SON DAKİKA
reklam
reklam

Bahreynlilerin gözü Türkiye'de sağlık, eğitim ve gıdada

Eklenme Tarihi: 8 Aralık 2016, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 75615

ANKARA 

Bahreynli Venture Capital Bank Üst Yöneticisi Abdullatif Janahi, Türk ekonomisinin büyüme potansiyeline güvendiklerini belirterek, "2017’deTürkiye'de sağlıkeğitim ve gıda sektörlerinde yeni yatırımlar yapmak istiyoruz." dedi.

Janahi, Bahreyn Merkez Bankasından İslami bankacılık lisansı olan ve 1,5 milyar dolar büyüklüğünde bir fonu yöneten Venture Capital Bank'ın mevcut yatırımları ve Türkiye ekonomisi hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Bankanın kurulduğu günden beri Türkiye'nin her zaman gündemlerinde yer aldığını kaydeden Janahi, "Bu çerçevede ilk yatırımımızı 2012'de konsantre meyve üretimi yapan bir Türk firmasının çoğunluk hisselerini alarak yaptık. Söz konusu firmanın gelirleri o günden bugüne üç katına çıktı. Tarım sektöründe yaptığımız yatırıma güveniyoruz ve ilave satın almalarla kapasitemizi büyütmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Janahi, Türkiye'de gündelik olaylardan en az etkilenen gıda, eğitim ve sağlık sektörlerine odaklandıklarını anlatarak, "Asıl amacımızın stratejik ortaklık kurmak ve işi büyütmek olduğunu baştan ısrarlı bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Şirket sahiplerini, yönetimi ele geçirmeye çalışmadığımıza ikna etmek bazen uzun sürebiliyor. Ama bir kez ikna olduktan sonra, şirketler yatırım yapmamız için ısrar ediyorlar.” diye konuştu.

Yönetimi ve potansiyeli iyi olan şirketlere yatırım yaptıklarını, çoğunluk ya da azınlık hissesine sahip olmayı önemsemek yerine her iki tarafa da değer katacak ortaklıklar kurmaya çalıştıklarını dile getiren Janahi, "Türk ekonomisinin büyüme potansiyeline güveniyoruz. Türkiye'de 300 milyon dolar civarında yatırım yaptık. 2017’de Türkiye'de sağlık, eğitim ve gıda sektörlerinde yeni yatırımlar yapmak istiyoruz." diye konuştu.

15 Temmuz kalıcı hasar bırakmadı"

Türkiye'deki darbe girişiminin etkilerini değerlendiren Venture Capital Bank Üst Yöneticisi, "15 Temmuz darbe girişiminin Türk ekonomisi üzerinde kalıcı bir hasar bırakacağını düşünüyor olsaydık bugün hala burada yatırımlarımızın arkasında durmaya ve yeni fırsatlar kovalamaya devam etmezdik. Türkiye’ye duyduğumuz güven burada iş yapmamız için kalmamızı sağlıyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam