SON DAKİKA
reklam
reklam

Güreşte Şampiyon Türkiye

Eklenme Tarihi: 4 Kasım 2016, Cuma - 09:00   Okunma Sayısı: 99197

Gençler kategorisinde düzenlenen 32. Uluslararası Cumhuriyet Kupası Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvasına İstanbul ev sahipliği yaptı. Turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Bulgaristan, Azerbaycan, Makedonya, Gürcistan, Özbekistan, Kazakistan, İran, Macaristan, Yunanistan, Romanya ve Hırvatistan’dan sporcular katıldı. 32. Uluslararası Cumhuriyet Kupası Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvasında 85’i Türk olmak üzere toplam 140 sporcunun mücadele etti.
Turnuva öncesinde Burhan Felek Kamp ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Sinan Büyükparmaksız, turnuvada mücadele edecek gençlerin 2020 Tokyo Olimpiyatları’na hazırlanmalarında katkıda bulunmak istediklerini belirterek, “Bu organizasyon gelecekteki genç güreşçilerin hazırlanması için çok önemli bit turnuva. Böylesine önemli organizasyonların sayılarının artması konusunda ciddi kaynaklar sunacağız. Bu kadar önemli ve anlamlı bir uluslar arası turnuvayı 32 yıl boyunca sürdürebilmek büyük başarıdır. Uluslararası arenada Türk milletinin yüzünü güldüren ata sporumuz güreşe biz de turnuvamızla destek vererek, yeni şampiyonların yetişmesine katkıda bulunacağız. Rio’da beş güreşçimiz yüzümüzü güldürdü. Bu organizasyonlar yeni Hamzalar, yeni Akifler, yeni Hakkılar yetiştirecektir” diye konuştu.

Desteğimiz sürecek

Ata sporumuz güreşe desteklerinin devam edeceğini söyleyen Spor A.Ş. Proje Geliştirme Müdürü Atilla Dolunay ‘’32 yıldır yapılan bir organizasyona Spor A.Ş. olarak destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Ata sporumuz güreşe destek olmak bizi mutlu ediyor. İleride güreşte alacağımız güzel sonuçlar bizi sevindirecek. Bu tür turnuvalar sayesinde gelecekte güzel sonuçlar alacağız. . Uluslararası Cumhuriyet Kupası Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvası Türk güreşi için son derece önemli bir turnuvadır. Desteğimiz devam edecek’’ diye konuştu.

Gençler için önemli

32. Uluslararası Cumhuriyet Kupası Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvası’nın Türk güreşinin geleceğinin teminatı olan gençler için çok önemli olduğunu belirten Grekoromen Milli takım antrenörü Salih Bora ‘’Bir İstanbullu olarak bu turnuvanın İstanbul’da yapılıyor olması beni gururlandırıyor. Bir çok Milli sporcu geçmişte Uluslararası Cumhuriyet Kupası Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvalarından yetişti. Buradan yetişen bir çok isim Milli takımlarda forma giydi’’ dedi.

Yabancı temas önemli

Türk güreşçilerinin kendilerini geliştirebilmesi için, uluslar arası  turnuvaların çok önemli olduğunun altını çizen Beşiktaş Güreş Takımı Genel Menajeri Necdet Uçar ‘’Tüm Cumhuriyet Turnuvalarına katıldım. Bizim sporcularımız birbirleriyle değil yabancılarla oynamalı. Cumhuriyet Turnuvaları bizim için çok önemli. Dünya güreşinin önde gelen ülkeleri geliyor. O nedenle bir Dünya Şampiyonası kadar değerli sporcular katılıyor’’ dedi.

Birincilik Türkiye’nin

Burhan Felek 50. Yıl Spor Salonu’nda organize edilen 32. Cumhuriyet Kupası Uluslararası Güreş Turnuvası’nda Türkiye şampiyon oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor ve Müdürlüğü ile Türkiye Güreş Federasyonu işbirliğinde bu yıl 32.’si düzenlenen Cumhuriyet Kupası Uluslararası Güreş Şampiyonası’nda 7 ülke arasında Türkiye şampiyon olmayı başardı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 32. Cumhuriyet Kupası Uluslararası Güreş Turnuvası bu yıl da çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Üç gün süren turnuvada Türkiye’nin yanı sıra Makedonya, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya, Yunanistan ve Azerbaycan olmak üzere 7 ülkenin güreşçileri minderde birincilik için mücadele etti. Grekoromen ve serbest stilde düzenlenen turnuvada birincilik için ter döken 120 sporcu arasından en yüksek puanı Türkiye alarak güreşte bir numara olduğunu bir kez daha gösterdi. Burhan Felek 50. Yıl Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve üç gün süren turnuva boyunca devam eden müsabakalarda güreşçiler 50, 55, 60, 66,74, 84, 96 ve 120 kiloda madalya mücadelesi verdiler. Serbest stilde 75 puan ve grekoromen stilde 78 puan alan Türkiye turnuvanın şampiyonu oldu.

 

Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam