SON DAKİKA
reklam
reklam

Bolu Dağı'nda yılkı atlarına yem bırakıldı

Eklenme Tarihi: 19 Ocak 2017, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 94927

BOLU

Bolu Dağı'nda yılkı atları için yem bırakıldı.

Kar ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan atlar, kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu bölgede, yayla evlerinin yakınlarına ve karların eridiği yerlere gelerek beslenmeye çalışıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ekiplerince, kar kalınlığının yer yer 30 ila 40 santimetreye ulaştığı At Yaylası'na, yılkı atlarının sık dolaştığı alanlara saman ve yonca balyaları bırakıldı.

Müdürlükte görevli orman mühendisi Samet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarının kış aylarında aç kalmaması için yemleme çalışması yaptıklarını belirterek, "Bugün At Yaylası mevkinde yılkı atlarını yemledik. Haftada bir yaptığımız çalışma kapsamında, bugün 120 kilo yonca ve samanı alana bıraktık." diye konuştu.

Yılmaz ayrıca yemleme çalışmalarının Aladağ, Yedigöller ve Abant çevresinde de gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam