SON DAKİKA
reklam
reklam

Belçika'ya darbe girişimi sonrası 225 iltica başvurusu

Eklenme Tarihi: 17 Kasım 2016, Perşembe - 15:00   Okunma Sayısı: 74031

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası en az 225 Türk vatandaşı, Belçika'dan iltica istedi.

Belçika Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken'in bir soru önergesine verdiği cevaba göre, Türk vatandaşlarının Belçika'daki iltica başvuruları 15 Temmuz sonrası 10 kat arttı.

Mayıs ve haziranda 17 kişi başvuruda bulunurken, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası ekim sonuna kadarki sürede 175 kişi sığınma istedi. Kasım ayının ilk 10 günündeki başvuru sayısı ise 50 oldu.

Bakan Francken, Belçika Sığınmacılar ve Vatansızlar Genel Komisyonunun (CGRA) darbe girişimi öncesi de bellli başvuruları kabul ettiğini söyledi. Darbe girişimi öncesi başvuruların ağırlıklı olarak PKK yandaşlarından, 15 Temmuz sonrası ise ağırlıklı olarak FETÖ yandaşlarından geldiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, "Belçika, şu anda bu işin adeta önemli bir merkezi. Sadece PKK değil FETÖ'nün de önemli bir merkezi. Bu kadar önemli hadiseler oluyor, camilerimiz orada kundaklanıyor, kimsede bir duyarlılık söz konusu değil." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam