Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-hudut-kartallari-vatan-icin-nobette-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
'Hudut Kartalları' vatan için nöbette - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

'Hudut Kartalları' vatan için nöbette

Eklenme Tarihi: 29 Ocak 2017, Pazar - 18:00   Okunma Sayısı: 71667

ŞIRNAK - Zekeriya Güneş/Ekrem Payan

Şırnak'ın Uludere ilçesi Irak sınırında "Kartal Yuvası" denilen 2 bin 30 rakımlı Karaçalı üs bölgesinde sıfırın altında 20 dereceye kadar düşen sıcaklıkta eli tetikte, gözü hudutta olan Mehmetçik, hem sınır hattından gelebilecek tehditlere hem de kaçakçılık olaylarına karşı hazırda bekliyor.

PKK'lı teröristlerin Irak'ın kuzeyindeki kamplardan Türkiye'ye geçişlerini önlemek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince hava destekli operasyonlar sürdürülürken, hudut birlikleri de Türkiye-Irak sınırında dondurucu soğuğa rağmen 7 gün 24 saat esasıyla nöbet tutuyor.

Sıfırın altında 20 dereceye kadar düşen sıcaklıkta eli tetikte, gözü hudutta bulunan askerler, hem sınır hattından gelebilecek tehditlere hem de kaçakçılık olaylarına karşı hazırda bekliyor.

Kış aylarında karayoluyla ulaşımın güçlükle sağlanması nedeniyle havayoluyla gidilen, bölgenin en yüksek tepelerinde olması özelliğiyle "Kartal" ismi verilen Karaçalı bölgesindeki Mehmetçik, teröristlerin sızma ve saldırı girişimlerini önlemek amacıyla, günün farklı saatlerinde üs çevresi ve sınır hattında sürekli teyakkuzda olacak şekilde devriye görevi yapıyor.

"Görevimizi büyük bir motivasyonla ve gayretle yerine getiriyoruz"

48. Hudut Tugay Komutan Yardımcısı Piyade Kurmay Albay Nizamettin Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yer yer 3 metreye ulaşan karın olduğu arazi şartlarında görevimizi büyük bir motivasyonla, gayretle ve istekle yerine getirmekteyiz." dedi.

Karaçalı Hudut Bölük Komutanı Piyade Yüzbaşı Fahri Eybek ise sınır hattında kullanılan zırhlı araçların üstün özelliklere sahip olduğunu anlatarak, askerlerin, sıfırın altında 40 dereceye kadar yaşamlarını çok rahatlıkla idame edecek şekilde görevlerini yaptıklarını söyledi.

Devriye görevi yapan Tim Komutanı Piyade Teğmen Hasan Hüseyin Yenilmez de termal kameralar ve zırhlı araçlarla sınır gözetimini aralıksız sürdürdüklerini bildirdi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam