge Merkezi’mizin bugün geldiği noktadan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Eroldu “Önceleri bilgiye erişmek, problem çözmek için Ar-Ge çalışmalarına başlamıştık. Ondan sonrası ise yeni projeler ve aralıksız yatırımlarla çok hızlı ilerledi. Tofaş’ta geçen 48 yıllık sürecin en değerli kazanımı Ar-Ge’de oluşturulan bu birikimin küresel bir projeye başarıyla dönüştürülmesi oldu. Sektörümüz için sürdürülebilir rekabet gücü ancak Ar-Ge ile mümkün olacaktır ” dedi.


Sürüşte konfor ve kolaylık

Duster ilk kez altı vitesli çift kavramalı EDC otomatik vites kutusu ile birlikte sunuluyor. Böylece otomatik vites kutusunun konfor ve rahatlığı, manuel versiyonun yakıt tasarrufu ve düşük CO2 emisyon değerleriyle bir araya getiriliyor. EDC’de yokuş kalkış desteği sunuluyor. Yokuş çıkarken EDC kontrol ünitesi frenleri devreye sokarak araç geri kaymadan önce sürücüye ileri hareket için gereken süreyi kazandırıyor. EDC vites kutusu Duster dCi 110bg S&S motora sahip 4x2 Laureate versiyonu ile sunuluyor. Dacia bazı pazarlarda gerçek özgün bir stile sahip Yeni Duster Black Shadow özel serisi müşterilerin beğenisine sunuluyor. Sportif ve zarif özellikler taşıyan Dacia’nın çok yönlü SUV modeli tüm dikkatleri üzerinde toplayacak. Söz konusu yeni seride parlak siyah ızgara ve kapı aynası muhafazaları, elmas efektli 16 inçlik siyah alaşımlı jantlar ve siyah kapı eşikleri yer alıyor. Duster Black Shadow bununla birlikte SUV mirasına sadık kalıyor: hepsi saten efektli krom ön ve arka koruma plakaları ve tavan barları.
İç mekânda ise parlak siyah renkler ve deri kaplı direksiyon Duster Black Shadow’a farklı bir hava katıyor. Aracın ekipman düzeyi de oldukça tatminkar düzeyde olup Fransa’da MediaNav navigasyon ve geri görüş kamerası ile sunuluyor. 2004 senesinde yeniden canlandırılmasından bu yana Dacia markası, özellikle Avrupa ve Akdeniz bölgesinde dört milyondan fazla satış gerçekleştirdi. Ağustos 2016 sonunda Dacia dünya çapında 391 bin adetlik satış rakamıyla yeni bir rekor kırdı. Bu, 2015’e kıyasla yüzde 7.3’lük artış anlamına geliyor. Avrupa’da markanın pazar payı +0,1 puan ile yüzde 2,5, Eurasia Bölgesi’nde +0,1 puan ile yüzde 7,9 ve +1,7 puan ile Kuzey Afrika ülkelerinde yüzde 17,8 pazar payına sahip. Dacia modelleri, müşterileri arasındaki popülaritesini korumaya devam ediyor.

Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam