SON DAKİKA
reklam
reklam

Gravüre adanan bir hayat

Eklenme Tarihi: 13 Aralık 2016, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 76855

Güngör İblikçi

1936 Akşehir doğumludur. Altı yıl devam ettiği İstanbul Güzel Sanatlar Akademisini 1959 yılında birincilikle bitirmiştir. Sanatını geliştirmek amacıyla 1961 yılında İsviçre’ye giden İblikçi, Cenevre’deki Güzel Sanatlar Akademisi’nin gravür bölümünden diploma almıştır.

Sanatına olan sevgisi, yaptığı işe saygısı ve adanmışlık ile geçen yarım asır… Mücadeleci bir kişilik, köklü deneyimlerden gelen yetkinlik, kendine ait bir üslûp ile kendi alanında eşsizlik… Âlemin içinde başka bir âlem olan usta,  birçok uluslararası ekspozisyona katılmıştır.

 

Expozisyonlar arasında

    1968, 1970, 1972 yıllarında eme Biennale İnternationales de la Gravür Caracovie (Eserlerinden biri Caracovi müzesi tarafından satın alınmıştır.

    1971  3 eme salon dela Jeune Grafico d’Arte Palazzo Strozzi Fierenze

    1972. Expozisyon İnternationale de Gravüre Frechen Allemayne

    1972. Norweyion İnternationale print Bienale

    1972-1973  II. III eme İnternational print Bienal-Bradford II et III eme Biennales İnternationales de Buenos-Aires.

Her bienalde İblikçi’nin eserleri satılmış ve yeni eserler alınmıştır. Yine 1970 yılından 2015 yılına kadar katıldığı sergilerde çeşitli ödüller almıştır.

 

Belkıs Soran’ın anlatımıyla

Belkıs Soran, Güngör İblikçi’nin Akademi’den sınıf arkadaşıdır. Güngör Bey’i bakın nasıl anlatıyor?

Güngör İblikçi, yapıtlarının kaynağını Anadolu’dan almış, Asya, Bizans ve Orta Doğu kültürlerini birleştirme çabası göstermiştir. Bu zenginliği gravür ve tuvallerine özgün bir üslupla yansıtarak bizlere sunmaktadır.

Motifleri, simgeleri ve renkleri bir birleriyle uyumlu hale getirerek bütünü en güzel şekliyle ortaya çıkarmıştır. Kendini aşma çabasının bir tezahürü olarak bizleri ışık tünellerinin ötesine, evrenin zamansız boyutlarına çekmeye çalışmıştır.

Sergi 2016 Aralık ayı boyunca ziyaretçilere açıktır.

 

Editör: CENGİZ BAYSU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam