SON DAKİKA
reklam
reklam

Avustralya Açık'ta şampiyon Federer

Eklenme Tarihi: 29 Ocak 2017, Pazar - 18:00   Okunma Sayısı: 57617

ANKARA

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Rafael Nadal'ı 3-2 (6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3) yenen Roger Federer, 2012 Wimbledon'dan bu yana ilk, kariyerindeki 18'inci grand slam şampiyonluğuna ulaştı.

Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın tek erkekler finali, Avustralya Açık'taki tek zaferini 2009 elde eden İspanyol Nadal ile burada 4 şampiyonluğu bulunan İsviçreli Federer'i karşı karşıya getirdi.

3 saat 38 dakika sürdü

Kariyerinin 21'inci grand slam finali oynayan 9 numaralı seribaşı Nadal ile 28'inci finaline çıkan 17 numaralı seribaşı Federer arasındaki mücadele, büyük heyecana sahne oldu.

Federer, 8'inci oyunda bir kez daha servis kırdı ve seti 6-3, 3 saat 38 dakika süren maçı da 3-2 kazandı.

35 yaşındaki Federer böylece 37 yaşında olduğu 1972 Avustralya Açık'ta zirveye çıkan Ken Rosewall'dan sonra "açık dönemde grand slam şampiyonluğuna ulaşan en yaşlı 2'nci erkek tenisçi" unvanını aldı.

Rekoru 18 şampiyonluğa çıkardı

2012 Wimbledon'dan bu yana ilk, kariyerindeki 89'uncu tekler şampiyonluğunu kazandı.

Tarihin teklerde en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçisi olan İsviçreli tenisçi, rekorunu 18 şampiyonluğa çıkardı

Federer, 2011 Fransa Açık'tan (Roland Garros) bu yana ilk defa karşılaştığı Nadal'a karşı çıktığı 9'uncu grand slam finalinde 3'üncü galibiyetini aldı.

Nadal'a karşı oynadığı 35. maçta 12. kez korttan galip ayrılan Federer, 3,7 milyon Avustralya doları (yaklaşık 11 milyon lira) para ödülünün de sahibi oldu.

Federer tarihe geçti

Avustralya Açık'taki 5'inci şampiyonluğunu kutlayan Federer, grand slam turnuvalarının 3'ünde en az 5 şampiyonluk kazanan ilk erkek tenisçi oldu.

Karşılaşmaya sosyal medyada büyük ilgi

Federer ile Nadal'ı karşı karşıya getiren karşılaşma, sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

İki tenisçinin, 2011 Fransa Açık'tan beri ilk defa bir grand slam finalinde karşılaştığı maç, sosyal medyada en fazla konuşulan konuların başında geldi.

"İkisi de şampiyon ilan edilmeli" 

Kariyerindeki 18 grand slam şampiyonluğuyla tarihin en başarılı kadın tenisçilerinden ABD'li Chris Evert, büyük çekişmeye sahne olan ve Federer'in galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmaya ilişkin, "İkisi de şampiyon ilan edilmeli." ifadesini kullandı.

Kadınlar tenisinin eski dünya 1 numaralarından ABD'li Billie Jean King, "Federer, bize gerçek şampiyonların kazanmak için her zaman bir yol bulabileceğini gösterdi. Nadal'a da mücadeleci ve rekabetçi ruhu için teşekkür etmeliyiz." şeklinde görüş belirtti.

"Nadal çok güçlüydü ama gününde değildi"

Oscar ödüllü Yeni Zelandalı aktör Russell Crowe, "Harika bir turnuva. Federer kazandı, Nadal çok güçlüydü ama gününde değildi." yorumunu yaptı.

Tek erkeklerde Wimbledon şampiyonluğuna sahip Avustralyalı Pat Cash, "Federer, en büyük rakibi Nadal'a karşı tenis kariyerinin en iyi oyunlarından birini sergiledi. İnanılmazdı. Spor dünyasının en mücadeleci isimlerinden Nadal'dan da harika bir performans." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam