SON DAKİKA
reklam
reklam

FIS Anatolian Cup başladı

Eklenme Tarihi: 20 Aralık 2016, Salı - 14:00   Okunma Sayısı: 78241


HABER ve FOTOĞRAFLAR: MURAT İLTER

Uluslararası Kayak Federasyonları Birliği (FIS) ile Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Kupası slalom yarışları 9 ülkeden 53 sporcunun katılımı ile Erzurum Palandöken’de başladı. FIS Anatolian Cup 22 Aralık'ta sona erecek. 

Anatolian Cup, Anatolian Cup, geçmişte Dünya Üniversite Oyunlarına ev sahipliği yapan ve gelecek yıl Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları EYOF'a ev sahipliği yapacak Erzurum Palandöken’de başladı.Kısa adı FIS olan Uluslararası Kayak Federasyonları Birliği ile Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Kupası Erzurum Palandöken’de Türkiye, Hindistan, Arnavutluk, Macaristan, Fas, Pakistan, Bosna Hersek, Yunanistan ve Gürcistan’da  16’sı kadın toplam 53 sporcu katılımı ile yapıldı.Alp disiplini slalom yarışlarında kadınlarda Arnavutluk’dan Suela Mehilli ilk sırada yer alırken Özlem Çarıkçıoğlu ikinci, Bosna Hersek’den Sara Sisic üçüncü oldu. Erkeklerde ise podyumda iki Türk sporcu yer aldı. Podyumun ilk basamağında 2010 Kış Olimpiyatında Gürcistan bayrağını taşıyan Lason Abramashvili yer alırken, Milli sporcularımız Nihat Enes Limon ikinciliği, Serdar Deniz ise üçüncülüğü elde etti. Madalya töreni sonrasında konuşan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar,Türk sporcuların podyumda yer bulmasının kendisini sevindirdiğini söyledi. FIS Anatolian Cup 22 Aralık'ta sona erecek. 

​Kayak sezonu başladı

Erzurum Palandöken’de düzenlenen Anatolian Cup yarışıyla Türkiye'de 2016-2017 kayak sezonu da resmen start almış oldu. FIS Anadolu Kupası slalom ve büyük slalom yarışmaları 22 Aralık 2016'ya kadar Sway Pistinde devam edecek. Bir sonra ki Uluslararası yarış ise 7-9 Ocak 2017 tarihleri arasında ​Kayseri Erciyes Hacılar Pistinde yapılacak. Erzurum Palandöken Sway pistinde düzenlenen Uluslararası FIS Anadolu Kupası’nda dereceye giren kadınlarda Sueta Mehilli, Özlem Çarıkçıoğlu ve Sara Sisic madalyalarını Arnavutluk Kayak Federasyonu Başkanı Schkim Memi, erkeklerde dereceye giren Lason Abramashville, Serdar Deniz ve Nihat Enes ise madalyalarını Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın elinden aldı.

Milliler iyi başladı

Erzurum Palandöken'de düzenlenen FIS Anatolian Cup'da Türk Kayak Milli takımı iki ikincilik ve bir üçüncülük elde etti. Anatolian Cup'ta mücadele edecek Milli takım sporcularımız şöyle; Selin Spencer Çiloğlu, Ayşe Duru, Lara Pelin Tamer, Özlem Çarıkcıoğlu, Yağmur Gerek, Sıla Kara, Dila Çakmak, Tayra Tunca, Mustafa Topaloğlu, Sait Demir, Can Bostan, Ahmet Kaan Aytekin, Ali Zincirkıran, Serdar Deniz,Kerem Timur, Muhammet Umut Seflek, Emre Can Encoban, Tayfun Yurdadon, Emrah Sare, Yiğit Erinç Çakır, M.Yiğit Kalın, Aybaran Ocak, Fatih Gül.

Hedef 2026 Olimpiyatları

Hedeflerinin Türkiye’de 4 milyon kişiyi kayak sporuyla tanıştırmak olduğunu belirten Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, 2026 Kış Olimpiyatlarına aday olacaklarını söyledi. Ülkemizde kayak sporunun tanıtılması ve sevdirilmesi için yılda bir kez sezonluk olarak yayınlanan S8 Plus Kış Sporları dergisinin üçüncü sayısının, ülke genelinde tüm gazete bayileri ve D&R mağazalarında Nisan 2017 sonuna kadar raflarda bulunabileceğini belirten Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar ‘’Ülkemizde bir ilke daha imza atarak şehirlerde 3+ Kayak Akademilerinin startını verdik’’ dedi.  İstanbul başta olarak, Ankara, İzmir başta olmak üzere bir çok ilde 3+ Kayak Akademilerinin açılacağını sözlerine ekleyen Başkan Yarar, minik kayakçıların şehirlerde, kapalı salon ve havuzlarda denge, koordinasyonlarının geliştirilerek, simülatörler ile kayak sporunu güvenli ortamlarda öğrenerek dağlara hazır olacaklarını söyledi.

Olimpiyata katılmak için önemli

İkinci kez düzenlenen FIS Anatolia Cup’ın ülkemizden olimpiyatlara katılmak ve deneyim kazanmak isteyen sporculara önemli bir fırsat sunduğunu söyleyen Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Vekili Doç.Dr. Fatih Kıyıcı ‘’İkincisini düzenlediğimiz FIS Anatolia Cup, ülkemizden olimpiyatlara katılmak ve deneyim kazanmak isteyen sporcularımıza önemli bir fırsat sunuyor. Buradan alınacak FIS puanlarıyla sporcularımız olimpiyatlara katılabilmek için bir kazanç elde edecekler. Geçen yıl yarışlara 12 ülke katılmıştı. Bu sene yarışlara 8 ülke katılıyor. Bu ülkeler arasında kendi sporcularımızda var. Üç slalom, iki büyük slalom yarışması yapılacak. Ayrıca bu yarışmalar Eyof içinde test yarışması oluyor. Eyof pistinde yapacağımız yarışmalarda teknik ekibimiz, hakemlerimiz ve sporcularımızın tüm imkanlarını test edip önceden Eyof’a hazır olmalarını sağlamak için bu imkanı değerlendirmek istiyoruz‘’ dedi.

EYOF çok önemli

Yarar, federasyon olarak 2016-2017 sezonunu çok önemsediklerini çünkü bunun 2018 Olimpiyatları hazırlığı için en son sezon olduğuna işaret ederek, "Gelecek sene bir olimpiyat heyecanı içinde olacağız. İnşallah Kore'de olacağız. Erzurum'da dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Oyunları'na (EYOF') ev sahipliği yapacağız. EYOF çok önemli bir organizasyon. EYOF'un içinde yarışanlar, önümüzdeki olimpiyatlarda yarışmaya aday insanlar. Bu Türkiye'yi tanıtım açısından çok büyük bir fırsat. Çünkü olimpiyat hedefleyen bütün sporcular burada olacak. Erzurum Universiade 2011'de o seviyede sporcular yoktu."değerlendirmesinde bulundu.

İlklerin federasyonu

Görevde oldukları dönem içerisinde bir çok ilke imza attıklarını söyleyen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, " 80 yıllık Kayak Federasyonu tarihinde ilk defa dünya kupasına katılma hakkı kazandık. İnşallah artık dünya kupasında Türkiye'yi temsil eden kayakla atlamacıları görebileceksiniz. Bizim en zor koşularda bile ne kadar kararlı bir mücadele verdiğimizin bir göstergesi olsa gerek. Biatlon, kayaklı koşu, snowboard da önemli başarılar elde ettik. Alp disiplininde de FIS Anatolian Cup yarışlarında yarışçılarımızdan iyi neticeler bekliyoruz. Bu bizim için bir aşamadır ama neticeye ulaşacağımız bir hedef değildir. Bizim Türkiye için çok büyük hedeflerimiz var. Olimpik hedeflerimiz var. 80 yılda alamadığımız başarılı sonuçları almamız bizi gevşetmeyecek. Olimpiyatlarda madalyayı hedefleyen bir federasyon olduğumu buradan tekraren ifade etmek istiyorum" dedi.

Tabuları yıkacağız

Kayak sporunun korkulan bir spor olmadığını söyleyen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, ‘’Halkımız arasında yerleşim tabular var. Yüzme boğulursun, kayma bir yerini kırarsın gibi. Biz bu tabuları yıkacağız’’ dedi. TKF Başkanı Yarar, Türkiye'de kayağı geliştirmeye, sevdirmeye çalıştıklarını, bunun da sportif anlamın ötesinde iktisadi olarak Türkiye'ye getireceği değerleri ekonometrik olarak ortaya koymaya gayret ettiklerini vurguladı.Aile yapısında spor kültürün zayıf olması dolayısıyla korku kültürün öne çıktığının altını çizen Yarar, "Türkiye'deki halkımıza kayağı nasıl sevdireceğiz? Biraz bu konuda bilinçaltlarımızdan bizim bir derdimiz var. Dünyanın en büyük dağlarına sahip olma konusunda önderken kaymak konusunda özürlüyüz. Niye? Korkutulma daha aileden başlıyor. Halbuki bizim bu yapıyı komple değiştirmemiz lazım. Çocuklarımıza korkuyu değil, sporu öğretmemiz, teşvik etmemiz lazım ve onları ehil ellere teslim etme konusunda aile olarak cesaretli olmamız lazım. biz tabiki çocuğunu denize at, kendi kendine yüzer demiyoruz. Yüzmeyi ve kayağı en iyi şekilde öğretecek eğiticilerimiz var. Çünkü ailede biz bu menfi zihniyeti aşamazsak çocuklarımıza spor yaptırmamız mümkün değil" diye konuştu.

Kış sporları basını madalyalarını aldı

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası FIS Anadolu Kupası'nda Kış sporları Medyası da TKF tarafından madalya ile ödüllendirildi. Birincilik madalya kazanan Murat İlter, madalyasını Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar'ın elinden alırken, ikincilik madalyası kazanan Sinan Beratlıgil ve üçüncülük madalyası almaya hak kazanan İlker Alpkaya ise madalyalarını TKF Uluslararası İlişkiler Koordinatörü ve PR-Medya Teknik Komite Üyesi Nur Erden'in elinden aldılar.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam