Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-cocugum-babasinin-cezaevinde-calistigini-saniyor-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
'Çocuğum babasının cezaevinde çalıştığını sanıyor' - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

'Çocuğum babasının cezaevinde çalıştığını sanıyor'

Eklenme Tarihi: 21 Kasım 2016, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 59444

MANİSA 

Salihli ilçesinde, 16 yaşında kaçıp 17 yaşındaki iken mahkeme kararıyla evlendikten 3,5 yıl sonra "cinsel istismar" suçundan açılan kamu davası nedeniyle cezaevine giren eşinin yolunu gözleyen 1 çocuk annesi Merve Sarıkaya, kendi rızasıyla evlendiğini, eşinin tecavüzcülerle "aynı kefeye konulmasına" üzüldüğünü belirterek, "Erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine' ilişkin düzenlemenin bir an önce çıkmasını istediğini söyledi.

Merve Sarıkaya, AA muhabirine, kendisinden 4 yaş büyük Hüseyin Ali Sarıkaya ile ailesi onaylamadığı için 16 yaşında iken kaçtığını, ailesinin şikayette bulunduğunu, ancak ailelerin ikna olmasının ardından 17 yaşında mahkemeden karar çıkartarak resmi nikah kıydıklarını anlattı.

Ailesinin de şikayetini çektiğini ifade eden Sarıkaya, "Ailemin evinden telli duvaklı gelinlik giyerek çıktım ve düğünümüz yapıldı. Tabii bu süreçte yaşımın küçük olmasından da dolayı kamu davası açılmış. Haberimiz yoktu. Evliliğimizin yaklaşık 4. yılında bir gece evimize gelen polisler eşimi karakola götürdüler. Daha sonra da adliyeye götürdüler. Çıktığı mahkeme sonucu 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi." diye konuştu.

Sarıkaya, eşinin cezaevine girmesi nedeniyle bir süre sonra oturdukları evin kirasını ödeyemedikleri için çıkmak zorunda kaldıklarını şimdi kayınvalidesi ile birlikte 2 odalı bir evde çok zor şartlarda yaşamaya çalıştıklarını söyleyerek, "Kayınvalidemin aldığı dul aylığı ile hem bu evi geçindirmeye çalışıyoruz, hem de cezaevinde olan eşime destek olmak için çaba harcıyoruz." dedi.

Eşinin bir gece vakti evden alınıp karakola götürülmesini unutamadığını, 2,5 yaşındaki oğluna henüz babasının "mahkum" olduğunu söyleyemediğini dile getiren Sarıkaya, şunları anlattı:

"Eşim 2,5 yıldır Salihli T Tipi Kapalı Cezaevi’nde. Bir gün televizyonda haberleri izlerken bu yasanın mecliste görüşülmeye başlandığını gördük. O kadar çok sevinmişiz ki kayınvalidem ile bağırıp ağlamaya başlamışız. 4,5 yaşındaki oğlum bizim sevinçten ağladığımızı görünce 'Yaşasın babam eve gelecek' diye sevinmeye başladı. Eşim, cezaevine girdiğinde oğlum henüz 2 yaşında idi. Babasının cezaevinde çalıştığını sanıyor. Onun, orada para kazandığını sanıyor."

"Tecavüzcülerle eşimin aynı kefeye konması zoruma gidiyor"

Sarıkaya, "Erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine" ilişkin düzenlemenin bir an önce çıkmasını istediklerini belirterek "Biz bu yasanın mutlaka onaylanmasını istiyoruz. Eşimin bir an önce cezaevinden çıkıp, ailesine kavuşması, çocuğunu doya doya sevmesi en büyük dileğimiz. Biz eskiden olduğu gibi mutlu bir aile olmak istiyoruz." diye konuştu.

Televizyonda çıkan tartışmaları izledikçe çok üzüldüğünü dile getiren Sarıkaya, "Eşimin tecavüzcülerle aynı kefeye konulması çok zoruma gidiyor. Eşim bana tecavüz etmedi ki. Biz birbirimizi sevdik ve ben ona kaçtım." ifadelerini kullandı.

Şehri Sarıkaya da oğlu ve gelininin birbirlerini severek evlendiklerini dile getirerek, "Ancak bu süreçte açılan kamu davasından dolayı oğlum, cezaevine girince tüm hayatımız altı üst oldu. Adeta perişan olduk. Eşimden kalan dul aylığı ile bu 2 göz odada yaşama çalışıyoruz. Gelinim, 4,5 yaşındaki torunum Orhan Ege, 85 yaşındaki hasta babam Nurullah Akkanat ile birlikte çok zor durumdayız. Bu yasanın çıkıp oğlumun yeniden bizlere kavuşmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam