Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-mersine-kos-mersinde-kos-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Mersin’e koş, Mersin’de koş - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Mersin’e koş, Mersin’de koş

Eklenme Tarihi: 18 Kasım 2016, Cuma - 09:00   Okunma Sayısı: 106234

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İstanbul'da düzenlediği Basın Toplantısı ile Uluslar arası Mersin Maratonu’nun tanıtımını yaptı. Bu yıl 'Demokrasi Şehitleri' anısına koşulacak olan 'Uluslararası Mersin Maratonu'nun İstanbul tanıtımına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Celalettin Deniz Toker ve 2. Uluslararası Mersin Maratonu'na katılacak olan Milli Maratoncu Bekir Karayel katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, 'Demokrasi Şehitleri' anısına, "Mersin'e koş Mersin'de koş" sloganıyla 11 Aralık 2016 Pazar günü gerçekleştirecek olan '2. Uluslararası Mersin Maratonu' hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Düzenlenen maratonun Avrupa'nın en iyi maratonları arasında yer aldığını belirten Kocamaz, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Mersin Maratonu, Avrupa Atletizm Birliği tarafından 5 yıldız derecesi ile ödüllendirilerek Avrupa'nın en iyi maratonları arasındaki yerini şimdiden almış bulunuyor. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

 

Dört kategoride düzenlenecek

 

Dört parkurdan oluşacak olan maratonda dereceye giren sporculara toplam 155 bin 550 TL ödül verileceğini ifade eden Kocamaz, ödüllerin Maraton, Maraton Türk Sıralaması, Maraton Yaş Grupları, 15 km, 15 km Türk Sıralaması, 15 km Yaş Grupları ve Maraton Bedensel Engelli Tekerlekli İskemle Yarışı kategorilerinde dağıtılacağını söyledi. Birçok alanda 'marka şehir' olma potansiyeline sahip olan Mersin'i düzenledikleri ulusal ve uluslararası etkinliklerle spor alanında da markalaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Kocamaz, "Başta turizm, tarım, lojistik ve sanayi olmak üzere pek çok alanda 'Marka Şehir' olma potansiyeline fazlasıyla sahip olan Mersinimizi spor alanında da 'marka şehir' haline getirmek istiyoruz. Bu çerçevede 2013 Akdeniz Oyunlarını hatırlatmayı yararlı buluyorum. Bu uluslararası organizasyon kapsamında yapılan tesisleri en iyi şekilde kullanmak ve değerlendirmek kararındayız" diye konuştu.

 

Mersin spor şehri

 

Birçok spor faaliyetine ev sahipliği yapan Mersin'de gerçekleştirilen her aktivitenin karşılığını aldıklarını ve Mersin'in artık bir spor şehri olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Ayrıca 2015 ve 2016 yıllarında Avrupa'nın en büyük atletizm yarışması olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile 20. Avrupa 10 Bin Metre Koşusu Kupasını da Mersin'de başarıyla gerçekleştirdik. Yaptığımız hiçbir organizasyonun karşılıksız kalmadığını görmekten mutluyuz. Mersin artık bir spor şehridir. Bunu herkes biliyor" şeklinde konuştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları her uluslararası organizasyonu Türkiye'nin tanıtımında bir araç olarak gördüklerini de belirten Kocamaz, 2. Uluslararası Mersin Maratonu'nu Türk milletinin barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajlarını dünya kamuoyuna ulaştırmak için düzenleyeceklerini söyleyerek, herkesi Mersin Maratonu'na katılmaya davet etti.

 

Maraton Fuarı

 

Maratondan iki gün önce 9-10 Aralık 2016 tarihleri arasında Mersin Forum Alışveriş Merkezi’nde “Maraton Fuarı” düzenleneceğini söyleyen Kocamaz ‘’Sporcuları, sporseverleri ve sektörel firmaları buluşturacak olan fuar sırasında kayıt yaptıran sporcuların göğüs numaraları ve yarış malzemeleri de kendilerine teslim edilecek. Yarış malzemeleri, Maraton Fuarı dışında hiçbir yerde ve zamanda dağıtılmayacaktır. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz 1. Uluslararası Mersin Maratonu’nda Türkiye dâhil 10 ülkeden 42 km. yarışına 250, 15 km. yarışına 675 sporcu katılmıştı. Bu yılki katılımların daha yüksek olacağını ümit ediyoruz. Halk koşusuna da tüm halkımızı bekliyoruz. Geçen yıl dereceye giren sporculara toplam 142 bin 500 TL ödül vermiştik. Bu yıl toplam 155 bin 550 TL’lik para ödülünü, Maraton, Maraton Türk Sıralaması, Maraton Yaş Grupları, 15 km., 15 km. Türk Sıralaması, 15 km. Yaş Grupları ve Maraton Bedensel Engelli Tekerlekli İskemle Yarışı kategorilerinde dağıtacağız. 42 km. parkurunda kadınlar ve erkekler kategorisinde birinci gelenleri 5 bin dolar, 15 km parkurunda kadınlar ve erkekler kategorisinde birinci gelenleri ise 2 bin 250 dolar ile ödüllendireceğiz’’ şeklinde konuştu.

 

Mutluluk için Spor

 

Hayattaki hiçbir başarının tesadüf olmadığını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ‘’ Spor yapan insan, her yeni güne ve her yeni işe dinç, istekli ve kuvvetli başlar. Spor sayesinde sabırlı olmayı, ölçülü ve planlı çalışmayı öğrenir. Kendisi ve toplumla barışık, pozitif bir hayat yaşamaya başlar. Sağlıklı, mutlu, huzurlu, başarılı, verimli ve kaliteli bir yaşamın anahtarı olan spor; gençlik yıllarını geride bırakan kişiler için de önemlidir. Doğru beslenme alışkanlıkları ile birlikte spor, sağlıklı bir yaşamın ve kaliteli bir yaşlanma sürecinin de temel taşıdır. Fiziksel ve ruhsal olduğu kadar toplumsal gelişim bakımından da önemli olan spor, birey ile toplum arasındaki ilişkileri sağlıklı bir zemine oturtur. Spor sayesinde insanlar aynı amaçlara yönelmeye, birlikte hareket etme duygusunu yaşamaya başlarlar. Sportif etkinliklerin yaygın ve gelişmiş olduğu toplumlar güçlü ve mutludurlar. Bu bağlamda spor, sadece bir yarışma ve fiziksel üstünlük kurma aracı değil, önemli ve sürekli bir sosyal olgudur. İnsan bizim için bir üretim aracı değil, kutsal bir emanettir. Onun sağlığı, huzuru, refahı, fikren ve ruhen gelişmesi bizim için kutsal bir uğraştır. Genç-yaşlı, kadın-erkek, çalışan-çalışmayan, engelli-engelsiz herkes için spor alanları oluşturmak, spor kültürünün yaygınlaşması için spor organizasyonları düzenlemek en temel görevlerimiz arasındadır’’ dedi.

 

 

Marka Şehir olmak

 

Ulusal ve uluslararası ölçekteki tüm organizasyonlar ile Mersin’in hızla önemli bir spor kenti haline geldiğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ‘’Amacımız ilimizin bu özelliğini daha da geliştirmektir. Kanunla tanımlanan yetki ve sorumluluklarımız çerçevesinde turizm potansiyelimizi en yüksek seviyeye çıkarmak, ilimizi bir kültür ve spor kenti haline getirmek çabasındayız. Spor kültürünü insanımız bir yaşam biçimi haline getirerek, Mersin’imizi sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın hatta dünyanın sayılı spor merkezlerinden biri haline getirmek vizyonuyla hareket ediyoruz. Başta turizm, tarım, lojistik ve sanayi olmak üzere pek çok alanda “marka şehir” olma potansiyeline fazlasıyla sahip olan Mersin’imizi, spor alanında da “marka şehir” haline getirmek istiyoruz. Bu çerçevede 2013 Akdeniz Oyunlarını hatırlatmayı yararlı buluyorum. Bu uluslararası organizasyon kapsamında yapılan tesisleri en iyi şekilde kullanmak ve değerlendirmek kararındayız. Ayrıca 2015 ve 2016 yılı içerisinde Avrupa’nın en büyük atletizm yarışması olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı ayrıca da 20. Avrupa 10 Bin Metre Koşusu Kupasını da Mersin’de başarıyla gerçekleştirdik’’ şeklinde konuştu.

 

Tarih şehri Mersin

 

Özellikle uluslararası organizasyonların çok önemli olduğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  ‘’Spor sayesinde toplumlar kendi tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini başka milletlere tanıtma fırsatını bulurlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz de sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirerek, Mersin’imizin ve Türkiye’mizin değerlerini, sporcu misafirlerimize ve sizlerin aracılığıyla da dünya spor camiasına en iyi şekilde tanıtacağımızdan eminiz.

UNESCO’nun Dünya Miras listesinde 15, Dünya Geçici Miras Listesi’nde 60 adet varlığı bulunan Türkiye’miz, tüm insanlığa ve dünya barışına model oluşturabilecek bir coğrafyadır.

Dünyanın ilk tapınağı olan 12 bin 500 yıllık Göbeklitepe, dünyanın ilk şehri olan 9 bin 500 yıllık Çatalhöyük, 10 bin yıllık Mersin’deki Yumuktepe, Tarsus’taki Gözlükule ve daha nice değerleriyle Türkiye, dünyanın en eski açık hava müzesidir. Her karış toprağında köklü medeniyetlerin izlerini barındıran Mersin’imiz de dünya kültür tarihinin en nadide eserleriyle doludur.

Ülkemizin değerlerini, milletimizin barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajlarını dünya kamuoyuna ulaştırmak için 11 Aralık’ta düzenleyeceğimiz Mersin Maratonuna tıpkı diğer ulusal ve uluslararası organizasyonlarda olduğu gibi büyük önem veriyoruz.

 

Gelin tanış olalım

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’de düzenlenen her uluslararası organizasyonu, ülkemizin bir tanıtım aracı olarak gördüklerini belirten Kocamaz ‘’ Her kıyısında ayrı bir medeniyetin gülümsediği Akdeniz’in zümrüt kıyılarında bulunan Mersin’imizde spor üzerine kurduğumuz barış ve kardeşlik köprüsünün tüm dünyada yankılanmasını istiyoruz. “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir” diyen Mevlana, asırlar öncesinden bugünlere şöyle sesleniyor:

“Bazen bitmek bilmeyen dertler, yağmur olur üstüne yağar.Ama rengârenk gökkuşağı da yağmurdan sonra çıkar.” Bugün başta komşu coğrafyalarımız olmak üzere tüm dünyanın üzerine dertler yağmur gibi yağsa da, 11 Aralık’ta Mersin semalarında yükselecek gökkuşağımızın, tüm dünyaya gülümsemesini istiyoruz. Sizlerin de desteğiyle, “Gelin tanış olalım / İşin kolay kılalım / Sevelim Sevilelim / Dünya kimseye kalmaz” diyen Yunus Emre’nin evrensel mesajlarını, barış ve kardeşlik dolu yarınların müjdecisi olarak tüm insanlığa sunmak istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2. Uluslararası Mersin Maratonu’nun başta Mersin’imiz olmak üzere, ülkemize ve tüm dünyaya güzellikler getirmesini temenni ediyorum’’ dedi.

 

Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam