Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-murat-ilter-ile-otomobil-dunyasi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Murat İlter ile Otomobil Dünyası - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Murat İlter ile Otomobil Dünyası

Eklenme Tarihi: 26 Ekim 2016, Çarşamba - 15:00   Okunma Sayısı: 102160

Sinop’ta kıyasıya mücadele


Sinop Valiliği ve Sinop Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirilen TOSFED 2016 Türkiye Offroad Şampiyonası beşinci yarışı, Sakaryalı Hüseyin Memi-Ali Pertev ekibinin zaferi ile sona erdi.

2016 Türkiye Offroad Şampiyonası 5. Yarışı, Sinop Offroad Kulübü tarafından 27 araç ve 54 sporcu katılımı ile organize edildi. İlk gün, Akliman Kavaklık mevkiinde yer alan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi adıyla geçilen orman etabında, ikinci gün ise Botancılı Kışlaburnu mevkiinde yer alan Şehit Ömer Can Açıkgöz adıyla geçilen seyirci etabında kıyasıya mücadele eden ekipler, Sinoplulara keyifli bir hafta sonu yaşattı. 2 günlük zorlu mücadele sonrasında genel klasman ve sınıf 4 birinciliğini Jeep CJ ile Sakarya’dan Hüseyin Memi-Ali Pertev kazanırken, ikinciliği Jeep Wrangler ile Karabük’ten Erdoğan Kovancı-Hasan Büyükcesur, üçüncülüğü ve aynı zamanda da sınıf 3 birinciliğini ise Mitsubishi Pajero ile Bursa’dan Ekrem Aydın-Hasan Özcan ekibi elde etti. Sınıf 1’de Samsun’dan Suzuki Vitara ile Murat Ulusoy-Soner Çınar ve Sınıf 2’de ise Zonguldak’tan Suzuki Vitara ile İrfan Özdemir-Engin Başkurt birincilikleri paylaşan ekipler oldular.

 

Ralli finale hazırlanıyor

 

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7. ve son yarışı olan 43.Hiti Rallisi, kısa adı ANOK olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından 28-29 Ekim tarihlerinde Çorum’da gerçekleştirilecek.

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun 7. ve son yarışı 43.Hitit Rallisi, 28-29 Ekim tarihlerinde kısa adı ANOK olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından Çorum’da düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün desteğiyle TOSFED Ralli Kupası kapsamında düzenlenen Hitit Rallisi, bu yıl Çorum Belediyesi katkılarıyla ulusal şampiyona finali olarak gerçekleştiriliyor. 28 Ekim Cuma günü saat 15.30’da Kültürpark’tan verilecek start ile başlayacak rallinin ilk gününde, ekipler Fuar Alanı içerisinde oluşturulan seyirci özel etabını geçecekler.Çorum Belediyesi adıyla geçilecek olan bu etabın ardından saat 16.50’dan itibaren rallinin ilk günü tamamlanmış olacak.İkinci gün heyecan, saat 08:30’dan itibaren Çorum Barajı bölgesinde yeralan Ahmediye ve Gemed etaplarında devam edecek. Bu iki özel etabın Şehit Erol Olçak ve Cem Celal Işık isimleri ile üçer kez kez geçilmesinin ardından saat 15:30’daRedbull.com Power Stage (avantaj etabı) etabı ile yarış sona erecek. Toplam uzunluğu 157 km., özel etap toplamı ise 71 km. olan 43.Hitit Rallisi, saat 15:55’ten itibaren şehir merkezinde yer alan Çorum Belediyesi önündeki finiş podyumunda tamamlanacak. Sezon finali öncesinde, şampiyona puan durumunda Peugeot Sport Türkiye destekli Neo Motorspor ekibi Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez 87 puanla lider durumda yer alırken, takımlar şampiyonasında da Castrol Ford Team Türkiye 128,4 puanla ilk sırada bulunuyor.

 

Karting nefes kesti

 

2016 Türkiye Karting Şampiyonası 6. ayağı, 17 sporcu katılımıyla Körfez Karting Pisti’nde düzenlendi. 3 ayrı kategoride sporcuların kıyasıya mücadelesi, izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. 2016 Türkiye Karting Şampiyonası 6.ayağı, İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü (İKOK) tarafından Körfez Yarış Pisti’nde organize edildi. Mini 8, Formula Junior 2, Formula Senior 4 ve Formula Master 3 olmak üzere toplam 17 sporcunun mücadele ettiği günün en heyecanlı yarışları mini kategoride gerçekleşti. Ömer Asaf Kolot, Zekai Özen ve Kerim Sulyak arasında 3 yarışta da son tura kadar tampon tampona birincilik mücadelesi yaşandı ve liderlik sürekli el değiştirdi. 3 yarış sonunda kazanılan puanlara göre Ömer Asaf Kolot birinci, Kerim Sulyak ikinci veZekai Özen de üçüncü olarak podyuma çıktılar. Formula Junior kategoriyi Mert Dalkıran birinci, İzel Karasu ikinci olarak tamamladılar. Formula Senior ve Formula Master kategorisi birlikte start aldı . Berkay Besler üç yarışı da ilk sırada tamamladı. Mert Dalkıran ile Gün Taşdelen arasında yaşanan mücadele sonrasında Mert ikinci, Gün ise üçüncü oldu. Üstün Üstünkaya da yarışı dördüncü olarak tamamladı. Formula Master kategorisinde ise 3 yarış sonunda Mehmet Çınar birinciliğin sahibi olurken Süleyman Sırrı Kolot ikinci ve İbrahim Erkan da üçüncü olarak yarışı tamamladılar. Türkiye Karting Şampiyonası 7. ayak yarışları, 6 Kasım tarihinde Körfez yarış pistinde gerçekleştirilecek ve sezon tamamlanmış olacak.

 

Seat Toledo’da sonbahar fırsatı

 

Toledo 1.2 lt TSI 110 HP Style modeli, uygun fiyat ve takas indirim fırsatı ile Aykan Kayseri’de

SEAT’ın konfor, geniş iç hacim ve düşük yakıt tüketimi özelliklerini buluşturan Toledo 1.2 lt TSI 110 HP Style modeli, otomotiv sektörünün güçlü firması Aykan Motor’un Kayseri showroomunda otomobil tutkunlarını bekliyor. SEAT’ın, uygun fiyata satın alınabilecek güvenli ve kaliteli bir aile aracı hedefiyle geliştirdiği Toledo’ya sahip olmak, artık daha kolay. Osman Kavuncu Caddesi üzerinde 16 bin 800 metrekare kapalı, 4 bin 500 metrekare düzenlenmiş açık alandaki concept showroomda Seat markasını Kayseri’nin yanı sıra İç Anadolu Bölgesinin diğer illeriyle buluşturan Aykan Motor, Toledo’da sonbahara özel cazip fırsatlar sunuyor. TDI ve TSI motor teknolojileri ve 7 ileri DSG şanzıman seçenekleriyle geniş bir model yelpazesi sunan Toledo, ileri güvenlik sistemleriyle de öne çıkıyor. Bütün SEAT Toledo’lar için geçerli olan ABS, ESC, ASR, ikincil çarpışma freni, yokuş kalkış destek sistemi, yorgunluk tespit sistemini içeren ileri güvenlik paketi, sürücü ve yolcu ön-yan hava yastıkları ve perde hava yastıklarını kapsıyor. Bu özelliklere, full LED farlar, ön park sensörü, KESSY anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, 6,5” dokunmatik ekranlı medya sistemi, arka görüş kamerası, ön bölge asistanı ve FULL Link teknolojisi de opsiyonel donanım olarak eklenebiliyor.

 

Scania yılın kamyonu seçildi

 

Scania’nın yeni uzun yol serisi, 2017 Yılı Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünü kazandı. Scania ödülünü 66. IAA Ticari Taşıtlar Fuarı’nda aldı. Scania’nın yeni S serisi, Avrupa çapında 25 dergiyi temsil eden 25 ticari taşıt gazetecisi tarafından ‘2017 Yılının Uluslararası Kamyonu’ seçildi. Ödül, Scania’nın Başkanı ve CEO’su Henrik Henriksson’a Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Ticari Taşıtlar Fuarı’nın basın gününde verildi. Scania’nın yeni uzun yol kamyonu jüriden toplam 149 oy alma başarısı gösterdi. Jüri, otomatik Opticruise şanzıman ile kısaltılmış vites geçiş süresi ve EGR’siz yüzde 100SCR ile sorunsuz çalışan motorları sayesinde yakıt tasarrufu sunan Scania’ların performansını övgüye değer gördü. Olağanüstü konforunun ve rakipsiz iç mekânın yanı sıra S kabinler güvenlik önemlerini üst seviyeye çıkartan yan perde hava yastığı ile donatıldı. Bu özellik ağır vasıta segmentinde ilk kez Scania tarafından sunuluyor. Jürinin değerlendirmelerini özetleyen Uluslararası Yılın Kamyonu Jürisi Başkanı Gianenrico Griffini ödülle ilgili “Yeni S serisi ile Scania, ağır yük segmentine uygun, hem bugünün hem de geleceğin taşımacılık ihtiyaçlarını karşılayabilecek “teknoloji harikası” araç üretmiş” açıklamasında bulundu.

 
 
 

Sürüşte konfor ve kolaylık

 

Duster ilk kez altı vitesli çift kavramalı EDC otomatik vites kutusu ile birlikte sunuluyor. Böylece otomatik vites kutusunun konfor ve rahatlığı, manuel versiyonun yakıt tasarrufu ve düşük CO2 emisyon değerleriyle bir araya getiriliyor. EDC’de yokuş kalkış desteği sunuluyor. Yokuş çıkarken EDC kontrol ünitesi frenleri devreye sokarak araç geri kaymadan önce sürücüye ileri hareket için gereken süreyi kazandırıyor. EDC vites kutusu Duster dCi 110bg S&S motora sahip 4x2 Laureate versiyonu ile sunuluyor. Dacia bazı pazarlarda gerçek özgün bir stile sahip Yeni Duster Black Shadow özel serisi müşterilerin beğenisine sunuluyor. Sportif ve zarif özellikler taşıyan Dacia’nın çok yönlü SUV modeli tüm dikkatleri üzerinde toplayacak. Söz konusu yeni seride parlak siyah ızgara ve kapı aynası muhafazaları, elmas efektli 16 inçlik siyah alaşımlı jantlar ve siyah kapı eşikleri yer alıyor. Duster Black Shadow bununla birlikte SUV mirasına sadık kalıyor: hepsi saten efektli krom ön ve arka koruma plakaları ve tavan barları. İç mekânda ise parlak siyah renkler ve deri kaplı direksiyon Duster Black Shadow’a farklı bir hava katıyor. Aracın ekipman düzeyi de oldukça tatminkar düzeyde olup Fransa’da MediaNav navigasyon ve geri görüş kamerası ile sunuluyor. 2004 senesinde yeniden canlandırılmasından bu yana Dacia markası, özellikle Avrupa ve Akdeniz bölgesinde dört milyondan fazla satış gerçekleştirdi. Ağustos 2016 sonunda Dacia dünya çapında 391 bin adetlik satış rakamıyla yeni bir rekor kırdı. Bu, 2015’e kıyasla yüzde 7.3’lük artış anlamına geliyor. Avrupa’da markanın pazar payı +0,1 puan ile yüzde 2,5, Eurasia Bölgesi’nde +0,1 puan ile yüzde 7,9 ve +1,7 puan ile Kuzey Afrika ülkelerinde yüzde 17,8 pazar payına sahip. Dacia modelleri, müşterileri arasındaki popülaritesini korumaya devam ediyor.

 
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam